På gång just nu – den 28 augusti 2020

Värmeböljan över för denna säsong!?
Vår lilla husgroda inkvarterade sig i en utomhuskruka där den tillbringade dagar och nätter. Lät sig villigt duschas när vi kom med vattenkannan.

Nystart inför hösten
I coronakarantän blir nystarten inför hösten lite annorlunda. Men något måste göras. Det går inte att gräva ner sig i denna isolering.

Här följer några förslag på vad man kan hitta på utan att blanda sig med alltför många människor och riskera bli smittad.

Digitala kurser
Alltid roligt att lära sig något nytt. Några länkar med stort utbud av kurser.
Brillbee
Moderskeppet

Nya böcker
Här är länkar till några förlags kommande nyheter.
Modernista
Bonnierfakta
Natur och Kultur

Göra om och förnya lite hemma 
Måla, tapetsera, möblera om, sy eller skaffa nya gardiner, städa och rensa förråd mm.

En ny hobby eller ett nytt handarbete kanske lockar. Här några länkar.
Skapa mera
Panduro
Svensk hemslöjd
Brodera mera

Trädgårdsinnehavare kan börja planera för nästa odlingssäsong och kanske sätta lite vårlökar.

För att planera och skaffa lökar till egenodlade julblommor behöver man ingen trädgård.

Välbefinnandet
Några uppdateringar vad gäller det yttre är aldrig fel. Ett besök hos frisören om det är smittsäkert. Även fötterna kan behöva fräschas till. Höstgarderoben inklusive skor kan behöva ses över även för en hemmatillvaro.

Min erfarenhet är att man mår bra av att känna sig välskött och vårdad och inte släppa efter på utseende och klädsel.

Över huvudtaget att försöka ändra på invanda dåliga rutiner och ovanor (om man har några!!!) kan vara ett lyft för kropp och själ.

Enligt expertisen kan det ta upp till 18 dagar att ändra en vana. I vissa svåra fall 254 dagar Läs mer intressant forskning här.

Premiärdags för delikatesser från havet
Om surströmmingspremiären den 20 augusti har jag på grund av okunskap intet att säga. Men jag förstår att jag kanske går miste om en läcker fisk. Däremot lockas jag av en annan delikatess som kommer snart – löjrommen.

Kalixrom – det norrländska guldet
Fisket bedrivs under fem veckor med start den 20 september. Totalt fanns förra året 35 fiskebåtar som har licens att delta i fisket. Siklöjan är en liten laxfisk inte längre än 20 centimeter. Rommen trycks ut ur fiskens buk och fryses sedan in tillsammans med fyra procent salt. Varje sikhona ger runt fem gram rom.

Man kan till och med åka på en löjromssafari.
Land & strand har en resa Från fisk till måltid där man erbjuder boende i moderna fembädds­stugor i byn i två nätter. Man får följa med på fisket. Löjromsfrukost ingår i helpensionen liksom bastu under taknocken i ”byakrogen”. Guide medföljer.

Amerikansk löjrom
Pandalus amerikanska löjrom är en billigare variant och som faller mig bättre i smaken och i börsen. Den är mild och ej så salt och med bra tuggmotstånd.

Den amerikanska siklöjan fiskas i sjön Lake Superior (en av de fem stora sjöarna på gränsen mellan USA) och Kanada. Säsongen pågår november och december.

Några prisjämförelser

Upplysningsvis brukar man räkna med 70-80 gram per person.

Sett och läst
På TV tittar jag på den jättespännande och välregisserade serien The Night Manager (Imbd 8.1). Finns bl a på HBO, SF Anytime. Filmen bygger på John le Carrés bok.

Peter Englunds Söndagsvägen har jag just läst med mycket stor behållning. En bok i en genre som Englund inte brukar skriva i. Handlingen utspelar sig kring 1965 och ett finare tidsdokument från de åren kan knappast finnas. Boken är ruggigt spännande och mycket intressant.

Äntligen höst- och vinterpotatis
Nu finns den mogna vinterpotatisen. En av mina favoriter. Är inte så förtjust i färskpotatis som är för vattnig för min smak. Njuter just nu mest av mjölig kokt King Edward.

Har aldrig tänkt på att potatissorter har olika doft förrän jag hittade den här listan på webben!

Andra potatisrätter att älska är Janssons frestelse, rårakor eller rösti (med löjrom – mums!), potatisgratäng, råstekt potatis som alla helst skall tillredas av mogen potatis.

Bärfläckar och lukt på händerna
Bär- och fruktfläckar tar man lätt bort med vinäger eller citronsaft. Citronsaft är också jättebra till att få bort fisklukt på fingrarna efter att ha skalat räkor, ätit kräftor eller rensat fisk.

Citronsaft kan också användas till att att få skrovliga armbågar mjuka och lena. Även till tillfälligt missfärgade tänder kommer citronsaft till nytta. Man måste vara försiktig och inte använda det för ofta eftersom det sliter på emaljen.


49 thoughts on “På gång just nu – den 28 augusti 2020

  1. Tycker inte om färskpotatis, dels är dem tråkig och dels kan man inte göra så mycket med den, längtar alltid efter vinterpotatisen. Rösti är jättegott, gör det ganska så ofta.

  2. Stekta gröna tomater dyker upp i huvudet, en bok som jag minns att jag tyckte om. Kommer dock inte ihåg handlingen, så det kanske är dags att leta fram den igen. Söndagsvägen bor väninnans dotter på och hon tipsade om boken, men jag tycker att sanna fall kryper för otäckt nära. Men nu blir jag nyfiken. The Night Manager såg jag för några år sedan och tyckte mycket om.

    Skulle nog behöva handla lite kläder men har ingen lust. En lårlång duffel med enbart dragkedja drömmer jag om, min gamla är helt utsliten så att jag ser ut som en luggsliten älg när jag går i skogen med den på. Den har allt jag vill ha av en höstlig kappjacka: stor bekväm huva att fälla upp vid blåst, stora dubbla fickor med dragkedja och vacker form, de rymmer mycket som behöver vara med vid mina fotopromenader, nätt form och silhuett och längd som värmer baken och låren. Och inga knappar som stör intrycket, endast en dold dragkedja. Jag har letat och letat men inte hittat.
    Och hur köper man skor på nätet? Har köpt ett par s.k. sneakers och de råkade passa och var snygga, men vinterkängor? Nej, jag får vänta.

    Kanske får jag ta mig i kragen och köpa en ny kompaktkamera med zoom så att jag kan fota en och annan fågel, teleobjektiven ger mig värk i axlar och rygg. Och kika på till exempel Moderskeppets kurser så att jag kanske lär mig något till slut och kanske tar ett kliv så småningom. Tack för tipset!

    Menar du att ni har en levande sällskapsgroda i krukorna? Häftigt, jättekul!

    Om färskpotatisen är vattning är den definitivt misslyckad. Man får nog odla den själv.

    Många nyttiga tips, tack Eva och trevlig helg!

    1. Jag har sett filmen för länge sedan. Minns inte heller handlingen, men minns att jag tyckte den var väldigt bra.
      Den där duffeln du beskriver låter som rena drömplagget. Har alltid älskat dufflar. Med blixtlås skulle det vara urpraktiskt. Eftersom konfektionsdesignarna inte förstår vad vi lite äldre vill ha för kläder lär det nog stanna vid en dröm. Du får skrämma älgarna så länge…
      Stora fickor är viktigt på alla plagg. Så slipper man ha väska som ser så tantigt ut.
      Att köpa skor på nätet är våghalsigt. Man bör känna till ett märke man trivs med och vara säker på storleken. Med ålderns rätt har mina fötter blivit bredare och då bör man känna till vilken vidd man har på fossingarna också. Men det är inte säkert det blir rätt i alla fall.
      Ja vi hade det så trevligt med grodan. Ibland verkade som han satt och väntade på att bli vattnad.
      Kan tro att egenodlad potatis smakar bäst.
      Hoppas du får en riktigt bra helg!

      1. Jag har fantasier om att jag ska gå till en skräddare och be att få en duffel uppsydd. Men det stannar vid en dröm.

      2. Men det är en god idé. Då får man den precis som man vill ha den. Kostar säkert en del, men får man tag i ett bra tyg kan den ju hålla i evigheter. Älgarna må huka sig!

  3. Jag kommenterade genom läsaren denna gång och den visar annorlunda, här på din blogg blev det rätt, tack och lov. Men nog är det konstigt att funktionerna inte överensstämmer.

    1. Nej då inte allas. Allt har kommit fram. Stort tack för din trevliga och utförliga kommentar. Jag begriper inte att detta med kommentarer och svar skall behöva krångla. Börjar bli riktigt irriterad på WP.

  4. Massor av bra tips i vanlig ordning. Tackar jag för!
    Vill slå ett slag för Väner-löjrom. Halva Kalix-priset!
    Sött litet husdjur !
    Har du sett att cykeltävlingarna börjar igen!!!

  5. Har varit inne och kollat på Väner löjroms hemsida. Där lärde jag mig något nytt. Skall hålla utkik efter den rommen. Tack för tipset!
    Cykeltävlingar? Menar du med riktiga människocyklister och inte sån’t där larv med ”digitaltecknade” eller hur dom nu gör det? Måste kolla på det också! Himla tråkigt att man inte fick se girot eller touren i år.
    Ha det gött som ni säger därnere! Någon resa på g?

  6. Trevlig läsning och bra tips som alltid! Kul med grodan 🙂
    Jag gillar också vinterpotatisen bäst – här har vi en sort som heter Blue Bell, som är riktigt bra och god. Syltar tomater gör jag varje höst och det är bland det godaste jag vet 🙂
    Några ny kläder blir det nog inte … men jag klarar mig med det jag har.
    Jag har köpt en burk surströmmingsfiléer och ska ge denna maträtt en ny chans efter ca 45 år! Lasse gillar surströmming, men jag har bara smakat en enda gång – och det var då för 45 år sedan 🙂
    Ha en fin fredag och en trevlig helg!

    1. Har ni odlat den potatisen själva? Jag får nästan lust att odla lite nästa år. Har ju bara en liten täppa, men det vore kul att pröva. Kan tänka mig att du syltar både det ena och andra.
      Blir lite sugen på att smaka surströmming, men är så rädd för lukten. Tror säkert att det är jättegott med rätt tillbehör mm.
      Lycka till med surströmmingen och en riktigt trevlig helg till dig och Lasse också.

      1. Potatisen säljs i min ICA och odlas utanför Norrköping. Jag har ingen bra matjord här, så jag odlar bara lite dill och lök i pallkragar + tomater och gurka i växthuset. Numer syltas det inte så mycket som förr, men tomater, nypon och svamp brukar det bli i alla fall 🙂

  7. Oj, jag blir helt matt när jag läser alla dina fina tips. Kan tillägga att i senaste numret av Senioren ges också flera tips på utbildningar och föredrag på nätet.
    Så gulligt med grodan, som bosatte sig hos er.

    1. Hej Birgitta! Jag har inte fått Senioren ännu. Skall absolut kolla utbudet av kurser. Känner för att börja med något helt nytt. Tack för tipset! Blir det någon målarkurs för dig eller ställer sig coronan i vägen? Något digitalt kanske?
      Ha nu en skön sensommarhelg!

  8. Som alltid massor av kul och intressant läsning här. Håller fullständigt med om det där med färskpotatis! Den är som en tvättsvamp, blöt och inte alls god.
    Surströmming är inget för mig! Trots att jag är norrlänning så har jag aldrig gillat det. I vår familj var mamma den enda som tyckte om det, och hon var den enda som inte var norrlänning! Inte ens svensk utan tysk 😂. När hon och väninnorna öppna burken så åkte vi barn och pappa iväg på annat håll!
    Tomater fick jag nästan inga i år på mina plantor 😥. Jag brukar få mer än vi hinner äta annars, men i år ville sig ingenting här. Får satsa på nästa år och hoppas det blir bättre då!
    Önskar dig en fin helg!

  9. Det är tydligen fler som inte är så förtjusta i färskpotatisen. Va festligt med surströmmingen och din mamma. Annars brukar de flesta norrlänningar tala sig varma om den! Men att hon som född i Tyskland var förtjust i den var ju märkligt.
    Tomaterna var nästan det enda som gick bra hos oss. Nu märks det allt mer och mer att hösten nalkas. Men det är en fin årstid också – om det var för den förbenade coronan.
    Hoppas du också får en fin helg!

  10. Så många fina tips som vanligt. Syltade gröna tomater älskar jag. Skall till torget i Växjö och se om det finns. Filmen har jag också sett men minns inte vad den handlar om.
    Jag har tre olika märken på skor som jag brukar köpa
    Rieke Tamaris och Legero alla för problem fötter.
    Ha en fin helg.

    1. Tack själv för fina tips på skomärken. De måste jag kolla. Hoppas du får tag i gröna tomater på torget. Man vet aldrig när de finns. Förhoppningsvis är det rätt tid nu.
      Trevlig lördag!

  11. Det är beundransvärt att du alltid har så många bra tips att komma med.
    Vad kul med lilla grodan i krukan. Jag har en fjäril som tänker övervintrar i en liten låda på balkongen. Får den göra om den trivs där.
    Tänkte också på boken: Gröna, stekta tomater. Visst är de syltade goda.
    Kläder har jag inte tittat igenom. Har inte köpt ett enda plagg sedan Corona härjar fritt. Fast att städa ordentligt har jag också tänkt på. En kurs på nätet? Ja, varför inte. Ska kolla lite.
    Och så har du en till här som inte tycker om färskpotatis.
    Ha en trevlig helg!

    1. Tack Kristallina. Nä färskpotatisen verkar vara överreklamerad. Trevligt med fjärilen. Det börjar bli dags för småkrypen att skaffa sig vinterbostad nu.
      Ha nu en riktigt skön lördag!

  12. Förvånad att så många här ovan dissar färskpotatisen. Nyupptagen färskpotatis med bara lite salt och en klick smör, så gott! Fast till surströmmingen förra helgen blev det mandelpotatis. En konst att koka den, men så god den också. 🙂

    1. Tror det beror på att det är köpepotatis. Egenodlad förstår jag är bäst. Jag minns när jag var ung att man tog smör och salt på nykokt färskpotatis och det var himmelsk gott. Vet inte om jag har ändrat smaken eller om potatisen är av sämre kvalitet eller för snabbt framodlad. Men dissar den gör jag numera!!!
      Mandelpotatis brukar jag heller inte äta, men tror säkert den är god särskilt till surströmming om man gillar det. Konsten med att koka den är visst något om att den skall sjuda och inte koka har jag hört.
      Trevlig lördag! Här hoppas vi på lite regn!

  13. Det var ett fullspäckat inlägg med jättebra och roliga tips. Tänkte först och främst på ”total makeover” inför hösten. Gjorde en inköpsraid igår där jag köpte allt från böcker till produkter på Rituals och en ny mascara. Var hos frissan för 6 veckor sedan, dags igen nästa vecka. Man vill ju kunna se sig själv i spegeln, eller hur!? Det räckte att jag såg ut som en mopp efter fem månader utan klippning.

    Kalix löjrom har jag ätit några gånger, då jag fick en bunke av min dåvarande chef. Ärligt talat är den totalt överreklamerad, för jag tyckte att den smakade ingenting. Ska testa den amerikanska varianten med råraka som jag älskar.

    Potatis är jag dålig på. Gillar i och för sig färskpotatis och mandelpotatis (till surströmmingen). Köper ibland ICAs olika sorter, som ju tyvärr säljs i en plastpåse… King Edward är aningen för mjölig för mig, men den är perfekt för potatismos.

    Tack för tipsen vad citronsaft kan användas till:-)

    1. Då har du ju förberett dig för hösten. Börjar bli lite smådeppig själv över att inte kunna komma iväg på lite evenemang och blir inspirerad och komma ifrån det vardagliga.Skall försöka rycka upp mig. Ja det är märkligt att ICA inte har potatisen i papperspåsar i stället.
      Om du inte tyckte Kalixrommen smakade någonting tror jag inte du gillar den amerikanska heller. Hoppas det smakade bra med surströmmingen.
      Nu har det kommit ett välkommet regn här – säkert hos er också. Det känns väldigt skönt.

  14. Ett lika härligt och läsvärt inlägg som vanligt Eva 👍 och för min egen del är jag tacksam att värmeböljan är över, den har verkligen förpestat min tillvaro sen min första sjukdag första augusti.. 🥴 Grodan var så söt 🥰 jag har inga problem att sysselsätta mig sen jag verkligen längtar ut ur mitt fängelse och få göra allt möjligt roligt som jag är van vid.. För mig är augusti månaden som försvann.. Ha en fin söndag nu kram Nicki 🤗

    1. Tack Nicki. Roligt att du uppskattar det. Håller med om att det försvann ett par månader i år, för mig i alla fall! Kram

  15. Vilket härligt inlägg, fullt av både ”smått och gott” 😀

    Såg att du och Melker inte gillar färskpotatis?
    Vet inte vilken färskpotatis ni tänker på, men det måste hänga ihop med vilken sort? Känner inte beskrivningen ni gör.

    Minns när vi hade eget potatisland. Det bästa som fanns var de första riktigt små ”dockpotatisarna”, nykokta med en liten smörklick. De hade mycket mer smak än det som blev senare. Har aldrig känt att vinterpotatis med lite smör smakar på samma sätt. Då känner jag bara smöret …
    Men det hänger kanske också ihop med vilken sort, för listan är ju rätt lång. Visste inte att Mandelpotatis tillhörde vinterpotatisen, men det verkar ju logiskt. Smakade den första gången ihop med surströmming, och det var jättegott. Tycker nog att den har både mer och godare smak än den traditionella vinterpotatisen.

    Och så många bra tips du kommer med, av alla möjliga slag. Här finns lite att botanisera i, och bra med länkar också 😀

    Mycket intressant detta 😀
    Kramis

    1. Jättekul att du uppskattade inlägget. Alltid trevligt med lite feed back.
      Det kan nog bero på potatissorten. När man inte odlar själv är man ju hänvisad till vad som finns att tillgå hos matleverantören. Jag tycker i alla fall inte att färskpotatisen smakar som förr i tiden!
      Uppriktigt sagt har jag – vad jag vet – aldrig ätit mandelpotatis. Kanske har jag gått miste om något där!? Kan bero på att jag heller aldrig ätit surströmming.
      Hoppas du får en skön söndag! Kramar

  16. Trevligt blandat inlägg.
    Bra med lite uppmuntran inför hösten, behövs säkert för många som kommer att behöva sitta inne ensamma. Många har klagat på värmen i Sverige denna sommar och nu kommer deras dröm om regn och mörker, så det är ju också bra för alla som klagat.
    Härliga tomater.
    Intressant om rom. Gillar rom.
    Önskar dig en skön söndag!

  17. Franska Fikon

    Hej, blandad kompott av nyttigheter och roligheter! Tack! Som naturaliserad skåning kan jag inte annat än ta nypotatisen i försvar, men den ska ju helst odlas hemma, ibland tror jag de stora odlarna vattnar på det onödigt mycket. Denna höst får det bli digtala kurser, själv går jag en scetchingkurs och en kurs i yoga online. Superbra, man loggar in när det passar och man kan göra det hur ofta man vill efter att man har betalat. Egentligen är det ju nödlösningar, men det har ändå ett stort plus i och med att man kan göra det när man vill. Ha det bra – veckan ska bjuda på litet sommarvärme igen!

    1. Så du sällar sig till färskpotatisälskarna! Jag tror uppriktigt sagt det beror väldigt mycket på odlarna och följaktligen vilken sort som finns att få tag i.
      Låter jättekul med scetchingkursen. Måste kolla lite på det. Yoga tror jag på. Också något att försöka sig på kanske. Har just läst ditt underbara Italienreportage. Tänk att ha bott på Capri!!! Återkommer.
      Hoppas du får en riktigt fin sensommarvecka!

  18. Svar: Misstänkte att det anonyma svaret kom från dig, då du skrev ”vi”. Nej, jag/vi åker inte kommunalt än. Dumt att ta den risken. Har man klarat sig så här långt, vill jag inte äventyra hälsan. Det vore bara korkat.

    Bilden var tagen av min bästis och före detta kollega Yvonne som befann sig i stan. Hon är 20 år yngre än jag och har åkt kommunalt hela tiden under pandemin. Tack och lov har hon klarat sig… hittills. Hon är så gullig och förser mig ganska regelbundet med ”bloggfoder” som jag tacksamt tar emot.

    Har dock lättat på restriktionerna den senaste tiden. Besöker Täby Centrum regelbundet, där jag ser till att hålla avstånd. Det är ingen som gör det åt mig… Har varken handskar eller munskydd och tvättar händerna/spritar bara när jag kommer hem. Har gjort sedan den 3 juli, där ICA:s personliga hemleveranser stängde för semester. Och det har gått bra – än så länge i alla fall.

    Sedan har vi haft såväl surströmmingspartaj på gården (mitt initiativ) som du kunde läsa om samt kafférep, nåt som inte riktigt är min grej faktiskt.

    1. Skönt höra att du inte åker T-bana in till stan. Jag tycker också att har man varit försiktig så länge måste man fortsätta. Annars kan ju allt vara ogjort så att säga.
      Måste kolla inlägget med surströmmingspartajet. Det har jag missat.
      Håll ut och ha det bra!

  19. Tack – du bjuder då på en gedigen lista över saker och ting för den som vill och önskar!
    beträffande potatis – så gillar jag både och. Färskpotatis är så gott till mycket, men nu så här på höstkanten är det lika gott och efterlängtat med lite mer ”robust potatis”!
    Att köpa nya kläder är lite problematiskt, då jag har få butiker att besöka! Handlar ogärna via nätet. Åh, andra sidan, behöver jag inte så mycket nytt, använder det jag har och kompletterar.
    Men att känna sig fin är viktigt. Går regelbundet till frissan och fossingarna fixar jag för det mesta själv. Men jag längtar faktiskt efter få mina fötter ompysslade av en ”kunnig hand!” Älskar att bli ompysslad och i det ingår även massage!
    Alltid intressant att läsa dina tips!

    1. Tack för din trevliga kommentar! Jag gick ofta och tog massage när jag var yrkesverksam. Men som pensionär var det länge sedan jag gjorde det. Något att längta efter – efter coronan!

  20. Instämmer med Minton- Rieker och Legero är bra märken på skor. Alla finns på Footway.se som har snabb leverans och smidigt att returnera.
    Vad gäller potatis kan jag rekommendera Cherie, en god röd potatis. Brukar dyka upp i butikerna i september.
    Jag har med framgång odlat potatis i hink, prova det du också! Fick ner 3 sättpotatisar i en murarhink, det blir mer potatis än man kan tro.
    https://amatorbiologen.wordpress.com/2018/08/06/pinsam-potatis/
    Tack för ett peppande och härligt inlägg! 🙂

    1. Tack Gunilla! Ska absolut kolla footway – alltid bra när an får en rekommendation isht om leveranserna och ev returet.
      Ska också hålla utkik efter Cherie. Har aldrig sett den tidigare.
      Jag har verkligen blivit peppad att sätta potatis efter detta.
      Ha det bra!

  21. Paula Merio

    Jag har precis inmundigat ett halvt kilo kräftor, köper ett paket frysta o äter två dagar, blir tio om dagen. Till dem äter jag endast en god röra gjord på grekisk yoghurt och örtkryddor samt citron och tångkaviar! Jag bara älskar tångkaviar, kan äta den till det mesta! Rysk kaviar har jag också smakat, blää så äcklig jag tyckte den var, grymt besviken!
    Visst finns det mycket man kan hitta på, men när jag idag pratade med mina vänner i PRO på vår trimbingo var längtan att träffas oerhört stor. Därför satsar handarbetsgänget nu att samlas för träffar i en större lokal än tidigare. För mötena är så viktiga, vi kan inte leva helt digitalt!
    Ha en fin höstvecka, fem plus i morse, vantar och halsduk på!

    1. Det var kyligt här i morse också. Tångkaviar måste jag försöka få tag i. Har aldrig ätit det. Låter bra med handarbetsgänget. Hoppas ni får tag i en stor lokal bara.
      Låter gott med kräftorna och tångröran till.

    1. Det var trevligt att höra att du tyckte det! Får fundera på en saga om grodan. De brukar ju vara populära sagofigurer.
      Trevlig söndag!

  22. Godmorgon Eva 🤗 Hoppas att allt är bra med dig.. Imorgon ska jag testa mig för antikroppar, det ska bli intressant att se resultatet av det.. Min sambo hade ju antikroppar men han ligger ju två veckor före mig.. Så om jag har några ska jag verkligen kika lite i affärer igen 👍 har kvar andfåddheten och mattheten men det verkar bli lite bättre hela tiden, men vissa dagar är verkligen ner 👇 igen.. Hattandet fram och tillbaka är verkligen påfrestande.. Ha en fin söndag nu 👍 🤗❤️

    1. Godmorgon Nicki! Så trevligt att du hör av dig och berättar hur du mår. Du måste berätta vad testet visar. Den där andfåddheten och mattheten kommer du kanske att känna av ett tag. Hoppas den försvinner snabbt så du kan göra en hejdundrande shoppingronda. Det är du verkligen värd nu.
      Hoppas din söndag blir jättefin! Kram Eva

Kommentera