Gems weekly photo challenge 45 Veckans ord – Mönster

Denna veckas utmaning är Mönster. Det är Sanna som håller i det hela. Du kan också vara med. Det finns ett temaord för varje vecka.

Mattmönster

026pm

I Husmoderns Handarbetsbok tryckt 1927 hittar man bl a mönster till lekdräkt och klänning med smockrynkning för barn mm.

024pm

020pm

 

007pm

006pm

Tack för besöket!

 

26 reaktioner på ”Gems weekly photo challenge 45 Veckans ord – Mönster

 1. Ett sådant mattmönster har jag aldrig sett. Trodde det var ett lapptäcke! Otroligt fint och detaljerat!
  Å vilken godbit du har sparat – Husmoderns Handarbetsbok! Klänningen i sista bilden för mina tankar osökt till dansen Charleston, som ju var inne på den tiden.
  Ett toppen bidrag till ”Mönster”.

  Gilla

 2. Anki

  Ovanligt och snyggt mönster på mattan och vilken härlig gammal bok! Kul med de gamla mönstren och beskrivningarna. Ett trevligt och alldeles klockrent bidrag till veckans ord!

  Gilla

 3. Violen på Brandholmen

  Gamla hederliga mönster! Kul att se. Nu är det länge sedan jag klippte till efter färdiga mönsterdelar men oj vad jag klippte när barnen var små!

  Gilla

 4. Underbar matta! Jag älskar också gamla böcker och tidningar. Sådan historiska tillbakablickar är roligare att göra än att läsa om gamla kungar och krig. Undrar vad 12-åringen skulle ha dansklänningen till? Hon är väl lite för ung för att gå på bal, eller? 8-åringens klänning verkar vara ganska avancerad också. Men det var ju så förr, det syddes ju bara mindre damstorlekar till flickor som hade kommit upp i puberteten.
  Kram

  Gilla

 5. Vackra mönster! 🙂 Vilket otroligt välarbetat mattmönster. Jag såg många fina mattor när vi var på semester i Iran 1995. Förvånad att dom lät mattorna ligga ute på marken på bazarerna, men dom skulle tydligen trampas på för att bli extra bra 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s