Växtbelysning inomhus och utomhus

En växtlampa jag köpte för ett par veckor sedan är jag mycket nöjd med. Det är alltid vackert att ha belysning på växter, men det är svårt att få till det snyggt. Med denna Sunlite växtlampa kan man ha växter längre in i rummet under den mörka årstiden.

Krukväxter och växtarrangemang blir inte bara vackert belysta de mår bra av ljuset också.

Lampan är ”speciellt framtagen med LED chip med våglängder som stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning”. Den har ett justerbart teleskopstativ som gör att den enkelt placeras direkt i krukan.

Ljusstyrkan har fyra lägen. Man lär kunna odla sallad inomhus med den som belysning. Den finns i vitt, rött, limegrönt och koppar. Teleskopstativet är 3dm till 1m långt. Kabellängden är 4 m. Kostar 349 kr. Finns på Wexthuset.com.

004 (2)pm

Har även belysning med ledbelysning med solceller utomhus där batterierna alltså laddas av solen och dagsljuset. Dessa är mer nyckfulla. Man vet aldrig hur länge de lyser efter mörkets inbrott. Det beror på hur ljust det varit under dagen. Befarar att de snart inte kommer att lysa alls.

004pm

001 (2)först beskuren

7 thoughts on “Växtbelysning inomhus och utomhus

    1. Kul att du tycker det. Vi är jättenöjda med inomhusbelysningen. Det där solcellsystemet utomhus får vi inte riktig fart på. Det måste till mera sol. Ha det så gott/Eva

Kommentera