På gång just nu – den 31 mars 2019

Dagen gryr, sommartiden kommen och jag blir 72  …

Salladsrätter
En matig sallad med knaperstekt bacon och parmesanost. Grönsakerna är: tomater, selleri, böner av olika sorter, gurka, ärtskidor, mixade salladsblad. Överringlad med lite olivolja.

En annan god vegetarisk rätt är tabouleh. Man blandar grönsaker med bulgur : bladpersilja, tomat, gurka, selleri, rädisor, citronsaft och rödlök. Här med kyckling och haricots verts.

Rätterna är lagade av min syster som jag delar hem och hushåll med. Det är väldigt praktiskt och framför allt trevligt. Normalt delar vi upp hushållssysslorna så att hon handlar och lagar mat och jag har ansvar för tvätten. Städar gör vi båda. Trädgårdstäppan skall vara bådas vårt ansvar, men där har hon övertaget. Åtminstone vad gäller val av växter.

Ont i fötterna!?
Nu har jag fått tag i den ultimata promenadskon för mina ömma fötter hoppas jag.

Fästingperioden har börjat
Fästingarna har redan börjat visa sig. Bäst att kolla sitt vaccinstatus. Jag har tagit så många gånger att det räcker med vart femte år. Men det gäller att komma ihåg när man senast tog det.

Fotboll
Eftermiddagens match i Premier League.
Liverpool – Tottenham. Mitt hjärta klappar för tottarna:)

Nu kommer april
här med ett citat hämtat från T.S. Eliots The Waste Land. 1922

April is the cruellest month, breeding
Lilacs out of the dead land, mixing
Memory and desire, stirring
Dull roots with spring rain.

April är den grymmaste månaden,
den driver
syrener ur den döda marken, blandar
minne och åtrå, kittlar
stela rötter med vårregn.


26 thoughts on “På gång just nu – den 31 mars 2019

  1. Grattis!
    Fin bild med trädet!
    Det här med rätt skor har verkligen betydelse för hälsan. Egentligen borde man investera i fler än ett par när man hittat rätt. Men då kommer snålheten och vetskapen om att skor åldras även vid icke-användning.
    Bra uppdelning av sysslor vill jag lova. Undrar om inte du dragit högvinsten? Det är väldigt ansträngande att variera matsedlarna. Säger en som har den uppgiften i vårt hushåll 😉😉
    Hoppas matchen blir spännande. Där är jag lite kluven. Liverpool är sedan gammalt ett favoritlag och Spurs är ”mitt” London-lag. Oavgjort kanske??

    1. Tack så mycket. Tänkte det kunde vara intressant att veta hur gammal jag är:)
      Skor är jätteviktigt och man behöver flera par, men bra skor kostar en del.
      Har inget emot att slippa matbiten. Är inte så road av den, Maten som tillagas här hemma är både mycket varierad och god så jag har det bra.
      Alltså jag gillar Liverpool också och även Man United. Det är svårt att bara ha en favo i den engelska ligafotbollen.
      Hoppas också det blir en bra match!

      1. Kvar på min-göra-lista är att se en fotbollsmatch i Liverpool eller Manchester. Jag har precis som du, flera favoriter i den engelska ligan. ⚽️⚽️⚽️

      2. Det tror jag blir en oförglömlig upplevelse. Tänk bara att höra eller sjunga med i You’ll never walk alone. Ö h t känna stämningen bland den engelska fotbollspubliken är nog en höjdare.

      3. Jaaa! Maken och min storebror var iväg på en match för sisådär trettio år sedan, och pratar än idag om hur bra det var.

  2. Intressanta rätter må jag säga, sparar för framtiden. Grattis på födelsedagen, själv fyllde jag år i veckan, firar dock aldrig födelsedagen, vill inte ha presenter etc (inga julklappar heller).

    1. Tack så mycket! Grattis i efterskott till dig. Presenter på födelsedagen är inte aktuellt här heller. Trevligare med en extra god middag!

  3. Wow! Är du 72 år? Det hade jag aldrig gissat efter din profilbild!!!! Du ser myyyycket yngre ut. Jag hade gissat tio år yngre, så grattis till din ungdomlighet säger jag!

  4. Grattis på födelsedagen.
    Skor är viktigt när lederna inte fungerar som förr. Letar efter en som det inte är skosnören på eftersom händerna är lite besvärliga.
    Ha fin söndag

  5. Läckra rätter. Sånt gillar jag och fotot. Det gillar jag skarpt. Så vackert!
    Grattis på födelsedagen! Ålder är bara en siffra, vet du väl 😀

    1. Tack Kristallina! Jag får väl acceptera min ålder. När man ser det skrivet ser det i alla fall väldigt gammalt ut!

  6. Stort GRATTIS på födelsedagen!
    Maten – ja, jag säger bara MUMS. Love it!
    Tack för tips om skorna. Behöver också nya promenadskor och kollade hos Ecco (mitt favo märke) och Skechers idag. Men jag gillade inte färgerna – oooops, jag vet att jag borde prioritera annorlunda;-)

    Åsså fick jag lära mig nåt nytt igen – trodde du var gift/sambo, men du delar alltså hushållet med din syster. Jättekul att lär känna dig bättre:-)

    1. Tack Beate! För att skor är bekväma ska de inte behöva vara fula. Kul att du uppskattade att jag berättade lite mer om mig själv.

  7. Stort Grattis! … lite för sent, men ändå 🙂 Trodde du var yngre! Maten ser god ut – tack för tipsen!
    Skorna ser väldigt sköna ut – tack för det tipset också!

  8. Först stort grattis på din födelsedag.. Maten såg utsökt god ut kände mig genast lite hungrig 🧀🥐 rätt skor är verkligheten ett måste speciellt när man är ute och går på fotorundor, Fästingar ger mig rysningar usch.. Ha en fin vecka nu kram!!

  9. Grattis i efterskott Eva! Jösses är det redan 10 år sen vi jobbade ihop…. jag minns så väl din härliga pensionsavtackning när du seglade in i din nya fräcka frisyr! 😀
    Ett tips till tabboulehn: koka bulgurn med lite pressad vitlök, en skvätt olivolja och en skvätt kycklingfond så blir den ännu godare.
    De där skorna är jättebra, jag hade ett par när jag hade som värst värk i fötterna, efter tips av Eva Oberger om du kommer ihåg henne. Jättebra för strulande fötter.

    1. Tack Gunilla och tack för länken till humlan. Men visst är det läskigt hur fort tiden går.
      Det låter jättegott med vitlöken, oljan och fonden i bulgurn.
      Intressant hör att du har goda erfarenheter av skorna. Irriterande med fötter som inte kan gå obehindrat:)

    1. Tack Birgitta! Tänkte det kunde intressera några att berätta lite om sig själv. Ålder är ju många nyfikna på!

Kommentera