Recension: Alex, av Pierre Lemaitre

Snart är det påsk och till påsken hör ”påskekrim” – alltså en bra deckare/kriminalroman. Kan verkligen rekommendera denna – Alex av Pierre Lemaitre. Läs Annettes recension och låt dig övertygas om att denna bok måste läsas.

Just nu - Just här

Handlingen i korthet, från förlagets hemsida

“Då ser hon. Bakom honom. På marken ligger en skruvdragare bredvid en låda i trä, inte speciellt stor. Lagom för en kropp.”

Alex Prévost blir brutalt överfallen på öppen gata och inkastad i en vit skåpbil. Hennes kidnappare lämnar henne naken i en bur upphängd flera meter över marken i en övergiven fabriksbyggnad. Dagarna går och tiden börjar rinna ut. Blir det hungern, törsten eller råttorna som gör slut på Alex först? Förutom ett osäkert ögonvittne har kommissarie Camille Verhœven inte ett enda spår att gå på. Ingen identitet på offret, ingen saknad och ingen misstänkt. Men i takt med att han långsamt lyckas nysta upp den unga kvinnans exceptionella historia, blir det allt tydligare för Camille att det inte är något vanligt offer han letar efter. Att rädda Alex liv är snart det minsta av kommissariens bekymmer …

Så tyckte jag om boken

View original post 312 fler ord

4 reaktioner på ”Recension: Alex, av Pierre Lemaitre

  1. Boken låter onekligen intressant. Men konstigt nog har jag så otroligt svårt för att inte läsa böcker i originalspråk. Okej då, det blir mest svenska, engelska och amerikanska deckare då, för min franska som en gång i tiden (läs: för många decennier sedan) var flytande räcker nog knappast till längre. Vet inte varför jag har så svårt för översatta böcker…

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s