Längtar till vardagen …

Ju äldre jag blir desto svårare har jag för långa helger. Vill helst inte frångå mina vanor och ovanor. Mår bäst av att ha fasta rutiner och tider att sova, äta, motionera, läsa, blogga, handla, städa, diska, tvätta osv.

Visst kan jag se fram emot en veckohelg. Det sitter i en sedan man var yrkesverksam och fick sova längre på mornarna och uppleva känslan av att bara vara ledig och fri från måsten. När man är pensionär och inte har alltför höga krav på sig räcker det med att få tänja lite på vanorna och ovanorna under veckosluten.

Nu ser jag fram emot att plocka undan de få julsaker inklusive julbelysning vi har. Lådan de skall återbördas till står redan framme!  I år har jag upplevt mörkret mörkare än någonsin och insett att det är omöjligt att hålla rent inomhus när man inte har bra dagsljus.

Än är det långt kvar av vintern, men blir det bara lite ljusare blir allt lättare. Hörde för resten talgoxen vårkvittra på morgonpromenaden idag. Det ger hopp om ljusare tider i naturen i alla fall. Hur det är med samhället och omvärlden i övrigt börjar jag dock ställa mig mycket frågande till.

10 reaktioner på ”Längtar till vardagen …

 1. Jag tycker om vardagen och vanliga rutiner. Minton skall ha sina promenader 4 gånger och det är skönt att koma ut. Träffa någon och prata en stund. Har rensat ut julen utom lite belysning i trädgården. Tycker också att det varit väldigt mörkt länge och är fortfarande. Igår lyste solen ca 3 min då kände jag lite glädje.
  Har också hört lite fågelkvitter på morgonrundan.
  Nu vill vi ha lite sol så blir allt mycket bättre.

  Liked by 1 person

 2. Jag är i stort sett rutinlös, har svårt för att ha rutiner. Tar det som det kommer, äter när jag är hungrig, sover när jag är trött. Klockan är något inte viktigt påhitt för mej, förutom att den är bra i samspel med andra människor och gillar att vara i tid. I övrigt blir det som det blir och jag njuter av det.
  Ha det bra!

  Liked by 1 person

 3. Visst kan man undra lite över det där med ”ljusare tider” när det gäller världen och samhället. Tack och lov blir det trots allt ljusare ute alldeles oavsett.
  Jag uppskattar helgerna, men det är nog kanske som du är inne på just för att jag fortfarande är yrkesverksam.

  Liked by 1 person

 4. Håller helt med dig, har också upplevt den här vintern som extremt mörk. Det där med rutiner och måsten har jag liksom ”förträngt” sedan jag blivit pensionär. Jag vaknar när jag vaknar oavsett dag. Måste också säga att jag ändrat dygnsrytmen helt den här vintern, ganska skönt att kunna lägga sig klockan tre på morgonen och veta att man inte behöver gå upp klockan 06:40;-) På så sätt lyckas man sova bort allt regn och mörkret – om man vill;-)

  Liked by 1 person

 5. Håller helt med dig i allt! som du skrev. Exakt så vill jag också ha det. Julen plockade jag bort igår och nu väntar jag på en liten solglimt någon gång. Det har varit grått och mörkt alldeles för länge.

  Gilla

 6. Anki

  Skönt när helgerna är slut … även om jag inte följer några rutiner utan bara gör det jag känner för 🙂
  Tänker lite som du – dagarna blir ljusare, men världsläget ser oroande mörkt ut…

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s