På gång – 2 april 2023

På gång – 2 april 2023 är tomatodlingen, Shetland, brandbil, handstil, kikare, magväska och balkonglådor.

Tomatodlingen är på gång

Tomatsådden som den ser ut efter en vecka till vänster. Till höger första omplanteringen efter hård gallring.


Nyfiken på Shetland?

Om du följer och gillar TV-serien Shetland rekommenderar jag att du tittar in på denna sida och utforskar den vackra ö-gruppen. Klicka på bilden.


Vattenpåfyllning på gång

En av Ekerös (Södertörns branddistrikt) brandbilar får påfyllning med vatten från kanalen. Grågässen verkar inte bry sig om den.


Handstil

Om du har svårt att skriva snyggt för hand finns det ett hjälpmedel på Moderskeppet. En ny kurs på hur man skapar ett typsnitt med sin egen handstil!!!


Födelsedagspresent

En sådan här enhandskikare fick jag i födelsedagspresent härom veckan. Vid klart väder kan man se flera mil med den. Man kan ansluta kikaren till mobilen och ta bilder på mycket långt håll. Den är väldigt behändig och går att ha i fickan.


Pytteväska

Den här lilla väskan har jag skaffat mig. Den går att ha innanför jackan på magen. I den får det allra nödvändigaste plats. Praktiskt att kunna ha armarna helt fria.

Balkonglådor

Vi håller som bäst på att leta efter balkonglådor som passar vår nya balkong. Det finns mängder av olika alternativ Vi vill ha sådana med en insats i botten där vattnet samlas så man kan ha koll på vattenmängden. Det vi inte får tag på är konsoler som går att ställa in på 16 cm runt räcket. De flesta räcker bara till för max 14 cm. Någon idé?


Aktuella länkar

Tofsvipan – en akrobat i luften

Ladda upp för påsken

Vårfåglar, fågelappar, fågelsidor

15 thoughts on “På gång – 2 april 2023

 1. Så trevligt inlägg. Moderskeppet har du tipsat om tidigare. Så många intressanta kurser! Det kostar ju 500 kronor per månad, så det gäller att veta exakt vad man behöver. Jag förstår inte vad du menar med konsolerna till balkonglådorna. Skall du alltså ha dem hängande mycket långt ner? Glad påsk önskar jag dig!

  1. Tack Birgitta! Ang Moderskeppet kan man ju avsluta abonnemanget snabbt, varför det blir en engångskostnad. Men det kostar en slant.
   Vårt balkongräcke är 14 cm brett (det består av en liggande träplanka). Småningom kommer jag att visa det på bild så förstår du.

 2. Stort GRATTIS i efterskott! Gillar din födelsedagspresent skarpt, speciellt då du kan “leka med” den tillsammans med mobilen. Ser fram emot några bildbevis:-)

  Den där väskan är verkligen retro, fast inte riktigt retro som magväskorna från 1980-talet;-) Använd den bara inte som ryggsäck, för då tackar bara tjuven…

  Shetland – love it!!! Så glad att två ny säsonger nu visades på mindre än ett år efter pandemin. Det får man gärna fortsätta med. Åsså undrar jag om Tosh tog sig ut husvagnen…

  1. Tack snälla Bpz! Ja kikaren ska jag ha kul med.
   Väskan kommer jag att ha innanför jackan så tjuvar göre sig icke besvär.
   Ja nu undrar man hur det blev med rara Tosh.

 3. Först och främst ett stort grattis i efterskott på din födelsedag! Och vilken rolig present du fick och att den går att använda tillsammans med mobilen. Ser fram mot bilder.
  Tomater på gång här också men jag väntar på första karaktärsbladen och att dom växer till sig lite innan det är dags för omplantering. Har nog sått lite senare än du.
  Det går att göra mycket digitalt. Moderskeppet är bra.
  Shetland läser jag gärna om och nu väntar jag med spänning på nästa avsnitt i serien. Måtte det gått bra för Tosh.
  Tyvärr inga tips på balkonglådeproblemet. Hoppas det löser sig.

  1. Tack så mycket Anita. Jag har redan haft mycket glädje av kikaren. Vi har mycket sjöfågel där vi bor nu. Det är så spännande att följa dem.
   Man önskar bara man hade mer tid att syssla med digitala kurser för att utveckla sig mer. Moderskeppet är jättebra. Har så goda erfarenheter av dem.
   Vi kanske är lite för tidiga med tomatodlingen, men man är ju så ivrig på att börja.
   Vi har nu löst balkonglådeproblemet på ett helt annat sätt. Jag kommer att visa det snart.

 4. Kul med olika typsnitt. Kikaren gillade jag. Var finns den att få tag på? När det gäller Tosh så kunde jag inte låta bli att googla på det, så jag vet hur det går men vill inte spoila!
  Ha en fin kväll!

 5. Ska bli spännande att följa tomatodlingsprojektet! Det är inne nu, att odla inne, har jag hört. Det kommer gå fint.
  Enhandskikare kan varmt rekommenderas, inte lika tunga och funkar bra. Kul att du hittade en bra, jag ska kolla länken ovan.
  Hm, den där väskan såg ju smidig ut, köpte du månne den online?
  Glad påsk! :)🐥😊

 6. Mycket information som vanligt. Har läst alla böcker om Shetland men kan tyvärr inte titta på serien.
  Väskan skall jag skicka efter för jag har letat länge efter en sådan. Har diabetes och måste ha sprutan med om jag skall äta på stan.
  Önskar er en glad påsk
  Anki o Minton.

Kommentera