Metall

Ett par kandelabrar i Skultunamässing jag sålde på auktion för ett par år sedan får bli min utmaning till veckans tema Metall. De gick att skruva isär (ca 10 delar) när man putsade dem! Vanligast är att mässing består av 65 % koppar och 35 % zink. Kallades förr fattigmansguld.

Det är Sanna på  Gems Weekly Photo Challenge som håller i det hela.

 

22 reaktioner på ”Metall

  1. Nej det gör jag inte. Hade svårt att hitta någon bild till veckans tema och kom därför att tänka på att jag hade denna bild i arkivet. Ska inte du ansluta dig till fotoutmaningen som tar så fina bilder?

   Gilla

   1. Det är bara att gå in på http://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.se/. Sanna har där lagt upp ett temaord för varje vecka. Alla är välkomna att deltaga. Det kan vara en eller flera bilder. Man tolkar på sitt eget sätt. Det är så kravlöst. Ingenting är fel. Man kollar naturligtvis på de andras inlägg och kommenterar om man har lust. Man vet ju hur glad man blir när någon kommenterar eller gillar ens inlägg. Titta in på hur de medverkandes bloggar och hur de tolkat ämnena. Som sagt ALLA är välkomna! Du kommer inte att ångra dig./Eva

    Gilla

 1. Det där var ett annorlunda bidrag till temat. Kul!!! Men du, jag förstår att du sålde dom på auktion. Det kan inte ha varit lätt att putsa dessa kandelabrar, när man måsta skruva isär dom varje gång. Jag hade troligen nöjt mig mig att ställa dom under duschen några gånger per år – utan att ta isär dom alltså;-)

  Gilla

  1. Ja det var ju ett tips att ställa dom i duschen!!! Annorlunda bidrag!? Jag måste försöka hävda mig lite på annat sätt, eftersom kvalitén på mina foton inte är lika hög som de flesta andras. De är många proffs med i eken märker jag (som är ganska ny).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s