Veckans ord – Gammal

Detta är ett inlägg i gemsweeklyphotochallenge med veckans temaord gammal som en utmaning att tolka på eget vis. Sanna håller i bloggutmaningen och sätter oss på prov med ett temaord för varje vecka.

Här finns också veckans övriga bidrag och även de ord som finns att tolka under årets alla veckor. Utmaningen är att med bild och text tolka ordet. Alla är välkomna att vara med och tolka orden på sitt sätt.

En gammal tiokronorssedel. Så här såg den ut mellan åren 1940-1962.

008pm

37 reaktioner på ”Veckans ord – Gammal

  1. För mig som är uppvuxen med den kommer den alltid att vara den riktiga och äkta tiokronorssedeln. Funderade också ett tag på att ta en selfie, men det hade blivit för patetiskt. Hoppas det känns bättre i kroppen idag!?

   Gilla

 1. Toppen och annorlunda tolkning av temat! Dessutom gav du mig en idé nu. Tror jag har sparat några gamla sedlar. Frågan är var någonstans… Men mina är inte lika gamla som dina. Åsså vore det ju plagiat om jag la upp dom som bidrag;-)

  Liked by 1 person

  1. Om du kläckt idén med sedlar själv tycker jag inte det är plagiat. Förstår att jag är betydligt äldre än du eftersom du inte har så gamla:)

   Gilla

 2. Så roligt att få se en gammal sedel igen! Jag har lyckats lära mig vad de nya sedlarna har för värde, men de nya mynten måste jag alltid titta på för att se vad de är värda eftersom jag oftast betalar med kort, och aldrig med mynt. Blir både litet nostalgisk och glad av ditt inlägg 🙂

  Liked by 1 person

  1. Det var trevligt att höra. Ärligt talat är jag inte heller bekväm med vare sig de nya mynten eller sedlarna. Kan bero på åldern, men jag tror snarare att man är ovan med dem eftersom man använder kort numera.

   Gilla

 3. Så fina de var, de gamla sedlarna och så stora . Känns mer som äkta pengar än de små papperslapparna vi har nu. Jag hade nästan glömt av hur tiorna såg ut. Inte undra på eftersom jag nog inte var stor nog att handla med så stora pengar då. Fint gammalt inlägg!

  Liked by 1 person

  1. Visst kändes de som äkta pengar på något sätt!? Har svårt att få ett bra grepp om sedlar och mynt numera. Beror nog mest att man använder kort så mycket.

   Gilla

 4. bjorgnin

  Heisann, ikke mer verdt enn papiret og trykksverta i dag dessverre — må nok vente noen hundre år før den blir antikvarisk… og 10 kr. da er lik 3 kr. nå?
  Jeg fikk kr. 12300 kr. i lønnsforhøyelse fra 1. mai, men halvparten går bort i skatt, likevel det blir en slant … holder til å opprettholde kjøpekraften, rettere sagt bevaring av hus – for nå kjøper jeg bare det jeg må.
  Ha ei flott uke ;:OD)

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s