Etiketter

Stickning har aldrig varit min starka sida. och kommer aldrig att bli. Hittade ett trevligt garn som jag ville sticka en mössa av. Snart blir det kallt tänkte jag och då kan vara bra med en käck mössa. I butiken verkar alla stickmönster lätta. Alla människor kan väl sticka sig en mössa. Utom jag uppenbarligen. Nu har jag repat upp för åttonde gången och garnet börjar bli rejält tufsigt.

Det börjar med resårstickning på 58 maskor för att ökas med en maska till 59 när man övergår till mönsterstickning. Mönstret skall vara delbart med tre. Alltså 59 delat med tre??? Redan nu är det något som är galet alltså. Om jag fubbar lite och ökar maskantalet så jag får det delbart med tre så stämmer det inte längre fram.

Jag stickade på i alla fall, vilket mot slutet innebar att när man skulle ha 44 maskor kvar hade jag 16!!! Det är så frustrerande för jag vill så gärna ha mössan.

Sista försöket får bli att jag fyller i alla maskor som de skall vara på ett rutat papper för att se om det verkligen går att få mönstret att stämma. Alltså jag förstår att det är jag som gör något fel. Tycker bara att efter åtta gånger borde jag förstå vad jag gör för fel, eller hur?

004pm