På gång just nu – 7 juni 2018

Småkurser on-line
Inspirerad och imponerad av en bloggvän som vid ganska hög ålder läser konsthistoria på Senioruniversitet började jag titta efter kurser på nätet i ämnen jag vill och behöver fördjupa mig i.

Brillbee blev mitt val som just då hade extrapriser genom Dagens Nyheter.

De har en mängd kurser i olika teman on line. Har redan avverkat två och är mycket nöjd. Oerhört pedagogiska, professionella, korta och mycket inspirerande. För ett par hundralappar får man valuta för pengarna och tillgång till kursen i ett helt år.

Det finns något för de flesta. Kan bli en väldigt trevlig present också.

Några exempel
– Beskärningens grunder
– Baka franska klassiska bakverk med, lyxiga desserter, handlagen och knepen som proffsen använder.
– Odla i pallkrage – lyckas med grönsaker, bärbuskar, örter och blommor
– Baka surdegsbröd
– Koka fond och buljong med allas vår älskade Tareq Taylor
– Binda egna buketter och skapa vackra blomsterarrangemang
– Goda såser från grunden – Tareq igen
– Få bättre immunförsvar med Food Pharmacys antiinflammatoriska mat
– Vinkunskap
– Komma igång med flerfärgsstickning
– Kreativt skapande – lettering – rita bokstäver och ord

Nej jag säger inte vilka jag köpt. Det hoppas jag ni kommer att upptäcka vad det lider:) Ni som följer min blogg har säkert förstått att jag har höga krav på skokomfort. Nu har jag hittat en ny online-leverantör. Inte den billigaste. Dojor med bred vidd, som passar för egna skobäddar, i halvstorlekar, bolstrade, fitness ja det mesta som kan göra gången behaglig. De flesta är dessutom ursnygga.

Har börjat med en liten sommarstickning. En halsduk i fint garn av lammull och silke. Måste ha något att sätta händerna i innan VM-fotbollen börjar. TV-programmen är inte alls i min smak. Inte ens nyhetsprogrammen som mest gör reklam för andra TV-program än förmedlar nyheter.

27 thoughts on “På gång just nu – 7 juni 2018

 1. Visste inte om väderradarn. Kommer att bli favorit misstänker jag.
  Har inte gått kursen, men immunförsvaret med Food Pharmacy tror jag mycket på. Gäller att se till att tarmbakterierna får näring. Välbefinnandet hänger mycket ihop med magen. Så bra att allt fler börjar skriva och informera om detta man helst talar tyst om.
  Vilken vacker färg till stickningen. Nyfiken på vad det skall bli?

  1. Ja det är jättebra att man äntligen börjar tala om sådana här saker om tarmen. Stickning är mest tidsfördriv som sagt, men en halsduk hade jag tänkt. Väderradarn är kanon Man kan alltid lita på den och se hur nära regnet är och om det blir mycket eller lite regn.

 2. Vilka helt underbara bilder! Väderrradarn vet jag inte om jag tror på. De hotande molnen över Täby försvann och nu är det en klar himmel igen. Inte mig emot!

  Men du, glömde du inte en sak – VM-tipset;-)

  1. Jag sliter med VM-tipset. Jättesvårt. Nu har jag valt att inte rådbråka Aftonbladet eller Expressen, vilket kanske är dumt. Det svåra är att man inte vet vilka spelare som är i form att spela med. Jag har gjort en version nu med brassarna som segrare, men jag tänker jobba om hela grejen idag igen. Av någon anledning kom inte Spanien med i slutspelet, vilket inte var helt lyckat.

 3. Anki

  Visst är den bra, Regnradarn! Tyvärr verkar inte några regnmoln vara på väg idag heller …
  Fin färg på stickningen!

 4. Nej det verkar inte vara något regn i sikte här heller. Det är lite skrämmande. Lite jobbigt att springa med vattenkannor för att hålla liv i växtligheten.

 5. Regnradarn var lite torr här nere där jag bor, ja i övriga landet också såg det ut som. Men ska hålla den under uppsikt i hoppa om att det kommer lite moln.
  Tack för tipset om skorna. Som du sa är de inte billiga men bättre ett par riktigt sköna skor än garderoben full med obekväma skor som bara står och dammar igen. Jag ska definitivt kolla om jag kan hitta något snyggt och lätt nu till sommaren. Har du något tips på något du köpt som du är nöjd med.

 6. Ja, naturen behöver regn och det får komma en hel del – men helst vill man ju inte att det regnar flera dar (allra helst får det regna under natten – hahaa).
  Snygg trälåda att förvara saker i!

  Och jag läste först stor-kungen, men en storkunge kan ju gärna få vara en stor-kung 😀

 7. Fascinerande med storkarna. Men började inte så bra med läsningen för mig som är lite dyslektiker, läste stor kungar och inte stork ungar och undrade om det var ett nytt svenskt ord,hi,hi. Mycket lättare för mig med särskrivning. Ser nu att Carina gjorde samma sak.
  Spännande med stickningen.
  Ha en fin helg!

  1. Ja som du ser är du inte ensam om att läsa ordet på annat sätt. Nu när jag tittar på det tycker jag också det ser konstigt ut. Man kan inte tro att du är lite dyslektiker när man läser det du skriver i alla fall. Beundrar din produktion på bloggen. Du borde få en utmärkelse från högre instans för dina insatser att sprida kunskap om Wales och locka turister. Det kanske du redan har?

 8. Även jag läste stor-kungen, haha! Roligt att kunna följa hur fågelungar utvecklas.

  Skor är ett kapitel för sig. Jag orkar inte handla skor. Jag använder mina tills de faller isär, men skulle så klar vilja ha lite bättre skogarderob. Är det inte bökigt att köpa via nätet, jag menar att man ju måste prova skorna?

  Vacker syrenlila halsduk blir det av ditt flit.

  1. Hade varit bättre om jag skrivit storkens ungar i stället. Man kan ju alltid skicka tillbaka skor man beställer på nätet. Fördelen är att man inte behöver känna sig jäktad vid själva provningen i en butik. Man kan gå i dem länge hemma och verkligen känna efter att de passar. Förutsatt att man kan sin storlek och helst vidd också. Men som sagt man får inte tycka det är jobbigt att returnera dem om man inte tycker om dem. Ja jag hoppas halsduken blir användbar.

   1. Jag måste hitta en lösning på sko- och klädproblemet. Skulle behöva en personlig shoppare.

   2. Koftor är det enda jag har tillräckligt många av, de är lätta att beställa och köpa utan provning.

 9. Visst kan man lära sig saker även om man är äldre. Jag började läsa konstvetenskap, franska och engelska direkt efter min pension när jag fyllt 65 och 6 år senare blev jag fil.kand. Det var jätteroligt att läsa på universitetet även om åldersskillnaden var stor mellan mig och de övriga studenterna. Men efter ett tag smälte man in i gänget.
  Vi har en fantastisk affär här i Norrköping som heter “Sköna skon” där jag alltid handlar skor. Numera är det bara att skon känns bekväm som gäller. Men det brukar även finnas vackra sådana också som passar mig. De är inte heller gratis…

  1. Är djupt imponerad. Det måste vara ganska unikt att ta en fil kand vid den åldern. Härligt att höra att du blev en i gänget bland studiekamraterna. Lyckliga du som har en bra skoaffär. De börjar bli alltmer sällsynta tycker jag. Kram

Kommentera