På gång just nu – den 16 december 2018

Hotfullt mail från mitt eget e-postkonto
Om jag inte betalade ett par hundra tusen kronor (i bitcoin) inom 24 timmar skulle det hända mig otrevliga saker. Detta stod i ett mail jag fick på min telia.com mail en morgon. Brevet var ganska personligt med “Hej Eva. Nu är det så här att jag tagit mig in i din dator och har full kontroll på vad du håller på med.” Det var mycket välformulerat och utförligt och inte någon dålig Google-översättning.

Det otrevliga var att “en bild av mig (som man påstod man hade) i en obscen situation skulle publiceras med ljud! till alla mina kontakter”.

Innan jag hade bestämt mig för om jag borde kontakta polisen eller ej försvann mailet. På Google fick jag fram uppgifter om liknande mailutskick och att man inte trängt in i kontot utan det var skickligt fejkat.

Tacksam var jag att det försvann, men det lämnar en mycket bitter och otrygg eftersmak.

Auktion on line
Ibland brukar jag ägna mig att kolla på auktionsverket dels för att kolla det ungefärliga värdet på något jag äger eller för att se om det är något jag vill bjuda på.

Här några exempel vad som fanns när jag tittade de in härom dagen.

Det är alltid lika spännande att se vad saker går för jämfört med utropspriset. Det finns givetvis många andra auktioner on line, men denna ligger närmast för mig.

Stormarna över Shetland
Tittar gärna på webkamerorna på Shetland när jag ser på SMHIs väderkartor att oväder är på väg. De kommer oftast till Shetland först. Man är naturligtvis van vid stormar, men jag beundrar deras tålamod att stå ut att bo där.

Bilder från stormen/orkanen den 16 december.

En favoritduschkräm
Vill gärna ha en duschkräm som doftar gott. Doft av parfym och eau de cologne blir ofta för stark och för mycket. Denna Rituals ger en underbar doft (indisk ros och sötmandelolja om det säger något?) och sitter kvar en stund. Det är en gelé som blir ett lödder när man tar på den. Jag lovar – doften är ljuvlig.

The Ritual of Ayurveda Foaming Showe Gel 200 ml. 95 kr på Kicks

Varierad kost till fåglarna
Trastar gillar äpplen. I år trodde man att den stora tillgången på äpplen skulle mätta trastarna. Men här är det en som kräver ett äpple om dagen. Det åker in lika så fort som det åker ut.


32 thoughts on “På gång just nu – den 16 december 2018

 1. Huu, så otrevligt Mail . Skönt att det var fejk! Gäller tydligen att avvakta kraftfullt om liknande brev dyker upp i min inbox!
  Rituals har go’a dofter och deras duschkräm är väldigt behaglig. Men numera har jag börjat göra en check i ”Kemiluppen” för att kontrollera vad alla krämer och diverse skönhetsmedel egentligen innehåller. Det är förvånande många artiklar som innehåller både cancerogena och hormonstörande ingredienser, som så småningom hamnar i naturen på ett eller annat sätt. Egentligen vill jag inte veta…….
  Fina fågelbilder.

  1. Tack Majvor. Ska kolla på Kemiluppen. Det börjar bli så mycket som är farligt snart att man inte törs använda någonting. Ja mailet var riktigt obehagligt.

 2. Man blir som trött på alla internethuliganer. Tur att du inte drabbats på riktigt. Man är ju helt chanslös.
  Tack för tips om duschcreme! Vi har en rituals-butik nära jobbet, ska nog gå in och botanisera lite – även om den samlade doftmängden ibland får mig att rygga tillbaka… 🙂
  Haha, björktrastar är tokglupska! Här har jag en koltrasthona som har, i eget tycke, lagt beslag på ena matningsplatsen och vildsint jagar bort samliga andra koltrastar. Så ivrigt att hon själv glömmer att äta…. ! 😀
  Trevlig tredje advent på dig, Eva.

  1. Tack detsamma! Jag gillar heller inte när det doftar för mycket, men denna är såå fin. Det är faktiskt rena underhållningen att kolla fåglarna vid fågelborden.

 3. Usch så obehagligt mejl. Tänk om alla som lägger sån energi på att blåsa folk använde sin kreativitet till lagliga saker istället – sånt uppsving det skulle bli i världen!
  Härliga foton på den glupska trasten!

  1. Javisst skulle det. Undrar vad de har för glädje av det. Man kan ju inte tro att någon skickar pengar till demm i alla fall, eller??? Ja den trasten är glupsk!

 4. Fy vad otrevligt mail. Man blir verkligen rädd när man läser sånt. Men vilken tur att det försvann och bara var fejk. Jag kan inte heller förstå vad folk får ut av det. Det finns nog tyvärr de som betalar i ren panik, så något får de nog ut av det sorgligt nog.Jag brukar se på Dr Phil och där tar de ofta upp sånt här och man blir förvånad över hur ofta folk faktiskt går på nätfiske av alla möjliga slag.
  Björktrasten gillar jag verkligen. De är så fina!
  Ha en bra söndagskväll trots det otäcka mailet!

 5. Det där med mailen var inte roligt. Sådant väcker starka obehagskänslor, så det var ju skönt att det var fejk den här gången. Men vad är det för nötter som ägnar sig åt sådant trams?

 6. Usch så otrevligt meil. Har haft problem med googels kontot och fick ett varnings meils från dom att någon försökt ta sej in men de hade stoppat detta. Jag fick ändra lösen ord och en massa annat så nu fungerar en del. Men hela dage har gått till detta.
  Björktrasten har jag inte sett i år.

 7. En doft som man trivs med på kroppsprodukter är guld värt. Jag använder nästan bara parfymfria produkter men vill ha en fast tvål på handfatet i badrummet. Köpte en rosentvål på Öland och fick slänga den, alldeles för stark doft. Men lavendeltvålen vid samma köp är underbar, mild och behaglig.

  Så otäckt med mejlet, sånt smetar sig fast och obehaget är svårt att bli av med. Tur att det inte var sant, men det är obehagligt nog med ett personligt mejl som påstår sig veta vad man gör.

  Auktionsverkets sidor kan man fastna länge på. En del är tokbilligt, till exempel en del av svärfars fina möbler som gick för en spottstyver.

  Björktrastarna är glupska gäster i vårt Aromaträd, det är roligt att titta på hur nöjda de är över den fria tillgången på äpplen.

  1. Lavendeldoften är också underbar. Javisst blir man besviken när man säljer något på auktionsverket och inte alls får det man tänkt sig. Kul att du också kollar på det.
   Det är rena skådespelet att titta på när trastarna slukar äpplena.
   Jag öppnar vanligtvis aldrig ett mail när jag misstänker att det är något skumt. Detta var dock så trovärdigt och inlindat att jag gick på det. Gissa om jag kommer att vara försiktig i fortsättningen.
   Här kan man läsa om det https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.707672/mail-spoof-bedragare
   Ha det nu bra i veckan!

 8. Otäckt med sådana mail och hot. Vad bra att det ordnade sig.
  Har också ett problem med stark doftande tvål. Hittade duschtvål med mandelolja som jag verkligen gillar.
  Fina bilder på björktrasten. Förstår att de gillar fina äpplen när det inte finns något längre i naturen.

 9. 1. Har nästan helt slutat med att använda min “normala” mailadress, som dock inte är Telia. Använder G-mail och de är stenhårda med att sortera bort allt skräp. För sådana mej som du vill man ju verkligen inte få.

  2. Auktionsverkets sajt har jag aldrig varit inne på. Tack för tipset!

  3. Rituals – även där tackar jag för tipset. Kände faktiskt just ikväll att det inte vore fel att byra shampoo efter alla år med samma märke.

  4. Ja, hur kan man bo på Shetlandöarna? Jag menar Perez och Macintosh klarar det ju, men även inspelningen av nästa säsong av serien försenades ju i somras på grund av eländigt väder. Bäst att bara titta på framför tvn;-)

  1. Nä efter detta börjar jag tvivla på Telias mail. Kanske går jag över till min g-mail i stället.
   Det är riktigt underhållande att kolla på auktionsverket.
   Jag förstod att inspelningarna av Shetland blev försenade pga dåligt väder i somras. Det är kul att titta på ovädret inifrån så att säga.

 10. Det är så trist med de fula fiskarna ute på nätet! Jag håller med om att deras kreativitet skulle kunna tillföra något i samhället om de använde den i positiv riktning.
  Det är kul att du tittar på såna aktuella stormövervakningsbilder från Shetland. Jag har alltid haft en fascination för hårt väder o en svaghet för katastroffilmer… Som ofta är urusla i sig men man får rätt mycket extremväder på kuppen.

 11. Fy sjutton så obehagligt! Tur det inte var “på riktigt”!
  Spännande väderbilder från Shetlandsöarna!
  Tack för tipset på duschkrämen … känns som man behöver lite nytt på den fronten också ibland 🙂

  1. Ja man blir så himla misstänksam mot alla mail efter detta. Dela gärna äpplena till trastarna. De kan ha svårt att komma igenom ibland.

 12. Märkligt med ditt otäcka mejl. Jag har också Telia och detta mejl hittade jag i skräpkorgen då jag gick in och tittade igenom mitt webmailkonto på Mina sidor hos Telia. Jag brukar gå in där litet då och då och kolla. Det hade alltså stoppats där och aldrig kommit fram till min brevlåda.
  Gullig fågel!

 13. Vad obehagligt hoppas verkligen du slipper mer av sådant nu säger jag En God Jul och Ett Gott Nytt år önskar jag dig och din familj från mig och min familj..kram Nicki

Kommentera