På gång just nu – den 26 december 2022

Kanske lite dästa av all julmat och firande får vi nu några mellandagars uppehåll till nästa helg. Trots alla varningar och farhågor om kommande svåra tider får vi försöka se lite hoppfullt på tillvaron. Ingenting blir ju bättre av att deppa ihop. Så med en önskan om en riktigt God fortsättning följer här några aktualiteter.

TV

Lorrygänget

Det gamla Lorrygänget är tillbaka (på SVT) i Äntligen. Har inte kollat den ännu. Men kommer att göra det eftersom jag gillar skådespelarna. Peter Dalle, Ulla Skoog, Johan Ulveson, Lena Endre, Claes Månsson, Suzanne Reuter m fl.

Murder in Provence

En utredningsdomare och hans partner, som är kriminalpsykolog, utreder mord och mysterier i deras idylliska hemstad Aix-en-Provence. Har sett första avsnittet. Den gav verkligen mersmak inte minst på grund av de mysiga franska miljöerna, de engelska aktörerna och den humoristiska touchen. 7.2 på IMBD. TV8.


Råttfångare i New York

Lönen blir 1,8 miljoner kronor till den som tillträder tjänsten som Direktör för gnagarkontroll.

Det är New Yorks borgmästare som skall försöka komma till rätta med råttproblemet i staden.

I annonsen söks en person “som är fast besluten att titta på olika lösningar ur alla upptänkliga vinklar”. Bl a genom insamling, teknisk innovation, sophantering och storslakt.

Det finns två miljoner råttor i metropolen, som är legendariska för sin överlevnadsförmåga.

Lycka till säger man bara


Vårt kungahus

Efter alla evinnerliga engelska TV-serier om deras kungahus och skandaler kring det känns det befriande med ett så perfekt kungahus som Sveriges.


Bakplåtspapper

Till husmorstipsen om hur man kan använda bakplåtspapper lägger vi nu krögaren Davido Disistos’.

Knyckla ihop bakplåtspapper och blöt ner det när du ska klä en bakform. Då fastnar det perfekt i formen.

Förra gången fick vi tipset

att lägga ett tillklippt bakplåtspapper i stekpannan och steka fisken i efter att vi hällt i stekfettet. Då fastnar inga fiskrester eller lukt i pannan.


Vem kan man lita på?

Fick ett brev på posten före jul. Det visar sig att man har räknat fel på min pension! Jag gick i pension för tolv år sedan och först nu har man upptäckt det???? Det var till min fördel kan jag lugnt säga. Trodde jag hade totalkoll på detta. Man ursäktade sig i brevet, men jag måste be om en utförligare förklaring i alla fall.


Premier League i gång

Premier League drar igång på Annandagen igen efter uppehållet och VM. Jag har faktiskt lämnat in en rad på Stryktipset. Här är spelschemat om du är intresserad.

Tabelltoppen
Arsenal
Manchester City
Newcastle
Tottenham
Manchester United

Här är min enkelrad.1x,2,1,1x,2,1×2.2,1×2,1x,1,2,1.


16 thoughts on “På gång just nu – den 26 december 2022

 1. Vilken härlig amaryllis! Visst blir det lite för mycket av all julmat, men det är ju bara tillfälligt. Babben Larsson hade ett bra uttryck för det, “det är inte vad du äter mellan jul och nyår, utan vad du äter mellan nyår och jul” som räknas. Fyndigt sagt. 😀

 2. Du har verkligen gröna fingrar! Har aldrig sett en sådan välmående Amaryllis förut.
  Har hört talas om Hotell Romantik, men jag gillar inte sådana reality serier. Antingen är det fejk eller så är det så otroligt töntigt.
  Förutom fotboll, nyheter och enstaka deckarserier är jag rätt så nollställd vad gäller tv. Såg precis Liverpool slå Aston Villa med 3-1. Tycker synd om Robin Olsen. Han utstrålar tyvärr osäkerhet i målet, vilket inte är så konstigt då han bara får hoppa in då och då. Å med världsmästaren Martínez som förste målis, lär stackars Olson inte får chansen heller. Man kan ju iofs hoppas på att Martínez blir värvad av en storklubb, då kanske…
  Nu pågår Arsenal-West Ham. Perfekt med PL i det här vintervädret.

  1. Håller med dig om Robin O. Han måste få stå oftare. Nej det är inte mycket på TV nu. Skönt att PL kommit igång igen. Blir några matcher idag med tror jag.

 3. Vilken fantastisk amaryllis!
  Fotbollen intresserar mig inte .. bara barnbarnens matcher – och IFK Norrköpings 🙂
  Hm .. dejtingprogram – inte min grej!
  Så bra att felräkningen var till din fördel!
  Ha nu bra mellandagar!

  1. Tack Anki! Jovisst var det bra med pensionen till min fördel. Men man kan inte låta bli att undra hur det kan hända. Är det den mänskliga hjärnans fel eller datorernas?
   Skulle också kolla barnbarnens fotbollsmatcher om jag hade några.
   Nej dejting program får vara för min del också.
   Ha det bra!

 4. Underbar amaryllis, grattis! Här har jag lyckats dränka mina julstjärnor i ambitiös vattning…. 🙂
  Det där med pension är man ju helt i händerna på dem som räknar. Hur skulle man kunna ana? Hoppas det reder ut sig. Bra att det är till din fördel iaf.
  Lorry ser jag fram emot. Inte hotell romantik… 😀
  God fortsättning Eva!

  1. Trist med julstjärnorna. De är inte bara känsliga för överbevattning utan även av drag har jag hört. Det där med pensionen blev till hos en arbetsgivare vi hade gemensamt!!! Så se upp!
   Ha det bra!

 5. Minton

  Amaryllisen är fantastisk. Då får du dessa pengar retroaktivt hoppas jag.
  De hade missat hyreshöjningarna i två år. När jag upptäckte det skrev jag och fick dessa pengar retroaktivt.
  Kramar från oss

 6. Vilken tur att felräkningen av pensionen är till din fördel. Det brukar vara tvärtom. Helt otroligt att det tog så många år för att upptäckas.
  Tv och fotboll är inte min grej och jag dejtar helst min särbo 😆
  Jag förstår att det är värt mycket pengar att hitta någon som fångar framgångsrikt råttor. Vilket jobb 🤨
  Ha det så bra det går!

Kommentera