På gång just nu – 29 april 2018

Odling

Är alltid pigg på att skaffa nya grejer. Nu senast har har jag beställt en batteridriven jordfuktsmätare på Kjell & Co. Den skall mäta fuktighet i kruka eller rabatt. Återstår att se om den fungerar bättre än min känsla och intuition när det behöver vattnas:)

Växtskyltar
Nytt för i år är pyttesmå skyltar (Johnsons fröer) att placera i frösådden. Visst är de söta!?

Odla i kruka på balkong eller terrass
Mina populäraste odlingssidor just nu om odling i kruka är om krasse, om zinnia, om luktärtor, om klematis.

Allra mest besökta sidan just nu handlar annars om att  Rädda en humla i nöd. Glädjande se hur många som vill göra en insats.

Var rädd om händerna

Så här i odlings- och planteringstider är jag noga med att vårda mina händer efter dagsverket. Min absoluta favorit är Kiehls handcreme.

Den innehåller en blandning av botaniska oljor som lugnar, stimulerar och återfuktar huden. Den är kladdfri och absorberas efter ett par minuter. Lägger sig som en skyddande hinna och bevarar fukten. Doftar lite eucalyptus. Nu har jag dragit ut allt som reklamtexten förmedlar. Men jag vill  verkligen rekommendera den för torra, nariga och lite såriga händer.

Vill jag piffa till mig lite lägger jag på ett ofärgat nagellack som alltid ger ett vårdat intryck. Essie har ett ”all in one”. Ett vårdande lack som kan användas både som under- och överlack, men också bara som ett ofärgat lack som gör att naglarna glänser och döljer eventuella skavanker.

TV och filmer

På Kunskapskanalen UR har man börjat visa Livet i nationalparkerna om Storbritanniens största nationalparker. Har sett första avsnittet av åtta och är helförtjust.

Möt människorna som bor i de engelska nationalparkerna Lake District och Yorkshire Dales. Här finns familjer som bott på samma plats i flera hundra år och som brinner för att fortsätta förvalta den engelska landsbygdens kulturarv. Andra är nybyggare som flyttat till trakten för att byta storstadslivet mot ett lugnare och grönare liv. Trots att livsstilen och verktygen är moderna sker mycket på naturens villkor, som det alltid gjort för dem som bor här.

Vidare följer jag på Netflix serien River med Stellan Skarsgård. Mycket välgjord och bra story med Stellan och Nicola Walker i huvudrollerna. (Kan för övrigt aldrig se Stellan i en roll utan att förknippa honom med rollen som Bombi Bitt där han talar med en bred skånsk dialekt.)

De andras liv på SVTPlay är en otroligt fin och gripande film om det fruktansvärda östtyska övervakningssamhället och Stasi metoder.

Färjetrafik till Waldemarsudde

Waldemarsudde är ett populärt utflyktsmål i Stockholm. Nu under sommaren finns möjlighet att ta sig dit med båt. Man har byggt en brygga som gör det snabbt, miljövänligt och smidigt att ta sig dit.

13 thoughts on “På gång just nu – 29 april 2018

  1. Många bra tips här.
    Kul att jag inte är ensam om att alltid komma att tänka på Bombi Bitt när jag ser Stellan Skarsgård, eller bara hör hans namn. Det var en otroligt spännande serie på den tiden och man ville inte missa ett enda avsnitt.

  2. Serien om engelska nationalparker har jag och min svengelska man helt missat. Däremot har jag besökt såväl Lake District som Yorkshire Dales. Min man är för i North Lincolnshire så Yorkshire Dales ligger ”nästgårds” om man säger så.

  3. Anki

    Du bjuder på många intressanta tips – tack för det!
    Handkrämen ska jag absolut titta närmare på – jag har stora bekymmer med mina händer den här tiden när jag börjar jobba i trädgården … så extra tack för det tipset!

Kommentera