Favorit – veckans temaord

På Ekerö ca 18 km väster om Stockholm finns Ekebyhovsparken med anor från 1600-talet. Jag bor intill denna vackra park med planteringar och ädelträdsskogar. Bilderna är från min dagliga favoritpromenad där.

Detta är ett inlägg i gemsweeklyphotochallenge med veckans temaord favorit som en utmaning att tolka på eget vis. Sanna håller i bloggutmaningen och sätter oss på prov med ett temaord för varje vecka.

Här finns också veckans övriga bidrag och även de ord som finns att tolka under årets alla veckor. Utmaningen är att med bild och text tolka ordet. Alla är välkomna att vara med och tolka orden på sitt sätt.

044pm

Breda och lättgådda promenadvägar. Ekebyhovs träslott från 1670-talet skymtar i bakgrunden047pm

040pm

Äppelträden i slottsparken utgör en genbank för äppelsorter.034pm

Nedan en promenadstig omgiven av mycket gamla syrener.028pm

Här är det över 200 år gamla bokar som bildar allé.041pm

Det finns många ovanliga träd i parken som är märkta på detta sätt. Detta är stammen till en över 100 år gammal blodlönn.026pm

36 reaktioner på ”Favorit – veckans temaord

   1. Jag tycker dina bilder är precis lika bra som om du hade en ”värstingkamera”. Det är den som står bakom kameran som gör bilden anser jag. Har du inte öga för komposition så spelar det ingen roll hur bra kamera man har. Och du har verkligen öga för komposition Eva.

    Liked by 1 person

  1. Den är absolut värt ett besök. Många fågelarter häckar i de gamla träden. Häromkvällen hörde vi kattugglans karaktäristiska skrik. Svartsjö slott är också en underbar plats. Liksom Drottningholm.

   Liked by 1 person

 1. Vilken fin park och allé. Toppen att träden är märkta, speciellt för sådana som jag som känner till björnar men inte så många fler trädarter. Den promenaden får du göra om under sommaren. Kan tänka mig att allt är ännu finare då.

  Liked by 1 person

 2. Förstår att denna park är en favorit. Var här i somras och blev förtjust.Och så fint att här se årstiderna skiftningar.
  Jättevackra bilder och en fin tolkning av veckans temaord.
  Kram och trevlig kväll.

  Liked by 1 person

 3. Så fin promenadväg och så fint fotat. Ja, sådär ser ju blodlönnens stam ut, jag brukar ofta stå under en sån och fota upp mot kronan. Tredje bilden med de snötecknade grenarna gillar jag extra mycket.

  Liked by 1 person

 4. Anki

  Underbara promenadvägar . förstår att det är en favoritplats. Jättefina bilder och så väckte du min nyfikenhet så jag har just googlat på Ekebyhovs slott – en vacker gammal byggnad!
  Härligt bidrag till veckans tema!

  Liked by 1 person

  1. Du har ju bott härute på somrarna för länge sedan har jag för mig att du skrivit, så jag förstår att känner till naturen här. Promenadvägen passar mig perfekt.

   Gilla

 5. paulamerio

  Där skulle jag också trivas att traska! Jag bara älskar de maffiga stora gamla träden, hos mig finns mesta bara barrträd och lite björk. Det är guld värt att ha promenadstråk man trivs i i närheten, då blir det verkligen av att ta sig ut och promenera.Fina foton

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s