På gång just nu – 2 september 2018

Matlagning på bästa sätt
Professional secrets är en sida jag gärna vill rekommendera. De professionella kockarna lär ut sina bästa tips om hur man skall bära sig åt när man väljer, förvarar, förbereder, lagar och serverar mat i sitt eget kök. Alla har något att lära här.

Elektronikförsäkring
När en bloggvän berättade att hon tappat sin iphone i gatan och den gått sönder och var oreparabel kollade jag om min hemförsäkring omfattar elektronik. Det gjorde den – naturligtvis så när som på självrisken förstås. Sedan vet man ju hur det är att ha med försäkringsbolag att göra…

Grönland
På Play/Ur går nu en serie i fyra delar Drömboende på Grönland. Jag har sett den första delen om hur man har det i huvudstaden Nuuk med ca 17 000 invånare. Blev minst sagt förvånad. Trodde kanske inte att grönländarna fortfarande bodde i igloos, men så här flott! Mycket sevärt.

Höstbyxor
Är numera lycklig ägare av ett par bruna manchesterbyxor med resår i midjan. Blir snyggt med sjalen jag håller på och stickar. Nu kan hösten komma, men just nu känns det som sådant väder man hade önskat sig i somras.

17 thoughts on “På gång just nu – 2 september 2018

 1. Alltid lika roligt att läsa de här inläggen. Jag funderar på att börja med något liknande, men just nu är min bloggenergi ganska låg. Kanske det blir bättre till hösten när det blir mer innesittarväder.

  1. Tack Blomstermams! Det tycker jag absolut du skall göra. När man har ¨bloggtorka¨finns det alltid något man kan göra något lite av i alla fall. Håller med om att det inte är riktigt bloggväder ännu. Trevlig söndagskväll!

 2. Ljuvliga bilder på rosorna. Så fint du har redigerat dem!
  Jag blev bestulen på min mobiltelefon för två år sedan och försäkringsbolaget betalde en ny. Den var inte dyr och jag kunde utnyttja den bonus jag hade samlat på mig.
  Det skall bli spännande att se vad du tycker om Peter Mays senaste. Vi har ju diskuterat honom tidigare.
  Tack för tipset om Grönland. Det programmet skall jag titta på, nu när jag tittat färdigt på Kanaler, båtar och kärlek på Kunskapskanalen.
  Hälsningar
  Birgitta, som alltid läser dina inlägg, men kanske hoppar över att kommentera, när du redan har massor av kommentarer.

  1. Tack Birgitta. Det betyder väldigt mycket för mig det du säger. Det var du som fick mig att fortsätta med bloggen när jag deppade över att jag hade så få besökare. Det var du som tipsade om gemsphotochallengeweekly och som gav mig så många besökare. Hoppas du får en bra vecka. Universitetskursen börjar snart kan jag tro. Många hälsningar från Eva

  2. Angående Gems weekly photo challenge kan jag säga att jag absolut inte upphört med den, utan återkommer någon gång i oktober. Har haft sommaruppehåll och just nu mycket eget att blogga om. Universitetskursen börjar i slutet av september.

   1. Har också haft uppehåll med GWPC under sommaren. Får se om jag börjar igen. Så skönt att du har lite ledigt till med studierna eller du kanske längtar efter dem?!

 3. Alltid trevligt att läsa dina inlägg. Är det Peter Mays senaste bok? Har inte sett den och blir väldigt nyfiken. Har läst has tidigare och gillar dem.
  Rosorna är så vackra.

  1. Tack Mintons matte! Ja Haris tweed av P May är hans senast översatta. Ganska olik de övriga, men minst lika bra. Temat med tweeden är väldigt kul. Gör ett inlägg om den senare. Ha nu en riktigt bra vecka och njut av det underbara sensommarvädret.

 4. Vilken fantastisk bild på rosen! WOW!
  Manchesterbyxor verkar vara inne igen, väldigt engelskt. Tänker osökt på “fox hunt” eller “Morden i Midsomer”, där många har manchesterbyxor. Färgen på sjalen är helt suverän:-)

  Såg i ditt svar till Birgitta. Du kommenterar ju ytterst sällan i andra bloggar, men skriver svar till kommentarer här på din blogg. Om du vill ha fler läsare är det bara att kommentera blogginläggen hos bloggarna själva. Å jag minns faktiskt inget inlägg av dig till Gems Weekly Photo Challenge. Den fotoutmaningen är skitkul!

  Vädret ja. Tycker den här härliga sommaren bara fortsätter och fortsätter. 24 grader idag den 2 september. Helt otroligt – bästa sommaren ever!

  Har faktiskt aldrig läst en bok av Peter May. Oooooops? Vad är det för genre?

  1. Tack Beate! Har haft sommaruppehåll med GWPC och har inte gått in och kommenterat då. Men när jag varit med har jag såvitt jag vet kommenterat om inte alla andras inlägg så i alla fall de flestas. En del bottnar i problemet med att WP och blogspot inte går riktigt bra ihop. Ha det bra i det vackra sensommarvädret!

 5. Oooh, så vackra rosor du har och bilderna av dem är så fina!

  Jag trodde först att boken av Peter May var på engelska och tänkte att då får jag vänta… har ju sen många år svårt att läsa överhuvudtaget. Ska ändå försöka mig på pappersböcker igen, det gick ju bra när vi var på semester för några år sedan.

  Har just kört de första tre plåtarna päron i varmluftsugnen. 70 ° ca 7 timmar. Ska ut och plocka och göra i ordning en ny omgång, de krymper ihop så dant.

  Var köpte du byxorna? Är nästan byxlös just nu.

  1. Måste också försöka göra torkade päron. Det verkar så gott. Rekommenderar du någon särskild sort?
   Peter Mays bok finns på svenska. Än så länge inbunden. Stilgraden är hyggligt stor. Det måste vara hemskt jobbigt för dig med synen.
   Byxlös kan man inte vara. Har köpt mina på Jacobssons.nu på nätet. Byxorna är underbara 80% bomull – LaRui heter märket.

   1. Jag vet faktiskt inte vilken päronsort vi har, trädet fanns när vi köpte huset. Det är stora söta päron.

    Det är inte främst synen nu, utan mer koncentrationen. Jag drabbades också av något dyslexiliknande när jag blev utmattad, stavar fel, läser fel.

    Ska kolla på Jacobssons, måste göra något åt min klädbrist. Tack för infon!

Kommentera