Veckans temaord- Mugg

Detta är ett inlägg i gemsweeklyphotochallenge med veckans temaord mugg som en utmaning att tolka på eget vis. Sanna håller i bloggutmaningen och sätter oss på prov med ett temaord för varje vecka.

Här finns också veckans övriga bidrag och även de ord som finns att tolka under årets alla veckor. Utmaningen är att med bild och text tolka ordet. Alla är välkomna att vara med och tolka orden på sitt sätt.

Bilden på den här muggen är hämtad från Pablo Picassos tavla Bouquet of Peace, Picasso skapade den för en fredsdemonstration i Stockholm 1958.

061pm

39 reaktioner på ”Veckans temaord- Mugg

  1. Muggen är faktiskt inköp på en Picassoutställning i de då nedlagda ”Spårvagnshallarna” vid Eriksbergsplan (som du säkert vet en del om!) den 31 mars 1998. Vet inte och hittar inget om Picassoutställlning 1958 i Stockholm, men det ligger ju nära till hands att tro det eftersom han gjorde tavlan då.

   Gilla

 1. bjorgnin

  Heisann, det visste jeg ikke at han hadde malt motivet til en fredsdemonstrasjon i Stockholm 1958. Da lærte jeg neo nytt! Fin løsning på ukas utfordring. Vi trenger tanken om fredelige løsninger på konflikter i disse dager…
  Ha ei flott uke ;:OD)

  Liked by 1 person

 2. Okej en Picasso men det skulle lika gärna var ett barn som gjort de där blommorna. Men den är fin och man blir glad utav den – den är säkert värdefull också, så ta det försiktigt! Ha en härlig måndagskväll! Kram

  Gilla

  1. Det stämmer. Godset är alldeles för tjockt för att kunna används till dryck. Denna mugg används till förvaring av pennor. F ö dricker jag vare sig kaffe eller te ur mugg. Nej kopp av tunt porslin och med fat ska det vara.

   Liked by 1 person

 3. En fantastiskt vackert bidrag/mugg till veckans temaord. En jätteifn mugg och tänk vilken historia den kan berätta. Jag blir glad när jag ser den mugg och skulle gärna ha den i min ägo.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s