På gång just nu – 12 oktober 2018

Oförklarligt många besök på bloggen
Just nu händer något märkligt på min blogg som jag inte har någon förklaring till. Igår kväll fick jag en överväldigande massa besök på ett gammalt inlägg. Omkring 1 200 klick inom bara ett par timmar. Det är inte robotstyrt utan besökarna har riktiga IP-adresser.

Det fortsätter ännu idag, men inte lika intensivt. Blogginlägget som tidigare endast hade ett mindre antal besök men som helst plötsligt blev så intressant är detta. Sidenscarves för stridspiloter. Det handlar om (så behöver ni inte gå in och kolla) att man under andra världskriget använde scarvsar (som var lätta att ha med) till att trycka kartor med flyktvägar för t ex piloter som störtat i fiendeland.

Har någon en förklaring?

Tid att torka vackra växter
I denna underbara Brittsommartid är det läge att plocka in några kvistar med löv och bär och låta konservera. Snart kommer frosten och då är det för sent.

rowan-3624791_1920

För länge sedan gjorde jag detta med rönnkvistar med bär. På Apoteket finns glycerol som man späder med vatten och ställer kvistarna i. Efter ca en vecka flyttar man kvistarna till en vas och kan återanvända blandningen till nya kvistar.

Kvistarna blir starka och glansiga och står jättelänge. Det går säkert att göra med andra kvistar också.

Martornsbuketten skall få torka. Den behöver inte hänga upp och ner. Blir fin ändå. Finns att köpa nu.

Martornens blommor är så vackert blå.

Vaccin mot bältros
I ett tidigare inlägg har jag skrivit om varför jag vaccinerat mig mot bältros. Kan bara konstatera att man kan få bältros i alla fall. Om man inom tre dagar efter utbrottet får en speciell medicin kan detta lindra, men man kan drabbas i alla fall. Bara så ni vet. Ni behöver inte tycka synd om. Det vet jag att ni gör.


32 thoughts on “På gång just nu – 12 oktober 2018

 1. En sådan eller liknande scarvs figurerade i veckan i ett program i TV4, tror det heter bytt är bytt. Jag brukar vanligtvis ha mellan 300 – 600 besökare per dag, men några gånger i månaden kan det sticka i väg till 1000 – 2000 per dag.

   1. Spårtrafiken kan jag förstå. Där är du suverän. Men recept finns det ju hur mycket som helst om. Är dina recept så märkvärdiga? Det är de naturligtvis. Annars skulle du inte ha så många besökare 😏

 2. Så vackra arrangemang du gjort! Det blir en glädje i vintermörkret förstår jag. Vad kul med så många besök på en gång. Kanske det var programmet i tv 4 som gjorde att folk började söka på det och hamnade hos dig. Bara att gratulera!

  1. Tack Gunilla. Det är jättekul med besöken. Det märkliga är att se hur många svenskar som sitter ute i världen och ser på svensk TV. Ja jag förutsätter det är svenskar som ser den typen av program.

 3. En händelse som ser ut som en tanke: jag satt i pergolan och fick just tanken att man kunde göra fina höstkvistar med hjälp av glycerol. Det var nog säkert 25 år sen sist jag gjorde det. Och så öppnar jag datorn och ser ditt inlägg. Hmm. Marelden har jag missat, en så vacker bild på mareldsbuketten och på rönnbären.

  Det stämmer om programmet Bytt är bytt, en antikexpert pratade länge om scarfen. Jag har aldrig fler än mellan 20 och 30 besökare per dag och det verkar minska just nu.

  Har du fått bältros? Milde tid! Hoppas att det går över fort, att det blir en lindrigare variant för att du har tagit sprutan.

  1. Kantänka mig du gör arrangemang med kvistar som blir konstverk. Så märkligt att du också tänkte på det. Men som sagt det är rätt tid nu. Intressant med Tv-programmet. Det är absolut förklaringen. Tror jag har en lindrigare variant av nr.

 4. Anki

  Inte kul om du är sjuk, men förhoppningsvis lite lindrigare p.g.a. vaccinet. Krya på dig!
  Många år sen jag satte några kvistar i glycerol – kanske dags att göra det igen. Tyvärr finns inga rönnbär i år och inte så mycket färggranna löv heller … jo, gula löv finns det förstås 🙂
  Angående alla besökare så tror jag du fått förklaring 🙂

  1. Tack. Märkligt med rönnbären. Vi har en hel del här. Så olika det kan bli. Känner mig nästan lite dum som inte förstod vad som låg bakom alla besöken på bloggen, men roligt var det. Verkar vara ett populärt program.

   1. Anki

    Det tycker jag 🙂 inte säkert du gillar det, men det brukar kunna bli ganska spännande 🙂

 5. Förr torkade jag blommor varje år. Köpte en bok på loppis för väldigt många år sedan som förklarade hur man gör och de mest lämpliga blommor och örter. Har alltid tyckt att det var roligt.
  Jättefina bilder som gör en glad! Krya på dig och trevlig helg!

 6. Jag tror som Melker att det kan ha med programmet Bytt är bytt att göra, där var en sidenscarf med en karta med häromdagen. Det kan nog locka en hel del besökare till ett inlägg som ditt.

  Attans med bältrosen, hoppas du får en lindrigare variant i alla fall. Vaccinering kan ju innebära att man klarar sig lite bättre. Jag visste faktiskt inte ens att man kan vaccinera sig mot det, då har jag lärt mig något nytt igen.

  1. Tydligen ett populärt Tv-program som jag helt missat. Men roligt med alla besöken. Hoppas bara att några återkommer. Det verkar hittills som jag fått en lindrigare variant av bältrosen. Trevlig helg med fina fotopromenader:)

   1. Ja det tror jag att det är. Inget jag tittar på i vanliga fall men just det där med scarfen lyckades jag se 🙂
    Tack det samma!

 7. Du fick svaret till din fråga av Melker. Bra det, för jag hade då inte kunnat ge en förklaring.
  Bilderna på blommorna är ju helt fantastiska. Vilken fotograf du är! Men metoderna för att ”torka” dem är rena kinesiskan för mig. Eterneller är liksom inte min grej- heller;-)

  Skit om du trots vaccination ändå drabbats av bältros. Minns att jag en enda gång vaccinerade mig mot influensa och det är enda gången jag drabbades av den. Sedan dess har jag låtit bli som du förstår.

  Krya på dig! Hoppas verkligen att det släpper – inom tre dagar alltså. Helst tidigare;-)

  1. Tack för uppmuntrande ord. Jag kan också vara skeptisk mot detta årliga influensvaccinerande. Har också drabbats ibland trots vaccinationen. Roligt att höra att du tyckte blombilderna var bra. Hoppas du får en bra helg med många nya foton.

 8. Jag vet inte svaret på varför det helt plötsligt är så många träffar, men tror som de övriga ovan att det har med vad TV visar att göra. Det vill till att använda rätt ord.
  Vackra höstarrangemang!
  Önskar dej en fin weekend!

 9. Låter både spännande och konstigt med så många besökare på så kort tid men bara att vara glad för det tycker jag 🙂 så säger grattis..härliga foton på blommor och växter..kram Nicki

 10. Vackra bilder av höstens blommor! Kul att du väckte glycerintricket till liv. Det hade fallit i glömska men när du påminner om det minns jag att min mamma brukade spara sina vackra rönnbärskvistar på det viset.
  Håller tummarna för att bältrosen inte blir alltför plågsam och långdragen. Maken fick en släng av den förra sommaren och den gav med sig på en månad. 🙂

 11. Oj det var längesedan jag satte växter i glycerin. Tänkte på dett för några dagar sedan men kom inte ihåg att det var glycerin.
  Måste ut och leta något att använda.
  Hoppas blir frisk snabbt.
  Kram

 12. Så många vackra färger och vackra blommor. Tack Eva!
  Och visst är det lustigt med gamla inlägg och hur de kan få nytt liv. Den senaste månaden har jag massor med träffar (dock inte i dina härader) på ett inlägg om djurlivet på Mallorca, där vi var för ett år sen. Måhända att det är ett populärt resmål just nu. Eller så skrev jag om någon art som andra sitter och googlar på. Internet är fullt av överraskningar. 🙂

  1. Jag fick ju i alla fall svar på anledningen. Du måste fortsätta fundera. Du ska se en vacker dag kommer du också få veta varför.

Kommentera