På gång just nu – den 10 april 2021

Dos 1 av vaccinet klart
Helt plötsligt i förrgår blev jag vaccinerad. Som den PC-nörd jag är har jag haft till vana att surfa in på 1177 flera gånger om dagen. Trodde inte mina ögon när jag såg att min åldersgrupp kunde boka tid. Väl förberedd med appar, tillgång till Vårdcentralen Praktikertjänst, Alltid öppet och 1177 kastade jag mig över bokningen. Det gällde ju att hinna få vaccinet innan det tog slut igen. Ingenting fungerade. Nu är jag av den uppfattningen att det finns en allmänt utbredd övertro på den digitala tekniken. Det är ju faktiskt inte helt ovanligt att appar pajar när det blir för hårt tryck.

Den gamla hederliga telefonlinjen till vårdcentralen visade sig vara mest effektiv. Sagt och gjort. Två timmar efter bokningssamtalet hade jag fått första dosen. Tyvärr Astra Zeneca-vaccin, men man har ju inget val…


För den Champions League intresserade
Boka tisdag 13 och onsdag 14 april.


Hjälp med juridiken
Jättebra sida om man har behov av juridisk rådgivning.


Fritidssysselsättning
Nytt handarbete i väntan på våren och behagligare temperatur för trädgårdsarbete.


Nya storkar på väg
Här går det undan – nu har storken hela fem ägg. Det kommer att bli trångt i boet och kamp om födan. Följ utvecklingen här.


Det kommer förhoppningsvis en sommar
Ny Gudrun Sjödénklänning till heta sommardagar.
Så här hade jag tänkt mig att segla runt i täppan i sommar när extremvärmen slår till. Det gäller att vara förberedd även om det är svårt att föreställa sig den värmen just nu.

Digitalhjälpen
Här finns information om det digitala: steg-för-steg-guider, instruktionsfilmer och tips om tjänster och insatser. Även för den som tycker sig vara hyggligt insatt i det digitala finns det nyheter att hämta här.


29 thoughts on “På gång just nu – den 10 april 2021

 1. Grattis till sprutan jag får min på torsdag. Nu längtar vi efter värme så man kan pyssla i trädgården.
  Kramar från oss

  1. Ja fy sjutton så kallt det är. Försökte vara ute ett tag, men vinden var för stark och kall för att det skulle kännas skönt. En härlig känsla att ha fått första dosen vaccin! Kramar

   1. Solidariskt om vaccinet!
    Om matchen – vi stockholmare tycker ju Bajen lika väl kunde ha vunnit.

 2. Grattis till vaccinationen, jag har till och med fått min andra och det känns skönt att inte längre ingå i gruppen “de sköraste”. Spännande med storkarnas ägg, hur ska de lyckas kläcka fram fem storkbarn?

  1. Håller med om att det är befriande att inte längre tillhöra “de sköraste”. Ibland undrar jag om inte vi på en del sätt är starkare än dagens ungdom!
   Visst är det kul med storkarna!

 3. Grattis till vaccinationen! Högsta vinsten så klart! Vi väntar….. och väntar……
  På vår resa ”Östersjön runt” fick vi massor av information om storkar av vår reseledare. Vi hade även turen att beskåda ett antal par som häckade i en liten by. Vackra fåglar.
  Ser att du hoppas på en varm sommar! Låt oss hålla tummarna.
  CL-fotbollen är inte riktigt densamma utan publik på plats. Men man tager vad man får. Spännande är det i varje fall!// Majvor
  P.S. Begriper mig inte på WordPress just nu – blir ”anonym”, och har svårigheter att komma vidare. Smällar man får ta om man varit inaktiv???

  1. Tydligen har somliga väldiga problem med WP just nu. Har klarat mig bra,
   Jag hoppas på en normalvarm sommar, men hatar extremvärmeböljorna som varit de senaste somrarna vid några tillfällen.
   Nä publiken saknas på fotbollen, men jag börjar vänja mig lite. Hoppas det ändrar sig snart.
   Det är en underbar känsla att i alla fått EN spruta. Ni får nog snart också.
   En sån där Östersjön runt-resa låter väldigt intressant!

 4. Vad skönt att du fått vaccin nu. Även om det är Astras så går det nog bra. Min svägerska fick det också och hon har inte haft några biverkningar trots att hon är i den åldersgrupp där risken är lite större!
  Visst längtar vi efter värme och vår nu! Här är det då ingen vårvärme även om solen visat sig idag och imorgon ska det bli snöslask 😣
  Men det måste ju bli en vår även i år till slut!
  Önskar dig en fin helg! Kram!

  1. Ja det känns bra att ha fått första dosen. Man är verkligen tacksam över att vaccinet kunde framställas så snabbt. Har inte känt av någonting.
   Våren sitter långt inne i år. Använder fortfarande vinterjackan och vinterstövlarna fast blåsipporna står i blom.
   Nu kan jag så smått börjar ta itu med saker och ting och komma ut lite i samhället igen. Det skall bli enormt skönt. Fast man måste naturligtvis vara fortsatt jätteförsiktig.
   Här ska det bli snöblask till kvällen.
   Ha nu en riktigt skön söndag. Kram!

 5. Fick också min första spruta för en dryg vecka sedan. Fick tips av en god vän om appen Alltid öppet som jag inte alls hade hört talas om eller sett när jag varit inne på både 1177 och min egen VC. Jag laddade ner och loggade in och två dagar senare var både jag och maken vaccinerade (på kommunhuset i Täby). Det blev AZ även för oss, men det stör mig lite att vi måste vänta nio veckor på spruta nr 2. Är det samma för dig?
  Trevlig helg!

  1. Så bra att ni också fått första dosen. Är också jättebesviken på att att man får vänta hela nio veckor på 2:an. Men å andra sidan skall vi vara tacksamma att vaccinet kunnat framställas så snabbt ändå.
   Administrationen kring vaccineringen har inte direkt varit lysande åtminstone här i Region Sthlm. Det går inte bara att skylla på försenade leveranser.
   Skön söndag – trots den kalla vinden!

 6. De flesta av mina bloggkompisar som är 65-plussare verkar ha stått i kö för vaccinet och lyckats med att bli vaccinerade den här veckan. Men du slår nog rekordet med ett gammalt, hederligt telefonsamtal. Hoppas att även din syster lyckades få sin spruta. Jag har bestämt mig att avvakta, vilket min (snygga) husläkare tyckte var helt okej. Han och hans personal som ju är yngre än 65 fick sin första AstraZeneca spruta för tre veckor sedan. Vilket vaccin de får som nummer 2 vet de inte…

  Jo, tisdag är absolut inbokad, men Sveriges damer spelar en vänskapsmatch mot Polen också. 1-1 mot USA ikväll – ja, Sverige spelade riktigt bra. Resultatet var rättvist, men det var ingen straff som ledde till 1-1 för USA, för tjejen fälldes utanför straffområdet…

  Lawline kände jag faktiskt till och har använt. Helt nöjd med dom!

  Inte visste jag att du broderade!!!???? Duktig tjej:-)

  Gudrun Sjödén har jag aldrig gillat om jag ska vara ärlig. Hennes kläder döljer kroppen helt och ser ut som säckar. Sorry!

  Digitalhjälpen ska jag kolla:-)

  1. Nu måste jag bara vänta 9 veckor på dos 2. Men med dos 1 bör jag kunna röra mig lite friare i samhället i alla fall efter ett par veckor.
   Syrran är äldre och har fått både 1:an o 2:an. Dessutom hade hon sån tur att hon fick Pfizer!
   Mycket fotboll nu. Kollade på Allsvenskan igår också, vilket jag inte brukar göra. Det var riktigt bra. Har faktiskt börjat vänja mig vid publikfritt. Jobbigt med de där rösterna som skriker hela tiden bara.
   Somliga kanske vill och behöver dölja sin kropp lite! Huvudsaken att det är tunt tyg och i bomull!
   Kul att du använt Lawline. De är jättebra.
   Att brodera är bra för nerverna!

 7. Så bra att du fått din första vaccination … jag har försökt bokat tid via 1177, men eftersom jag äter blodförtunnande medicin så blir jag hänvisad att ta kontakt med VC – och där blir det stopp, då de lovar att ringa upp, men inte hör av sig … suck. Nya försök kommer att göras i morgon, på tisdag, på onsdag … osv. så länge det behövs.
  Vi hälsade på en av gårdarna som ingår i storkprojektet i Skåne för några år sedan – intressant 🙂
  Tack för tipset om Digitalhjälpen – ska titta in där och se vad som finns 🙂

  1. Vad kul att ha studerat storkar på nära håll. Det skulle jag också vilja göra.
   Förstår att det är knepigt med vaccineringen om du äter Waran. Men jag tror de har en lösning på det. Hoppas de hör av sig i nästa vecka.

 8. Lotten

  Hej! Så skönt att du är vaccinerad. Jag fick min spruta i förra veckan också – härligt att vara på banan iaf tankemässigt. Nästa spruta mitten maj och i juni ska man alltså kunna gå ut i samhället igen…
  Vilken fin kudde du gjort! Jag bytte broderiet mot stickorna i januari, det var så svårt att brodera framför tvn.
  Vi har också onödigt kallt, på nätterna bara ett par grader och blåsten på dagarna gör det oskönt att vara utomhus.
  Ha det bra önskar
  anonyma Lotten

  1. Jag tror att 10-14 dar efter dos 1 kan man röra sig lite friare. Jag tänker i alla fall boka tid för klippning!
   Jodå det går att brodera framför TV:n. Får ont i axlarna av stickning.
   I år håller vi också på med luktärter. Vi ställer ut dem på dagarna, men tar in dem på kvällarna. Även om det inte är minus 8 på nätterna så känns det inte bra att låta dem vara ute. Det skall bli så spännande att se om vi lyckas ha dem i krukor sedan. Har skaffat höga bambustänger och nät som de skall kunna klättra i. Men nu får det bli varmare snart!
   Trevlig söndag!

 9. Grattis till vaccineringen! Jag gör som du, kikar in på 1177, men inget än. Jag har tappat suget men det är väl bara att bita ihop och härda ut. Fin broderi du har beställt och klänningen blir perfekt när det blir varmt!

  1. Håll ut. Då får säkert vaccintid snart också. Ja broderiet är riktigt trevligt. Tror också klänningen blir bra.

 10. Jag är inte ett dugg intresserad av fotboll. Däremot friidrott och skidåkning är skojigt att se på. Det är alltid trevligt att läsa din blogg och sen följa alla kommentarer som du svarar så trevligt på. Jag får sällan många kommentarer men uppskattar dem jag får förstås. Dock ser jag i statistiken att fler läser utan att säga ett pip.
  Runt 26 maj ska jag ha fått fullgott skydd efter min andra spruta plus en vecka med Pfeizers vaccin. Det blir så härligt!

  1. Tack för trevliga ord om kommentarerna. Blir så glad över att de som besöker bloggen också vill kommentera. Märker att ju mer man själv kommenterar på andras bloggar desto fler kommentarer får man.
   Det är härligt att höra att fler och fler blir vaccinerade nu.
   Visst är det en skön känsla att få vaccinet. Även om man fortsatt bör vara försiktig känner man sig friare.
   Vi har fortfarande inte mycket till vår häruppe, Igår kväll var det riktigt busväder, men det hade visst ni också.
   Nu ser vi fram emot skönare tider!

 11. Grattis till vaccinet!
  Jag har också fått min första och det var också Astra. Här talas det inte om detta märke på alls samma sätt som i Sverige, inte så negativt och jag är glad att jag fått mitt vaccin.
  Vad snabbt det gick att få en tid, även om du fick ringa, bra gjort.
  Så fint broderi, var roligt. Just nu är jag i en virkperiod, den har faktiskt varat ganska länge nu, men vem vet kanske kommer en stickperiod snart. Tiden får avvisa.
  Häftigt med storken och alla äggen, spännande.
  Gillar Gudrun Sjödén-kläder.
  Ha det bra!

 12. Grattis till sprutan..oavsett vilken sort man får så är det förhoppningsvis ett skydd mot allvarlig sjukdom som dom utlovar.. kram Nicki 🤗👍

Kommentera