Drottningholmsparken om hösten

Drottningholmsparken om hösten. En promenad i Drottningholms slottspark utanför Stockholm är ett vackert utflyktsmål alla årstider och kanske särskilt på hösten.

Den fantastiskt vackra parken har lättgådda grusvägar och stigar med träd i alléer och dungar samt stora gräsplaner. Ett vattensystem med två fågelrika dammar och kanaler med små vackra broar. Till en av öarna ges hundar fritt tillträde.

Drottningholmsparken om hösten

Med buss från Brommaplan är det praktiskt att åka förbi hållplats Drottningholm och Orangeriet och i stället stiga av vid Kanton.

Man undviker då att behöva gå samma väg tillbaka och tar bussen hem vid hållplats Drottningholm och kan istället göra små avstickare från huvudalléerna i den underbara engelska parken och franska barockträdgården.

Dessutom är parken mycket vacker från detta håll eftersom man hela tiden har Slottet framför sig. Med bil kan man köra in på Kantongatan. Det finns parkering i slutet av gatan nära Kina slott. Där finns även toaletter.

20151023_111739pm
20151023_121113pm
Drottningholm 5pm
20151023_111146pmbäst

11 thoughts on “Drottningholmsparken om hösten

   1. Jo det har vi absolut. Vi har ju Ronneby Brunnspark som utsetts till Sveriges vackraste park för något år sedan. Men man blir ofta blind för det man har nära sig och ser bara det som är långt bort tyvärr.

 1. Som barn rörde jag mig ensam ganska fritt i Stockholms innerstad. Jag promenerade långa sträckor och åkte stundom även spårvagn, T-bana och bussar. Vid några tillfällen tog jag mig ut till Drottningholm och gick då alltid till det fantasieggande Kinaslottet. Då var jag kanske tolv eller tretton år och älskade arkitekturen och parken. I vuxen ålder har jag återvänt men sedan jag lämnade Stockholm som bostadsort så blir det ju inte så ofta förstås. Det är vackert och jag tackar för promenaden!

  1. Tack själv Agneta! Så du är härifrån! Det var intressant. Det är säkert mycket annorlunda att bo där du bor nu. Stockholm har förändrats så enormt och så snabbt. Var på en arrangerad bussrundtur i nybyggda bostadsområden runt stan häromdagen. Man häpnar över att se gamla tråkiga industriområden omvandlade till nya exklusiva bostadsområden. Känner inte igen mig på vissa platser längre.

 2. Anki

  Ååh vilka härliga bilder från den vackra parken! Många, många år sen jag var där – sjätte klass i skolan tror jag. tror jag skulle uppskatta ett nytt besök mer än jag gjorde då 🙂

  1. Tack, Anki, Det är många som säger att de varit där på en skolutflykt, men sällan i vuxen ålder. Tror också man uppskattar både slottet och parken mer som vuxen.

Kommentera