Sy en kudde med passpoal (keder)

Piffa upp hemma med en ny kudde. Matcha med något annat som t ex här med gardinerna. Med en passpoal eller keder blir den extra fin.

DSC_2977a

Klipp till tygbitar i samma storlek som kuddens yttermått. Tänk på  mönsterpassning. Zick-zacka eller överlocka kanterna. Du behöver en pressarfot (helst passpoalfot) som gör att du kan sy tätt intill kedern.

 

Voilà

DSC_2988a

35 thoughts on “Sy en kudde med passpoal (keder)

   1. Hade syslöjd från 3:an till 6:an, det tog ungefär ett år att sy den där påsen man skulle ha sina syslöjdssaker i. Därefter ägnade jag två år åt att sy ett örngott och under det sista året broderade jag för det såg slappt ut. Knappar i byxor löser jag genom att köpa jeansknappar som bara “hamras” in som ersättningsknappar i mina och sonens byxor.

   2. Så idiotiskt att lära sig sy ett örngott. Hur tänkte man egentligen? Broderikunskaperna tror jag inte du haft användning av heller. Däremot att sy i en knapp hade väl varit bättre. Men med din teknik att hamra in en behövdes ju inte heller den kunskapen. Själv höll jag på med ett förkläde i ett år som lärarinnan rev itu när jag var klar. Det var för slarvigt sytt! Det var en annan skola det!

 1. Jättefint, även om ditt inlägg lät som kinesiska för mig – passpoal, keder, pressarfot, passpoalfot… (Jag får rödkrull under orden, så jag är inte ensam om att inte veta vad det är;-) )

  1. Kul att du tyckte den blev fin. Ha ha rödkrull var nytt för mig. Har tydligen hittat några ord som algoritmerna inte känner till. Fantastiskt. Tycker ändå inte du skall ge dig på det här kuddprojektet, Beate (i all välmening alltså).

 2. Så snyggt det blev! Jag önskar verkligen att jag kunde sy på maskin, men jag är hopplöst oduglig på det området. Kan inte ens trä tråden hahaha! Ska jag ha något sytt får jag anlita någon som dig!

  1. Nu såg jag att det inte fanns någonstans att skriva i det nyaste inlägget, kunde inte begripa var jag skulle kommentera någonstans jag kände mig verkligen lite bakom flötet, hoppas det inte är något fel, men säger ha en fin kväll så länge.. Kram 👌😊

 3. Snyggt och proffsigt! Håller på att försöka närma mig symaskinen igen efter ett väldigt långt upphåll. Har skapat en permanent plats för den så att det ska vara lätt att slå sig ner och sy,

  1. Det är min dröm att ha en sådan permanent plats. Det är så jobbigt att ta fram symaskin varje gång. Tror faktiskt jag skulle sy mycket mer om maskin stod framme. Då är det ju bara att sätta sig där när andan faller på.

 4. Det fanns ingen kommentarruta på ditt inlägg På gång just nu 2 februari så jag ger kommentaren här istället.
  Som alltid mycket intressant och bra att veta. Det jag blev mest glad över var hur man ska få bort pappersludd från tvätten eftersom min gubbe har en tendens att glömma tömma fickorna innan han lägger kläderna i tvätten. Så jag råkar ofta ut för detta irriterande fenomen.
  Kul att veta om talgoxarna, man tänker inte på att även småfåglar kan vara smarta!
  Ha en jättefin söndag!

  1. Tack för påpekandet. Det var verkligen omtänksamt att göra mig uppmärksam på det. Har skrivit på inlägget nu att det inte går att kommentera. Vet inte vad som hänt.
   Kul att du gillade tipset om pappersluddet. Det är så förargligt när man råkar ut för det.
   Javisst var det intressant om talgoxarna!
   Tack än en gång och ha en skön söndag!

 5. Franska Fikon

  Oh, roligt jobb! Jag får inte rödkrull, jag håller på med sådant där så ofta jag kan! Så snygg din kudde blev!!

  1. Tack så mycket. Jag har förstått att du håller på textilier och möbler. Skulle vara kul att få se lite mer av dina alster!

 6. Då det inte går att kommentera ditt senaste inlägg så gör jag det här istället.
  Seniorsurfarna tror jag nog att jag vill titta på. För det där med appar till iPhonen är jag inte bra på. Använder inte mobilt Bank-ID heller (använder den dock på datorn såklart), och swisha använder jag inte heller – oooops;-)
  Tack för tipset om tandvården och inte minst den med torktumlaren. Hur ofta har jag inte svurit över bortglömda pappersnäsdukar i jackor och byxor. Däremot kan jag berätta att om man av misstag tvättar och torkar hushållspapper, så kommer det ut sprillans nytt. Det smular inte alls… Konstigt skulle jag säga.

  1. Konstigt men intressant om hushållspappret. Tror och hoppas att seniorsurfarna kan ge lite. Man tror man kan det mesta, men det finns så mycket man inte utnyttjar på mobilen tror jag. Här kan vi nästan inte beställa tid på Vårdcentralen utan mobilt bank-id. Inte klokt egentligen. Har heller inte Swich och tror inte jag vill ha det heller.

 7. Så fint det blev! Roligt att fixa lite vårnytt själv! har också läst ditt sista inlägg som inte går att lämna kommentar på… Men tack för alla tips! 🙂 Tänkte väl att talgoxen är ett strå vassare… kul att studera den och de andra fåglarna vid fågelbordet!
  Kram Gunilla

Kommentera