Sommarsalladspotpurri

Voilà – några goda fräscha salladstallrikar

…med ägg, bacon, räkor och oliver som huvudingredienser

…med körsbärstomater, svensk isbergssallad och olivolja

…med hjärtsallad och plommontomater

…med tomat, färsk svensk lök och vinaigrette

…med paprika, hjärtsallad och avocadoolja

…med färska fikon

 

21 thoughts on “Sommarsalladspotpurri

 1. Anki

  Härliga exempel … sallad smakar utmärkt nu i värmen och går att variera i oändlighet 🙂

 2. Åhh vad gott nu blev jag hungrig.. Jag älskar alltihop utom en sak (Fikon) varför jag inte gillar dom vet jag inte men som sagt sallader i alla former och varianter är så gott..
  Vet inte om det är min dator som fått värmeslag men jag kan inte klicka på gillar det står bara och tuggar för testa senare..

  1. Ibland kan man bli galen på datorer och allt annat digitalt. Det är jättebra när det fungerar, men när de inte gör det… Har i alla fall noterat liken:)

   1. Kan fortfarande inte klicka gilla med stora datorn det började häromdagen vet inte vad som hänt och jag börjar bli duktigt less på allt tjat om cookies överallt hur många gånger måste man godkänna skiten varför räcker det inte med en gång på ett och samma ställe..och sen har vi allt tjat överallt om alla nya regler och allt vad det nu är dom har blivit helt fnoskiga.. jag får snart godkänna och acceptera saker överallt än vad jag hinner blogga och kommentera mycket tröttsamt 🙁

   2. Någon måste göra något åt detta. Det kan inte fort sätta så här. Jag vet inte heller vad det är jag säger OK till. Kan inte något politiskt parti ta itu med detta?

 3. Vi äter också sallad på femte dagen idag, det har varit räksallad och tonfisksallad. Bra att få lite tips, bacon kanske kan bli en ingrediens framöver. Vad fräscht du har lagt upp det på vackra blåvita tallrikar och fotat så snyggt. Sallader gör sig bra på bild med alla sina färger.

   1. Det slår mig just att jag glömde kaprisen i tonfisksalladen. Det blir repris på den så då får jag slänga i den, haha.

 4. paulamerio

  Sallader smakar gudomligt gott nu i värmen. Men fikon, nej tack. Jag föredrar helst en fetaost-tomat-lök-ruccola-sallad med svarta oliver. Då blir jag lycklig. Vore glad också om jag kunde tappa aptiten när det är så varmt, men icke sa nicke. Nog suger det i tarmen hur hett det än blir..

  1. Det låter också gott. Sallader går verkligen att variera. Måste medge att jag inte heller märker att aptiten blir sämre i värmen, men törs knappt säga det…

 5. Härlig sommarmat!
  Här i Wales behöver vi inte svalkande mat, snarare soppa i detta väder. Hoppas på en förändring idag. Solen har visat sig en liten kort stund.
  Njut av värmen och sommaren!

Kommentera