20 thoughts on “Roseufori

  1. Tack Susie. Kul att du tycker det som har så eleganta rosor själv. Ja nu är de fina, men de hade otroligt mycket löss i knoppstadiet. De var att gå med såpavatten både en och flera gånger om dagen ett tag. Kram/Eva

 1. Så fina rosor. Själv har jag aldrig lyckats med rosor tyvärr. Min mamma däremot var riktig proffs på rosor. Hon hade helt fantastiska rosrabatter.

 2. Jättefina rosor som bevisar att du/ni helt klart har gröna fingrar:-)

  Å glöm inte tv-seriestarten av Grantchester om fem minuter, klockan 21:00 alltså.

 3. Oh, så ljuvligt med alla vackra rosor! Det är en del pyssel med rosor ohyreår som i år, men annars tycker jag att de ger så mycket för en ganska liten insats, blommar och blommar och sprider ljuva dofter. Jättevackra bilder!

  1. Tack. Ja det är tydligen ohyreår i år. Bara ros knopparna väl slår ut försvinner lössen har jag märkt.
   Håller med dig om att man får mycket igen av rosorna.

 4. Grattis Eva, så härligt, ni som har kämpat så med era rosor! Så otroligt vackert! Jag har själv inte tålamod med rosor, de vildväxande vresrosorna och rosenhallonen får bre ut sig på eget bevåg och skötsel, men humlorna är desto gladare. De älskar verkligen rosor. Du måtte ha mängder av de små bevingade vännerna. 🙂

 5. Vilken vacker “rosegarden” du har! Själv har jag bara en vit rosenbuske som jag kallar den “stulna rosen” för att den är just det. Stulen/uppgrävd på en tidigare ödetomt i närheten, två torra, taggiga pinnar som efter några års omvårdnad nu blommar så vackert, men tyvärr alldeles för kort, vid min stugknut. En sån där gammaldags ros med vita blommor som förr ofta sågs vid gamla torp. Och ja, jag har erkänt min kriminella handling för de nya ägarna, som dock inte vill ha den tillbaka, eller ens några skott av den. 🙂

  1. Den rosen måste du visa på bild. Ärligt av dig att berätta för de nya ägarna att du tagit den. Du gjorde ju faktiskt rosen en stor tjänst och nu visar den sin tacksamhet.
   Då får vi kanske också se stugan ni bor i eller åtminstone omgivningen. Det låter så idylliskt när du beskriver stället.

Kommentera