På gång just nu – den 11 januari 2019

Ja så var julen över och utstädad för denna gång. Pyntet inpackat, pusslen lagda och chokladaskarna tomma.

023640
Ett minne blott

Tack för 2018 alla bloggvänner

Min blogg har tredubblats sedan 2017 med antal besök, kommentarer och gillamarkeringar. Har precis passerat 27 000 visningar och är jätteglad för det.

Jag vet att det är småpotatis för somliga av er. Men jag är så till freds med mitt resultat och det känns så kul att fortsätta.

Så här ser Statcounters statistik ut. Den räknar ju annorlunda. Men staplarna talar sitt tydliga språk, eller hur?

skärmklipp78878
Grönt är visningar blått är besökare

Några av mina mest besökta inlägg
Sidenscarves för stridspiloter (ett frågeprogram på TV4 var upphovet)
Rädda en humla som behöver hjälp (blir nästan tårögd när jag ser denna välvilja hos folk att rädda en humla som behöver hjälp).
Vilket äpple passar bäst till bak, mat, mos eller must? (Måste bero på de rikliga skördarna i år)
Tips på hudvård och make-up för seniorer (mycket välbesökt)
Shetlandsöarna och Hebriderna i litteraturen och TV-serier (Tv-serien Shetland som lockar)
Krasse-, busk,- ampel-, och/eller slinger på balkong (Krasse verkar vara en folkkär växt)
Bloggaren (känner mig smickrad!)
Snygga skor för ömma fötter (detta borde skotillverkarna se!!!)
Skoinlägg, fotbäddar (aj aj vad folk verkar ha ont i fötterna)
Mina tygkassar med arbetsbeskrivning

Mycket sevärt just nu
En engelsk skandal (SVTPlay). Ett BBC-drama i tre delar baserad på verkliga händelser med Hugh Grant och Ben Whishaw. Enastående skådespelarinsatser.

Medelhavet (Kunskapskanalen)
En serie jag följer med stort intresse just nu finns på min favoritkanal Kunskapskanalen.
En brittisk dokumentärserie från 2018 med Simon Reeve som reser runt Medelhavet och gör fantastiska reportage.  Mycket upplysande och fascinerande om länderna kring Medelhavet som lockar en tredjedel av världsturismen.

New York bakom kulisserna (Kunskapskanalen)
Är en annan BBC produktion som är hur intressant och spännande som helst.

Ett avsnitt handlar om trafiken i rusningstid i NY. Hur det går till när antalet människor på Manhattan fördubblas till 3 miljoner varje morgon? Hur man bygger för att göra världens största tågstation ännu större?

Ett annat berättar om Metropolens mat. New Yorks befolkning slukar enorma mängder mat varje dag, men var kommer den från? Och vart tar soporna vägen?

Slutligen det tredje som beskriver historien, byggandet och underhållet av den berömda Central Park? Man får också följa med in i Manhattans dyraste lägenheter.

Virkning
En virkad grön jumper är tänkt att bli mitt första tillskott till vårgarderoben. Det är från Wincent garner.

På samma ställer säljer man stramaljbroderier, Eftersom de flesta i bloggänget verkar ha katt kanske detta vore något. Jag menar att brodera till kissen att sova på.

george-red-cutout-600_bigpmpm

Trött på sopsortering
Måste man ha bil för att sopsortera??? Som pensionär utan bil med inte alltför pigga ben börjar det bli jobbigt med sopsorteringen. Något radikalt borde göras åt detta. Som att placera snygga kärl, tunnor eller boxar lättillgängligt nära konsumenterna och som töms ofta. Vi har fyra olika ställen vi måste ta oss till för hushållssopor, tidningar, glas och plast och kartonger. Dessutom har vi en halvmil till närmsta stora återvinningsstation för större saker och elavfall, farliga vätskor mm.

Klädvårdsrulle måste man ha
Kan vändas till mycket mer än klädvård t ex
ta bort hårstrån mm på möbler, snygga till lampskärmar och gardiner, ta bort smulor på dukar, göra ren strykbrädan med samt i botten på handväskan och mycket annat. Själv drar jag den alltid över axlar och skuldror när jag fixat håret.

8989pm.jpg

Nu skall jag vidare til årets första gympapass i bassängen.

007pm

Om ni trodde ni skulle få se mig i bassängen bedrog ni er:)


34 thoughts on “På gång just nu – den 11 januari 2019

 1. Kul med en stor ökning av antalet besökare, någonstans ska man ju börja och ju fler inlägg man skriver desto fler hittar bloggen. Jag hade under de första åren en fördubbling varje år, det senaste året var dock ökningen mindre. Det viktigaste är nog att skriva intressanta inlägg och tagga inläggen så att folk hittar bloggen.

  1. Tack. Det tar också ett tag innan man inser vad folk vill läsa. Jag tar till mig det där med taggarna. Det är något jag lägger till på slutet i all hast. Man bör nog lägga mer omsorg på dessa.

  1. Tack så mycket. Kul att du tycker det. Huvudsaken är att man har ett handarbete tycker jag. Ofta blir det inte så mycket med mina projekt. Stickning blir aldrig riktigt bra för mig. Därför prövar jag nu att virka en jumper så får vi se hur det blir.
   Hoppas du berättar mer om din tröja och visar bilder.

   1. Det lovar jag. Har stickat en sådan tidigare och den är lätt. Inga mönster eller annat konstig bara räta maskor. Nu blir den i naturvitt och den kanske blir klar till våren😄

  1. Tack Anne! Javisst är det intressant att se vad folk vill läsa. Jag tror det är det jag börjar inse nu och fått fler besökare.
   Man vill ju också skriva om sådant man själv tycker känns bra. Målet är ju inte att ha så många visningar som möjligt. (Även om det känns väldigt tillfredsställande!) Man vill ju ha utbyte av det själv också.

   1. Ja men visst är det så, det viktigaste är att man själv tycker det känns bra och det man vill skriva om – besökare är en bonus 🙂

 2. En engelsk skandal såg jag under julledigheten. Intressant, spännande och jag instämmer i det du skriver om skådespelarinsatserna. Kul med ökningen på bloggen!

 3. Stort GRATTIS till den stora ökningen. En tredubbling – WOW, helt fantastiskt!

  En engelsk skandal har jag såklart sett och håller helt med dig. Min svengelska make mindes faktiskt skandalen som ju ägt rum irl.

  Det där med sopeländet står mig rakt upp i halsen måste jag säga. Bor ”bra till” och kan gå till alla kärl, medan andra som bor bra mycket längre bort måste ta bilen, eller slå ihjäl sig när de går dit till fots. Det är väldigt halkigt ute här.

  PS. Du har väl inte missat den nya brittiska serien ”The Interceptor” (tv2) ?! Dirigenten på tv4 är inte heller så dum. DS.

  1. Tack Beate. Kan inte låta bli att undra hur många tusen visningar du har:) För att inte tala om alla kommentarer.
   Jag har inget minne av den engelska skandalen irl. Däremot av Profumo-affären. Den håller man för resten på och filmar en TV-serie av nu läste jag någonstans.
   Sopsorteringen fungerar inte bra någonstans förstår jag.
   Jo jag har missat The Interceptor, men ska kolla den. Dirigenten tycker jag är si så där. Det bästa med engelska serier är ju skådespeleriet och där ligger svenskar risigt till.

 4. Härligt att bloggen går så bra. Håller helt med dig om klädvårdsrullen. Jag har dessutom två katter och en hund. Det finns alltid minst 6 stycken här 🙂
  Sopsorteringen håller jag också med om. Mina söner i Tyskland har en soptunna för varje sort direkt framför dörren. Det du….

  1. Tack. Förstår att du har mycket nytta av ”rullen” när du har kattter och hund.
   Kunde ge mig sjutton på att tyskarna har ordnat sopsorteringen bra. De kan organisera. Vore något för svenska myndigheter att ta efter. Tänk vilken lycka att bara behöva gå utanför dörren och sopsortera!!!

 5. Först … Grattis till ökningen av besök på bloggen! Visst är det kul när man får respons på det man skriver – och du har väldigt ofta intressanta inlägg!
  Sopsorteringen är jag så van vid att jag inte ens tänker på den. Nu har jag förstås tillgång till bil och det finns en bra återvinningsstation precis vid affären. Vår kommun har dessutom ett ganska bra system men två soptunnor som bägge är indelade i fack. En tunna med brännbart och matavfall och den andra med tre fack – papper, glas och plast. Dessutom en liten extragrej för batterier, som enkelt hängs på handtaget till någon av tunnorna. Nu tycker jag de här tunnorna är för stora och skrymmande och har bara den obligatoriska med två fack, just för att jag ändå åker till affären minst en gång per vecka 🙂

  1. Tack! Det värmer att höra!
   Du verkar ha det bra ordnat med sopsorteringen. Så bra att stationen finns vid affären dit folk ändå går eller åker. Det låter väldigt intressant med en tunna för brännbart. Det skulle vi också behöva. Den bör ju kunna svälja ganska mycket.

   1. Vi har den minsta storleken med hämtning var fjortonde dag … på det blir det en påse brännbart och tre- fyra påsar matavfall (mest kaffefilter och potatisskal) … allt annat går till återvinning …

 6. Roligt med ökningen av visningar och besökare, grattis! Hos mig minskade visningarna med ungefär 10 000 och besökarna var inte ens hälften av dina. Just nu känner jag för att starta en gnällblogg – eller kanske ändå inte, vem skulle läsa den? Dina inlägg är alltid så genomtänkta och innehållsrika.

  Jag håller verkligen med dig om En engelsk skandal, utomordentliga rollprestationer, en njutning att se.

  Vad gäller sopsorteringen så har vi i vår kommun en entreprenör som ställer ut tunnor för ”villatidningar” och det kostar knappt något. Det underlättar väldigt mycket när man har många prenumerationer. Men mest glad är jag för facken för sopsortering som vi har sen vi gjorde om köket: bara att dra ut en låda och släppa avfallet i rätt fack, en otrolig skillnad mot för vad vi hade förr. Men helt klart borde sopsorteringen kunna ordnas på ett bättre sätt. Maken tar med sig när han åker och handlar, jag slipper det helt.

  Klädvårdsrullen är en otroligt bra uppfinning! Julen städar jag nog ut i dag… eller kanske i morgon, krafterna gick åt på stan i går. Vattengympa borde jag nog ta mig en funderare över.

  1. Tack för feedbacken på bloggen. Det betyder mycket att höra sådant. Nu var jag inte ute efter beröm, men kan inte neka till att det är vansinnigt kul att få det.
   Javisst är det njutningsfullt att se så skickliga skådespelare. Visste inte att Hugh Grant var så bra!
   Ja klädvårdsrulle kan man inte vara utan, när man en gång upptäckt allt man kan använda den till.
   Det där låter utomordentligt bra med sorteringen redan i köket. Snäll man som sköter resten:)
   Vattengympa är en underbar motionsform. Vi är bara två st i bassängen och gör våra egna rörelser. Skönt att inte bli svettig. Vattnet är 32 grader och det är härligt för ömma leder. Rekommenderas!

   1. Jag har deltagit i vattengympa för ganska många år sedan, i början på min sjukskrivning. Det var härligt men också ansträngande, jag har svårt för att göra rörelserna försiktigt och tog ut mig ordentligt, fick ofta ligga nästa dag och vila. Skulle kunna göra ett nytt försök, känner att jag nog har mer krafter nu. Men hos oss är det ont om platser och bassängen är knökfull.

   2. Håller med om att man lätt tar i för mycket i vattnet. Får också väldig träningsvärk. Jag tycker du borde kunna få individuell sjukgymnastik i vatten. Det tycker jag du ska föreslå dem.

 7. Hej Eva, jeg fandt din blog via Lena i wales – så hyggeligt at finde en ny blog at besøge og læse med hos. Så flot at din blog har tredoblet antallet af besøg siden 2017. Jeg bruger også Statcounter.

  1. Tack så mycket. Så trevligt att du tittade in på min blogg. Jag har också varit på din och sett dina fina fågelbilder. Din röda hatt på loggan är verkligen tjusig!

 8. Grattis.. och din blogg är verkligen värt allt beröm och alla besökare.. Du skriver utförligt och bra om det mesta och det är alltid spännande att gå hit och läsa även om jag har oftast inte har så mycket tid att gå runt och kommentera.. Blir i alla fall spännande att se vad du bjuder på i år.. Kram Nicki

 9. Vilket härligt inlägg, Eva, tack! 🙂
  Och grattis till bloggframgångarna. Det är dig väl unt. Det verkar som om det krävs några år och några läsare, sen ökar det nästintill exponentiellt. Jag ligger steget efter dig, strax över 20 000 besök, men visst blir man glad? 🙂
  Håller med om sopsorteringen – det är helt galet att man ska transportera allt så långt. Vi har 2 km till återvinningen. Jag brukar ta rullkärran/dramaten, men den rymmer ju inte så mycket och i snögloppet är det ingen hit. Bättring, förpackningsinsamlingen!
  Och ja, vattenträning/jympa är en fantastisk motionsform som fler borde ägna sig åt. Mindre risk för skador och jäkligt ansträngande!

  1. Tack Gunilla! Ja det är så himla kul med bloggen. Det här med sopsorteringen är riktigt upprörande tycker jag. De flesta verkar ha det ganska så jobbigt med den.
   Ja vattenträning är en underbar träningsform. Inte så kul när jag på hemvägen från den sist halkade och föll pladask i gatan. All välbehagskänsla efter badet försvann i ett huj!!!

Kommentera