Dekorativa tavlor med kartmotiv

Jag är väldigt intresserad av och älskar antika kartor. Frestelsen blev för stor när jag hittade ett helt paket (64 stycken!!!) med olika gamla kartreproduktioner i färghandeln.  De skulle användas att tapetsera t ex en fondvägg med. Formatet på resp karta var ca 30×35.

Snart insåg jag att det skulle bli lite väl grilligt och ingen av kartorna skulle komma till sin rätt om jag tapetserade en hel vägg med dem. Förpackningen åkte upp på en garderobshylla och där blev den liggande.

Av en händelse såg jag ett “Black Friday”erbjudande om svarta ramar för halva priset och fick en idé om att rama in några av “kartorna”. Sagt och gjort 12! ramar inhandlades. För att det skulle passa in exakt kapade jag några centimeter i ena kanten, men för övrigt tyckte jag det blev ganska bra. Satte upp dem på en vägg i en trappa som alltid sett lite kal och trist ut.

 

043pm045pm

Återstår bara frågan vad jag skall använda de resterade 52 kartorna till???

26 thoughts on “Dekorativa tavlor med kartmotiv

  1. Först skrattade jag åt ditt förslag. Vid närmare eftertanke inser jag att det är inte så tokigt. Riktigt bra faktiskt. Men ett inlägg i veckan blir för mycket. Tillsammans med lite historik och bild av en karta kan det kanske var lite intressant att läsa om då och då. Ibland är det ju så svårt att hitta på vad man ska skriva om. Så Stort tack, Brittakarolina. Det är ju några till nedan som nappar på ditt förslag!!! Blir så jätteglad över detta engagemang!

  1. Din idé att byta ut kartorna är inte helt fel. Hade ett himla sjå att välja de 12 av 64. Tror jag bläddrade igenom packen med kartbladen tio gånger! Jag är ännu inte helt övertygad om att jag valde de rätta. Brittakarolinas idé är jättebra, men ett inlägg om kartor i veckan blir nog lite för mycket för de flesta. Vi får se hur jag gör.

 1. Det blev snyggt! Bra att använda något som blivit liggande till att göra sitt hem lite mer ombonat! Och kanske ska du nappa på förslaget om de andra kartorna. Men jag tror det skulle vara tradigt att skriva samma sorts inlägg 52 veckor i rad….

  1. Kul att du tyckte det blev snyggt. Jag är själv nöjd. Brittakarolinas förslag är jättebra. Håller med om att ett inlägg i veckan blir för mycket. Men ett och annat inlägg om kartor skulle vara trevligt att skriva om.

 2. Ombyte förnöjer, du får använda dem att byta med 😉 Eller som någon här föreslår, lägg ut dem på bloggen! Eller varför inte låta dem “ligga till sig” så kanske du, som nu, kommer på vad du ska ha dem till 😉

  1. Just nu känns det som att de får ligga till sig lite. Några blogginlägg om kartor kan det nog bli framöver. Det var väldigt roligt med gensvaret från alla på detta inlägget. Ibland anstränger man sig så för att skriva ett intressant inlägg utan att få särskilt många kommentarer. Detta som jag gjorde i all hast och med ganska dåliga bilder fick däremot så många gensvar och engagemang. Jättekul!

   1. Ja man vet aldrig riktigt vad som lockar! Men jag tror att om man är genuint intresserad av något så blir det även intressant för andra!

  1. Visst är det fascinerande med kartor. Jag kan fördjupa mig länge i en gammal karta och studera vad ortsnamnen hette förr, om de är placerade på rätt geografisk plats och historien bakom upphovet till kartan.

 3. Så himla snyggt det blev!!! Min man älskar också gamla kartor, han har också några stycken någonstans;-)
  Sedan tyckte jag att Brittakarolinas förslag var alldeles utmärkt;-)

  1. Vad kul att du tyckte det blev snyggt. Det tycker jag också. Är helnöjd. Ännu roligare är engagemanget i min bloggväninna Brittakarolinas förslag till utgivningsplan av mina blogginlägg om kartor och alla de andras kommentarer!!!

 4. Anki

  Spännande med gamla kartor! När jag jobbade på kommunen (Norrköping) med digitalisering av gamla bilder fick vi ofta ta till gamla kartor för att få en riktig uppfattning om var vissa byggnader låg – Stadsarkivet har en riktig guldgruva med gamla kartor 🙂
  Jag gillar Brittakarolinas idé!

  1. Du måste ha haft ett himla roligt jobb. Jag hade älskat att hålla på med detta. Vilken kunskap om gamla Norrköping jag förstår du har. Ja Brittakarolinas idé är jättebra. Hade aldrig kommit på den själv. Några inlägg om kartor får det bli, men jag lovar inte ett i veckan i ett år.

 5. Du tycker om gamla kartor och vet en del har jag förstått, det smittar om man berättar och strunta i om inte så många svarar, det är nog för att de ser något ovanligt och inte genast hittar uttrycken för. Jag är redan jättenyfiken på dina kartor och när och var de skapats.

Kommentera