På gång just nu – 30 juni 2018

Trevligt och annorlunda handarbete i sommar
På folklorecompany kan man beställa eller låta sig inspireras till ett eget designat broderi. Här finns moderna och originella broderikits med gamla och nya ordstäv, tips på olika broderier man kan åstadkomma själv, broderimönster och guider,
hur man kan göra ett foto till ett korsstygnsbroderi.

Nya förvaringsmöbler till däcket
Nu har två egendesignade kistorna kommit som skall stå på det nya däcket. Praktiskt med hjul och lock med gångjärn. De kommer snart att fyllas med alla”måste” grejer man behöver ha till trädgårdsarbetet mm. Man kan också ha dem att sitta på och som arbetsbänk när man planterar i krukorna.

Lyssna på P1 om stil
Ett radioprogram jag gärna lyssnar till är Stil i P1. I sommar skall jag passa på att lyssna till några avsnitt jag missat.

Programmet Stil “ vill locka till lyssning genom spännande historier, hårdfakta och underhållande anekdoter. Mode har mycket att berätta om både tiden vi lever i just nu, och tiden som flytt”.  Man kan t ex välja en kategori man tycker är intressant. Några exempel: stilikoner, modeskapare, kända personligheter, klädesplagg, smink och skönhet, artister och skådespelare, författare med stil.

Programmet leds av Susanne Ljung som är bosatt i Stockholm och på Manhattan i New York och “pendlar” däremellan. Susanne Ljung skriver bland annat också i Dagens Nyheters stilkrönika.

I ett av de senaste programmen träffade Susanne Ljung nyblivna rektorn för Beckmans designhögskola Karina Ericsson Wärn, som också har en blogg tillsammans med Camilla Thulin. Oss granntanter emellan.

En mycket mondän* blogg som är kul och inspirerande att följa.

Lägger till alla synonymer till mondän för de stämmer så bra in på deras bloggar:)

*fin, elegant, av värld, världsvan, chic, stilig, fashionabel

11 thoughts on “På gång just nu – 30 juni 2018

  1. Önskar jag hade tålamodet att brodera. Och synen. Många bra citat hittade jag där! Så fina förvaringsmöbler! Har du varit designer i ett tidigare liv kanske?

  2. Kistorna är helt i min smak. Så läckra de är. Å som du säger, perfekt med hjul. Smart! Har också en kista på balkongen som jag älskar. Om man bara har “bra-att-ha-grejer” i den kan man placera roliga föremål på den, exempelvis olika betonggrejer. En idé kanske för dig också;-)

    PS. Imorgon börjar allvaret i VM – utan Tyskland och Polen som nog de flesta haft med i sitt tips. Ska bli skoj att se hur resultaten blir – i tipset alltså;-) DS.

  3. Anki

    Vilken underbar header … så somrig och såå vacker!
    Broderar gör jag inte, med de där kistorna på hjul är riktigt snygga – och praktiska!

Kommentera