Papegojbesök

Plötsligt händer det! En färggrann papegoja sitter på fönsterblecket och pockar på uppmärksamhet. Först skrek den och lät som svanar i flykt sedan lät den som en anka. Vi fick ögonkontakt med den och förstod att den inte hade något emot att komma in till oss.

Vi aktade oss för att öppna fönstret då den alla gånger flugit in. Det hade kanske varit trevligt, men hur hade vi sedan fått ut den? Den satt på blecket i över en timme. Till slut började vi tröttna. Det var nollgradigt ute och vi tyckte att så här kan det ju inte fortsätta. Vad gör man? Kontakta polisen var otänkbart. Polisen har som bekant annat att göra här i Stockholmsområdet.

Vi har hört om en dam som lär ha en goja på axeln när hon åker bussen här på Ekerö. Några säger sig också ha sett en papegoja flyga runt i området. Småningom flög den iväg och kan vi kan bara hoppas att den hittade hem igen. Kanske bor den i närheten hos någon och bara tog sig en flygtur i det fria.

Visst ser den trevlig ut!?

22 thoughts on “Papegojbesök

  1. Men oj, den frös säkert och ville in i värmen, men utan bur är det ju inte lätt att ta in den. Jag skulle nog ha ringt polisen i alla fall och hört om någon anmält en bortflugen papegoja. Vi får hoppas att det gick bra för gojan och att den hittade hem.

   1. Telefonkö till polisen och att vi dessutom har minst 15 minuters bilväg för polisen från annan ort skulle resulterat i att gojan hade hunnit flyga sin kos.

  1. Jag har förstått nu att det inte är helt vanlig. Den liknar onekligen de som finns på dina länkar så även sambandet med Ekerö. Tack för länkarna. Jättekul att läsa.

  1. Det var jätteintressant. Då var det inte så ovanligt som vi trodde. De verkar tåla ganska kyligt väder också. Men tjusigt var det när den satt där utanför fönstret.

 1. Jag googlade faktiskt och tror att det kan vara en papegoja som heter Krokis. Han är tydligen en kändis på Ekerö. Pröva att googla “papegoja Krokis” så får du se. Han verkar vara ute och flyga så han hittar nog förhoppningsvis hem igen. Fina bilder!

  1. Åh så kul. På bilderna och filmerna ser jag att han tydligen håller till i vårt område. Många verkar känna till honom. Kanske var det för att vi är relativt nyinflyttade han ville kolla oss och se hur vi har det.
   Tack än en gång för tipset!

 2. Vad spännande och hoppas verkligen att den hittade hem för dom klarar inte vårt klimat..jag tror att man ringer till Skansen när man hittar exotiska djur dom hämtar..Min sambo har haft flera papegojor den sista när vi blev ihop..han satt i köket och skrek “Godnatt Joppe sova” det betydde att han ville ha sitt svarta skynke över sin bur..fick han det inte så blev han arg och började busvissla .ha en fin start på februari nu kram Nicki 🤗👍 glömde polisen i Stockholm ja dom var hos oss häromnatten det eldades en bil på vår parkering mitt i natten..😡

  1. Vilken kul goja. Men kanske lite jobbigt i längden! Illa med den uppeldade bilen. Man blir så himla arg. Vad ska det tjäna till??? Kram

 3. Oj, vilket celebert besök! Hoppas verkligen det var den där Krokis så han hittade hem på egen hand. Knepigt att ta in andras djur. Se bara hur det gick med oss och Gunnar… 🙂

Kommentera