Gems weekly photo challenge 48 Veckans ord – Mjuk

Denna veckas tema på bloggutmaningen Gemsofmylife är Mjuk och detta är min tolkning. Det är Sanna som håller i det hela. Besök sidan och läs mer och titta på andras tolkningar och bidrag.

005pm

Mjuk är min lilla vovve jag fick som liten. Ville så gärna ha en hund, men är tyvärr allergisk. Detta blev mitt älsklingsdjur tills jag flyttade hemifrån och inte ville ha leksaksdjuret med mig.

20 år år senare när jag tömde mina föräldrars hem hittade jag i källarförrådet en gammal skolåda och ömt invirad i silkepapper låg mitt kramdjur. Det blev ett mycket kärt återseende och det var väl inte utan att jag fällde en tår av tacksamhet till min mamma.

Numera har hon en hedersplats i mitt hem och finns alltid tillgänglig att krama.

008pm

28 reaktioner på ”Gems weekly photo challenge 48 Veckans ord – Mjuk

 1. Vilket underbart minne!!! Förstår att du fyllde ett tår när du såg hunden invirad i silkespapper efter din mammas bortgång. Min mamma gjord precis samma sak med en liten apa som jag älskade när jag var liten. Upptäckte honom ungefär i samma ”tillstånd” som du gjorde, men han fick ingen hedersplats…

  Liked by 1 person

  1. Man undrar var apan finns nu? Det var roligt att få dela med sig av den här historien och kanske tipsa en och annan mor(eller far för den delen) om att inte kasta ut alla gosedjur när barnet flyttar hemifrån, men det gör de viss inte så ofta nu i dessa bostadsbristens dagar.

   Gilla

 2. Så gullig, mjuk hund. Exakt samma sak hände mig. Jag önskade mig en hund av hela hjärtat men mina föräldrar ville inte ha någon. En jul fick jag en fin, mjuk hund i form av ett gosedjur. Den har jag också fortfarande kvar fast att jag numera har en levande, underbar egen hund. Så sorgligt att du är allergisk för det är en välsignelse med dessa fantstiska djur.

  Liked by 1 person

  1. Jag faktiskt försökt med sådana raser som skall vara lämpliga för allergiker, men det går inte. Jag skulle ha så’n glädje med en hund. Är ofta ute i skog och mark och tror den skulle ha det bra hos mig. Din hund är så vacker och förstår att den är underbar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s