Evas pockettips juni 2022

Evas pockettips juni 2022 är en ganska blandad kompott av billiga pockets som finns att köpa nu!

Vaktposten – Lee Child o Andrew Child

”Jack Reacher är en modern James Bond, en thrillerhjälte som vi inte kan få nog av.” Ken Follett .”

”Om du inte har läst en Jack Reacher-bok tidigare, så har du en upplevelse framför dig.” The Times .”

Staden har stängts ner efter en cyberattack. Reacher är inte ute efter problem, men han vänder dem knappast ryggen när de dyker upp. Han bestämmer sig för att stanna kvar och ta reda på vad som har hänt.

I centrum av det hela står Rusty Rutherford, en helt vanlig IT-kille som vet mer än han tror. När männen med onda avsikter närmar sig Rusty, närmar sig Reacher de onda männen.


Morgonstjärnen – Karl-Ove Knausgård

”Morgonstjärnan leker med flera genrer, skrämmande och underhållande och ändå igenkännligt knausgårdskt i tonträff och fokus.” SVT

”Med sitt rika persongalleri och en handling som spänner över vardagligheter och stora kosmiska sammanhang är Morgonstjärnan ett storverk av en av Europas riktigt stora berättare. ”

Morgonstjärnanär en roman om det vi inte förstår, det vi inte vet att namnge och aldrig tidigare har mött. Den handlar om det stora dramat sett genom livets begränsade lins. Men mer än något annat är det en roman om vad som sker när de mörka krafterna i världen får löpa amok.


Mysteriet Henri Pic – David Foenkinos

”Underhållande och humoristiskt om böcker och hemliga manus.”

“En bubblande komedi. Man slukar boken och funderar över det märkliga bandet mellan bok och läsare.” Elle


I ett bibliotek i Bretagne finns ett helt rum tillägnat manus som refuserats av förlagen. En dag hittar en ung parisisk förlagsredaktör ett helt makalöst manus bland pappershögarna. Hon bestämmer sig för att ge ut boken, som genast blir en bästsäljare. Men den förmodade författaren, en viss bortgången pizza¿bagare vid namn Henri Pick, skrev aldrig något mer avancerat än en inköpslista enligt änkan. Den erkände litteraturkritikern Rouche anar att något inte stämmer och bestämmer sig för att undersöka saken närmare. Vem var egentligen författaren?


Homo Deus : en kort historik över morgondagen – Yuval Noah Haraii

”Utmanande och tankeväckande.” Bill Gates

”Briljanta spekulationer om framtiden.” Fredrik Sjöberg SvD

Yuval Noah Harari har hyllats av läsare och kritiker världen över för sitt avväpnande och samtidigt djupt belästa sätt att skildra mänsklighetens historia. I Homo Deus fortsätter han den utforskning av våra grundläggande villkor som påbörjades i föregångaren Sapiens – men nu riktar han sökarljuset mot mänsklighetens framtid.

Homo Deus går på djupet i ämnen som dödens avskaffande, introduktionen av artificiellt liv och varför vi människor strävar efter att förvandlas till gudar. Det är en fascinerande bok som dyker rakt in i mänsklighetens stora och omöjliga ödesfråga: Vart är vi på väg?


Alla ljuger – Camilla Grebe

”En gastkramande kriminalroman om en familj som berättas ur olika perspektiv och tvingar läsaren att ständigt omvärdera sanningen. Garanterad sträckläsning.” Maria Näslund, GP

”Camilla Grebe blir allt skickligare på komplexa, överraskande intriger där rollerna skiftar och människorna är precis så sammansatta som de är i verkligheten. ” Lotta Olsson DN.


Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son, sin nye man Samir och – oftast – bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro. Inte kan väl någon mörda sitt eget barn?

“Alla ljuger” handlar om den fina linjen mellan lögn och sanning. Ett isande kriminaldrama och en förödande precis skildring av en familj i fritt fall.


Obscuritas – David Lagercrantz

”En thrillerroman, när den är som bäst, omöjlig att lägga ifrån sig.” ETC

”Lagercrantz skriver skickligt och leder oss lekande lätt.”

Startskottet på en ny deckarserie av David Lagercrantz!

Det är sommaren 2003 och USA har just invaderat Irak. I Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet och fallet ser solklart ut. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker. Finns det någon som kan knäcka Costa är det han.


Tidigare inlägg om pockettips

april 2022

dec 2021

oktober 2021

12 thoughts on “Evas pockettips juni 2022

 1. Tack för tipsen:-) Försökte läsa Knausgards “Min kamp” för ett antal år sedan, men misslyckades kapitalt. Däremot köpte jag faktiskt Obscuritas just igår. Min bokhög har börjat sina så…

  1. Samma här Min kamp klarade jag inte heller, men gör ett nytt försök med denna – Morgonstjärnan. Började också med Lagercrantz bok igår. Så vi kan utbyta erfarenheter om den se’n.

 2. Några författare jag inte läst. Skall testa någon lite senare för just nu läser jag Ann Cleeves shetlands serie.
  Kramar från oss

 3. Tack för tipsen! Här har du en till som inte klarade “Min kamp” 😀
  Nästa bok blir säkert en av dem du tipsade om. Ha en trevlig helg!

 4. Grebe är pålitlig, har läst alla hennes böcker. Nyfiken på Lagercrantz, han skriver bra. Knausgårds bok verkar för otäck för mig, skulle hellre lyssna på Min Kamp, har bara hittat ettan som ljudbok och den var bra. Tack för boktips, de gillas!

 5. Som alltid så blir jag så lässugen när jag läser de här inläggen. Håller just nu på med Ann Cleeves serie om Shetland! Önskar bara att jag haft mer tid för läsning. Jag planerar att börja ta ut 25 % pension från och med nästa år och då hoppas jag få mer tid och ork till annat än jobb!

  1. Det låter jättebra tycker jag att ta ut lite delpension. Det gäller att ta till vara på tiden. Inte bara vänta så länge som möjligt för att ut så mycket som möjligt i pension. Ann Cleeves bokserie skiljer sig ganska mycket från TV-serien. De är bra historier med mycket fin miljö.
   Ha nu en riktigt skön söndagkväll!

 6. Anonym

  Åh en massa bra tips, tack för det! Maken är förtjust i Jack Reacher-böckerna, kanske är det dags att testa en nu? Och Henri Pic-boken lät riktigt kul. 🙂
  Ska jag komma med ett eget tips blir det ”konsten att höra hjärtslag”. Gammal men ack så vacker och tänkvärd.
  /Gunilla

  1. Har inte läst “konsten att höra hjärtslag” men läst om den. Tack för tipset. Henri Pic-boken är verkligen udda och annorlunda, men kul.

Kommentera