Mösstickning – hur gick det sedan?

För er som har läst mitt tidigare inlägg om Hopplös mösstickare vill jag nu berätta hur det gick. En av mina trevliga bloggvänner, Brita, bad mig skicka mönstret så hon fick titta på det. Efter moget övervägande gjorde jag det. Jag hade redan givit upp, men det kändes inte bra. Dels ville jag så gärna ha mössan, dels kändes det väldigt otillfredsställande att jag inte klarade av att klura ut beskrivningen.

Med Brittas medgivande publicerar jag hennes sakliga och humoristiska mail till mig efter att ha försökt följa beskrivningen och hur hon uppfattade den. Britta har för övrigt en väldigt fin, kåserande och annorlunda blogg (hon började blogga 2009) som är väl värt ett besök och att följa.

sheep-2713999_1920”Hej Eva, jag skrev ut mönstret och det blev jättetydligt. Sen har jag stickat efter beskrivningen och då blir det blir lika stökigt som din stickning. Det är nog så att stickbeskrivningen är inte riktig eller går att tolka på flera sätt. Jag försökte hitta hur det skulle stå för att bli som på bilden men det blev bara nya varianter varje gång. Och det är definitivt inte dig det är fel på, det är den här gången ”Svarta Fåret” som är svarta fåret. Antingen blir du utan trevlig mössa i kylan som börjat tränga sig på eller går du riktigt nära mössbilden och stickar aviga och räta som de går att läsa ut och tro på det du ser eller också klagar du där du köpt alltihop.
Det börjar redan i beskrivningen av mössans resår och mössans 1:a v = avigs. Betyder det  att det är avigsidan eller att det ska stickas avigt?,
Varv 2 i mönstret och alla jämna varv: 1 rm, 1 am till sista maskan, 1 rm. Menas det som det står eller 1 rm, alla följande am och sist en rm?
Ska varv 8 få vara med eller ska man hoppa över det? Det blir snyggare då men beror kanske på att jag börjat räkna fel.
Redan i början kan man alltså behöva riva upp fem gånger för att se om något blir bättre av att man läser en gång till.
Du har verkligen prickat in ett problem där konsumenten inte respekteras.
Tacka inte, jag har inte kunnat hjälpa dig med annat än att säga att du befinner dig ett stort sällskap, folk som bringats att tro att de är korkade men inte är det.
Hjärtliga hälsningar Britta”

10 reaktioner på ”Mösstickning – hur gick det sedan?

 1. Hahaha! Nu förstod jag inte ”de tekniska bitarna” i Brittas svar heller, men en sak förstod jag, att det inte är fel på din IQ. Jag skulle absolut lämna tillbaka mönstret där du köpt det.
  Än en gång är jag väldigt tacksam över att jag varken kan sticka, virka eller utföra annat handarbete;-)

  Liked by 1 person

  1. Skönt för dig att du inte gillar att handarbeta. Du kan tänka dig att jag blev glad över Brittas genomgång av mönstret och utförliga svar. Det var verkligen bussigt gjort. Jag blev så himla nöjd.

   Gilla

 2. Aldrig läst/sett något liknande och jag har stickat mycket. Det verkar nästan som om ett digitalt översättningsprogram har översatt beskrivningen från ett annat språk 😉
  Väldigt tråkigt att det blev så. Hoppas du hittar ett annat mönster. Kanske på internet? Där finns ju massor gratismönster.

  Gilla

 3. Pingback: Egendesignad mössa och halsduk | Seniorvinklat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s