Site icon Seniorvinklat

På gång just nu – 15 maj 2018

Fräsch och läskande lunchrätt
Mango med räkor ihop med en chilisås är en bra lunchrätt i sommarvärmen. Jag brukar oftast se till att ha räkor i frysen. Det finns så mycket man kan använda dem till för att piffa upp en rätt. Räkmacka, omelett, med avocado mm. Mango är en god och nyttig frukt. Det gäller bara att få dem riktigt mogna. De skall helst förvaras i 12-16 grader.

Såsen blandar man ihop av 1 msk chilisås, ¼ dl gräddfil och lite dragon. Liten sats. Fördubbla den helst.

Tips ! Lägg räkskal i en plastpåse i kylen om det tar tid att bli av med soppåsen för att undvika dålig lukt.

-En annan rätt som passar på sommaren är kalvsylta med rödbetor och en hård macka eller en kokt potatis.

Apoteksvaror
kan man med fördel beställa på nätet har jag upptäckt. På mitt apotek är det alltid lång väntetid och jag råkar då och då utför att varan eller medicinen är slut. Det går snabbt, smidig och fraktfritt att få hem på posten. Även receptbelagda mediciner går att beställa med e-legitimation. Apotea.se

TV
På TV8 kör man en repris av andra säsongen av Grantchester om ni har missat den tidigare. Kl 19.55 på söndagar strax efter Fader Brown som börjar 18.55.

När man ändå är i prästspåret kan man med stor behållning se den danska serien Herrens vägar kl 21 på måndagar – den är sååå bra.

A propos danska serier så börjar Badehotellet kl 21 på TV4 med säsong fem i 6 delar.

Bordsfläkt
är bra att ha i sommar. Det var inte länge sedan vi klagade på den hårda vintern och nu är det värmen som är föremål för klagan!!! Jag har ställt en  bordsfläkt vid min PC plats där jag för övrigt  tillbringar alltför mycket tid. En annan har vi placerat vid TV-fåtöljerna med tanke på sommarens alla sportevenemang.

TV- och PC gympa

Om man bestämmer sig för att i varje reklaminslag resa sig ur fåtöljen och gymnastisera lite kan man undvika att bli alltför stel. Svänga runt med armarna, lyfta benen upp och ner, resa sig upp och ner i stolen utan att ta hjälp av armarna. (Det var Kerstin Dellert som jag hörde tipsa om detta en gång.)

Om man lyckas titta på ett program utan reklaminslag eller sitter vid en PC, platta eller mobil kan man skaffa sig ett kvartsglas (motsvarande timglas) för att bli påmind om tiden och att det är dags för träning.

Sport på TV i sommar
VM i fotboll 14 juni till 15 juli

Cykel
Missa heller inte Tour de France 7 – 29 juli.

Tennis
Wimbledontennisen
spelas den 2 – 15 juli.
Franska öppna går den 21 maj till 10 juni.

Pågående girot
Hör du till de lyckliga som tittade på girot när man tävlade på Sicilien? Bortsett från de sportsliga prestationerna var det en upplevelse att se ett frodigt och otroligt vackert Sicilien i helikopterperspektiv. Har inte varit där, men kunde aldrig tro att ön var så vacker.

Man fick följa färden uppför Etna och se apelsinlundarna där världens godaste apelsiner växer. Blodapelsinerna Tarocco och Moro som finns att köpa en kort tid januari-februari och är så goda. De kalla nätterna i området gör att de blir blodröda.

För er som tittar efter lunnefåglar på  shetlandssidan kan jag meddela att sent på kvällarna – 22.30 kan man nu se några par som vankar fram och tillbaka framför sina hålor till bon. Men det är inte många i år. Undrar vad det beror på?

—————————–
Om någon kan förklara för mig hur man gör för att bli följare på en blogspotblog (när man har wordpress) med automatik skulle jag bli jättetacksam.

Exit mobile version