Instagramspaning

Idag lockar vädret här inte till några utomhusaktiviteter. Solen som lyste så fint häromdagen har gått och gömt sig. Det blir inomhushäng i stället med fokus på Instagram. Vill gärna dela med mig av några intressanta “inlägg” eller vad det nu heter på insta. Garanterat coronafritt – jag lovar!

New York Times instagram – nytimes.com/instagram – kan man bland mycket annat se bilder och läsa om

den fantastiskt vackert belägna, men otillgängliga byn Barroso i Portugal. Där lever man fortfarande enligt självhushållningsprincipen och har fått en utmärkelse av FN för att man bibehåller det miljövänliga sättet att leva producera sina produkter.

Hela artikeln finns här. Missa inte detta! Högerklicka för svensk översättning.

Eller till exempel denna uggla som har blivit en celebritet på Manhattan i New York.

På The Guardians instagram – linktr.ee/guardian – får man en förklaring till varför fotbollsspelarna inklusive vår fantastiska Zlatan hade ett rödmålat streck i ansiktet under en fotbollsmatch i Italien.


Detta inlägg beskriver varför just rädisor är så lämpliga att odla på en rymdstation. Det kan man läsa om på bbc.in/NewsInsta.


Segern vid Narva (år 1700) gjorde Karl XII ( då endast 17 år) till en av sin tids mest omtalade personligheter.

Efter slaget berättades det att en blykula skulle ha trillat ur kungens halsduk. Det skapades en mytbildning om att Karl XII var “hård mot skott” och inte kunde dödas av vanliga kulor. Finns mer att läsa om slaget mm på Livrustkammarens instagram.

Skrinet är 2×3 cm och det är blykulan som ligger i den..

En favorit är Naturmorgons (P1) instagram med sillgrisslorna får panik på Stora Karlsö när det var tomt på turister och havsörnarna vågade sig fram. Gå in på deras instagramkonto och spela videon.


13 thoughts on “Instagramspaning

 1. Man kan verkligen hitta det mesta på Instagram! Den lilla ugglan fastnade jag för här!
  Ingen sol här heller, men små luckor bland molnen en stund på dagen!
  Ha en fin kväll och var rädd om dig!

  1. Ja på Instagram fick mycket att se. Jag gillar att kolla på museer där de ofta tar fram något som man vanligtvis inte hittar själv.
   Dagstidningar som man inte läser dagligen har också intressanta inlägg.
   Ha det bra själv!

 2. Vilken fantastiskt fin header du har lagt upp. Är det en egentagen bild? Hursomhelst glömmer man grådiset ute när man tittar på det fina fotot.
  Måste medge att jag ytterst sällan går in i Instagram, men där fanns ju några heta tips. Å du, varför spelarna och domarna i matchen Napoli-AC Milan hade röda streck i ansiktet hade du kunnat läsa på min blogg först – hahaha:-)

  1. Det var precis min avsikt att man skulle glömma gråvädret för en kort stund i alla fall. Idag är det lite bättre väder och något frostnupet. Då blir det ljusare.
   Jag tror jag läste om de röda strecken på din blogg så jag norpade väl den grejen. Tror inte du misstycker för det når många som behöver se det hoppas man och i bästa fall påverkas.
   Ha det bra!

  1. Tack detsamma Lotten. Nu har jag förgäves försökt kommentera ditt fina inlägg om crowdfarming, men det vill sig inte. Det var jätteintressant. Vi har lust att pröva det, men det är lite väl mycket man måste beställa för ett 2-pers hushåll. Om man skall sylta eller safta är det ju bara bra. Affärsidén är genial särskilt som du säger att frukterna och grönsakerna är så lagom mogna och fräscha.
   Var rädd om dig!

 3. Intressant detta med sillgrisslorna, jag har varit på Stora Karlsö och sett dem och kan tänka mig att åka dit igen. Borde kanske börja titta lite på Instagram, har hållit mig från det mesta för att inte belasta mig själv. Zlatans röda streck såg jag, men undran försvann när uppmärksamheten riktades mot något annat. Undrar om det har någon effekt.

  1. Ursäkta att jag missat din kommentar – igen. Får lov och skärpa mig. Att komma till Stora Karlsö är en dröm jag har. Undrar om den kan bli av. Det vore en stor upplevelse.
   Om man är lite kräsen och väljer seriösa instagramkonton tycker jag det kan var väldigt inspirerande.
   Jag har förstått att du har det tungt och jobbigt nu så du skall naturligtvis inte belasta dig med för mycket ovidkommande. Det blir förhoppningsvis bättre snart.

   1. Det är inte så mycket värre än vanligt. Dottern min är på benen igen, tack och lov. Det jag menar med att inte belasta mig själv är att jag tycker att det är fullt tillräckligt att blogga och följa andra bloggare och inte splittra upp mig på att följa på andra ställen också, då blir jag bara stressad. Vissa bloggare har också flera bloggar och då följer jag bara en av dem.

    Hoppas verkligen att du kommer iväg till Stora Karlsö. Vi valde en promenad med guide och det är förstås bra, man får mycket information, men jag skulle vilja åka tillbaka och strosa runt på egen hand, då bestämmer jag själv hur länge jag stannar på ett ställe och fotar, det blev ganska jäktigt, jag kom hela tiden efter gruppen, haha.

   2. Det låter bra! Jag förstår hur du menar.
    Det kommer att vara många som vill ut och resa efter detta med coronan. Dessvärre kommer det nog att dröja ett tag. Men Stora Karlsö vore verkligen en upplevelse att få se.

Kommentera