På gång just nu – 16 mars 2018

Kolla flyttfåglarnas ankomst
Artportalen är en sida jag besöker varje dag denna årstid. Här kan man bland mycket annat följa flyttfåglarnas ankomst i ens närområde. Så här kan det som exempel se ut för det område jag är intresserad av.

Här har jag skrivit lite om fåglar och fågelappar.

Utflyktstips i Stockholm
Båttur med m/s Gustavsberg i Stockholms innerskärgård med Afternoon Tea/Landgång och ett glas mousserande vitt vin ordnar Strömmakanalbolaget fram till sommarsäsongen. Trevlig utflykt för den som är turist i Stockholm eller som bor där. Kostnad 505 kronor!  Just nu är det för kallt, men när och om det blir vår igen skall jag absolut göra den turen.

Matvanor
Äter du som du bör? Törs du snabbtesta på Livsmedelsverkets matvanekollen hur det står till med dina kostvanor? Ja, jag har gjort testet. Borde kanske minska på sockret.

Sevärda TV-serier och filmer
På TV10 går en brittisk dokumentärserie från 2009 som heter Andra världskriget i färg som jag kan rekommendera för de som är intresserade. Med hjälp av det senaste inom färgteknologi, kartläggning via satellit och toppmodern grafik, ges tillgång till ny information, vilket har lett till att allt fler hemligheter har kunnat avslöjas om världens största konflikt. Finns även på Netflix.

En främling flyttar in En dansk thrillerdokumentär 2015 som är mycket sevärd.
Mångmiljonären Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus är en gåva från himlen för ensamstående mamman Amanda från Hvidovre. Plötsligt dyker han upp från ingenstans och uppfyller alla hennes drömmar. Men det är något som inte stämmer.
Kan ses till 12 maj på SVTPlay.

Collateral (Netflix) rekommenderas i DN idag. “En spännande konspirationsthriller där manusförfattaren David Hare (“Timmarna”) både lyckas spegla flyktingkrisen och krisande gamla brittiska institutioner. Måste ses. Timmarna hör till mina favoritfilmer.

Önskar mina kära bloggläsare en riktigt trevlig helg!

24 thoughts on “På gång just nu – 16 mars 2018

 1. Härligt att fåglarna är på ingång det betyder ju att våren är på gång..
  matvanor ja måste erkänna att jag fuskar en del med chips och godis måste nog skärpa mig lite.. tack för tipsen och TV program och ha en riktigt fin helg..

 2. Det är så härligt att höra fåglarna kvittra på morgonen nu. Det känns att våren är på väg då även om det är kallt och ruggigt ute.
  Vad det gäller matvanor så finns det nog en del att jobba på där är jag rädd. Så man får väl försöka ta tag i det nu innan badsäsongen börjar. För vilken gång i ordningen vet jag inte, hahaha.
  Ha en trevlig helg du med.

  1. Fåglarna inger faktiskt hopp om en vår. Vintern är väldigt seg. Jag är definitivt trött på den. Det tråkiga är att våren som är en så fin årstid kommer att bli kortare. Ha det så bra du med.

 3. Fåglarna är efterlängtade. Kanske jag får tid att kolla appen…?
  Matvanor. Gjorde testet! Är nog inte helt överens om resultatet, alltså om vad som anses vara bra/bäst. Har mina egna idéer. Som passar mig. Just nu.
  Trevlig helg!

  1. Nu får gärna vintern ta slut, men det verkar inte vara så tyvärr här uppe. Hoppas fåglarna väntar lite med flytten. Håller med om mathållningen. Man äter vad man trivs med och mår bäst av, men det alltid intressant att kolla. Jag tycker de ändrar sina råd ganska ofta så man ska nog ta dem med en nypa salt (ha ha – salt är visst inte bra det heller!). Ha det gott!

 4. Den portalen visste jag inte ens att den fanns. Gillar namnet på den som ju kan läsas på två sätt.
  Åsså fick jag ju göra det där mateste;-) 6 poäng: Dina matvanor är relativt bra, men du skulle kunna göra förändringar för att äta ännu bättre. Jämför med kostråden. Mmmmhhhhh;-)

  1. Tycker det är kul med tester, men är dock alltid lite skeptisk. Vi människor och våra behov är olika. Jo men Artportalen är kul att kolla så man har lite koll på fågelläget!!

 5. Anki

  Visst är det härligt när fåglarna börjar sjunga – här har koltrasten prövat sina toner ett tag utan att ha kommit igång helhjärtat 🙂
  Artportalen är en fantastisk sida!
  Gjorde också testet … resultatet var lite mittemellan 🙂
  Ha en trevlig helg!

  1. Har tyvärr inte hört koltrasten ännu. Har flera vid fågelbordet så jag hoppas de börjar sjunga snart. Förstår att du är välbekant med Artportalen. Tester ska man inte tro för mycket på, men kul och intressant att kolla lite. Ha det bra i helgen!

 6. Måna tips du ger idag. Matvanekollen gjorde jag nu. Jag ligger på grönt, i nederkant visserligen. Litet förvånad blev jag, vet att det finns saker jag kan och vill förbättra.

 7. Fåglarnas sång på morgonrundan är underbar trot snö och blåst. Gjorde matkollen och den överenstämde inte med dietisten på sjukhuset. Men en del var bra.

  1. Ja fågelsången inger hopp. Då är ändå matkollen på Livsmedelsverket. Man undrar vem som har rätt. Om någon!

   1. Om man lär känna sin kropp och hur man mår äter man säkert det bästa. Jag har fått diabetes 1 på äldre dagar och då har jag lärt mej massor om kosten bl.a att frukt innehåller mycket socker som inte är bra. Jag får testa mej fram vad jag kan äta. Det finns inte två som reagerar på liknande sätt.

   2. Det låter jobbigt med diabetes 1. Du vet naturligtvis vad som är bäst för dig. Håller med om det där med frukt. Nyttigt? Säkert, men det innehåller ju mycket socker. Man vet inte alla gånger vad eller vem man ska tro på. Hoppas du får en fin lördagkväll utan skrikiga TV-program!/Kram Eva

 8. Åh, tack för påminnelsen om Artportalen! Jag borde verkligen gå in där oftare. Sin egen trädgård är ju inte helt pålitlig. Men ringduvorna har kommit! 🙂

 9. Många bra tips, ska komma ihåg Artportalen och att titta på En främling flyttar in. Jag har alltid fullt sjå med att se på play för att jag oftast somnar när jag ser på tv på kvällen, haha.

  Mattestet: jag säger som Anki (Minton) att det inte bara är att följa råden om mer frukt, jag har typ 2-diabetes och äter inget synligt socker, men en frukt om dagen vill jag ändå äta. Mera grönt påmindes jag dock om.

Kommentera