Dagsrutiner och uppladdning inför helgen

Som pensionär lägger man sig till med nya och annorlunda vanor och rutiner. Dagen anpassas efter humör, dagsform, måstegöra, bloggande och olika utbud. Ett exempel är att man gärna förlänger helgen genom att inleda den redan på torsdagkvällen.

En torsdag som idag ser ut så här.

I den kyla som råder med -10 inatt måste fåglarna utfordras ordentligt. Talgbollar och äpplen är vad vi bjuder på. I syrenhäcken sitter de hyggligt skyddade från rovfåglar och katter.

Vårt eget matförråd har fyllts med allehanda godsaker till helgen. Mathem som är vår huvudsakliga leverantör av mat och vin bär kassarna ända över tröskeln. Har inte bil längre och uppskattar detta mycket.

En snabb promenad i solskenet och kylan och en enkel salladstallrik till lunch innan OS-sändningarna med skidskytte börjar.

Man får tacka de svenska tjejerna för all spänning och underhållning. Stort grattis till alla framgångar!

Till kvällen blir det Netflix med Glacé en serie som utspelar sig i franska Pyrenéerna och hoppas på att den inte är alltför blodig. Ska också ge programmet Domstolen på SVT1 en chans.

 

 

 

 

 

17 reaktioner på ”Dagsrutiner och uppladdning inför helgen

 1. Låter som om pensionärslivet sannerligen är något att se fram emot (och det gör jag även om jag kämpar tappert för att roa mig lite här och nu också – när jag hinner, ha ha).

  Gilla

 2. Visst är det underbart att vara pensionär. Inga måsten längre och definitivt inga väckarklockor som ringer klockan 06:45. Härligt!
  Susjos, en bloggare jag följer använder också Mathem och är supernöjd. Har också funderat på hemleveranser, men jag vill ju gärna välja produkterna själv. Å än så länge kör vi bil så…

  Liked by 1 person

  1. Min ringde 5.45! Susjos verkar vara en sympatisk person. Ska söka hen bland dina likar el kommentarer. Det ena behöver inte utesluta det andra med Mathem. Man kan fixa lite finlir i närbutiken också! Kolla du Londonmatchen Östersund mot Arsenal. Vilken match?

   Gilla

 3. Ett synnerligen välordnat kylskåp!
  Vi bor på landet och klarar oss bra med en bil. Min man ska jobba ytterligare ett år så när jag behöver bilen får han skjuts till busshållplatsen en dryg km hemifrån. En sådan dag är det idag.
  Jag kom hem från långresa och fann att vår 22 år gamla tvättmaskin slutligen har givit upp! Så en del av helgen kommer att gå åt till ”marknadsundersökningar”. Sedan har jag planerat att fröså tomater och chili samt att ordna med pelargonerna. Ta skott, kruka dessa och klippa ner övriga. För övrigt hoppas jag på sol och möjligheter att vara ute. vinter-OS är jag inte så intresserad av men hör resultaten o gläds åt att ”vi” har lyckats ta hem en del medaljer i alla fall. Trevlig helg!

  Liked by 1 person

  1. Tack för komplimangen om kylskåpet! Det ser inte ut så alla dar i veckan.
   Du får ändå vara tacksam för de 22 åren med tvättmaskin. Var det en Miele. De brukar ha lång livslängd. Kan annars rekommendera Råd och Röns tester. De går att få via webben för en blygsam penning. Marknaden är ju en djungel.
   Fröså tomater redan?? Det är klart förstås ni har en annan zon därnere. Har inte börjat undersöka den marknaden ännu. Det är kanske dags för det.
   Trevlig helg!

   Gilla

 4. Anki

  Visst är det underbart att bestämma över sin tid 🙂
  Så praktiskt att få både mat och vin hemkört! Tyvärr funkar det inte hos oss – kunde ju vara kul att prova annars 🙂

  Liked by 1 person

  1. Vi är jättenöjda med dem. Handlar också vissa saker i närbutiken, men allt det tunga tar vi med dem. Just att kunna bestämma över sin tid är härligt. Numera kan ju många arbeta hemifrån ibland. Det kunde åtminstone jag aldrig göra. Det var 8-17 varje dag även om vi på slutet hade lite flextid.

   Liked by 1 person

 5. Det ser fint ut på tallrikarna, men det beror nog på din anrättning av innehållet i matkassarna.
  Flera av dina dagliga rutiner är okända för mig och har jag kvar att upptäcka. Vad är netflix? Hoppas det blir ljust och soligt till helgen så vi får en skjuts med D-vitamin också.
  En skön helg önskar Britta

  Liked by 1 person

  1. Netflix är liksom en Tv-kanal man har abonnemang på för att kunna se filmer och TV-serier. Har det prov en gratis en månad för jag tycker SVTs utbud är så torftigt. På Netflix finns åtminstone lite djupare franska och tyska filmer och inte bara de ytliga amerikanska, men jag vet inte om Netflix är det bästa valet.
   Mathem är räddningen när man inte har bil och orkar kånka på tunga matkassar.
   Det där med D-vitaminet är mycket viktigt läste jag så vi hoppas på sol.
   En skön helg önskar jag dig också Britta
   Eva

   Gilla

 6. Jag skulle gärna prenumerera på en matkasse, åtminstone periodvis, men här där vi bor sker inga leveranser. En serie som utspelar sig i Frankrike låter intressant, det skall jag kolla upp, tack för tipset och ha en fin kväll!

  Gilla

 7. Känner lite igen mig som företagare.
  Klart att det finns massor av måsten – som pensionären kanske inte har.
  Men jag kan styra mina dagar rätt långt själv och ibland bara hasa på i myskläder hela dagen, då jag kan jobba hemifrån 🙂
  Vi ska njuta av det goda i livet!
  Och fint att du kommer ihåg fåglarna i kylan ❤

  Liked by 1 person

 8. Det där med matkasse låter som en god idé om man inte har bil. Hos oss börjar maken sin dag med att åka och handla, jag antar att han behöver den starten på något sätt. Vad gäller tv så tycker att jag man med playfunktionen har fler program än man hinner med, haha.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s