Tid att sylta gröna tomater

En av mina absoluta favoriter att använda som tillbehör och förgylla middagar med är gröna syltade eller inlagda tomater. Det är utsökt gott till stek, kyckling, grillat, kött, paté, bratwurst, köttbullar mm.

I denna djungel växer årets tomater en babytomat Artisan Blush Tiger som mogen skall bli tigrerad i rosa. Den andra sorten är Artisan Purple Bumble Bee skall bli purpurfärgad med gröna ränder. Den största mängden skall jag sylta till inläggning, men låter en del få mogna i fred för att kunna se hur de kommer att se ut och naturligtvis smaka.

006 (2)pxpxpx

Lyckades få ihop 1,3 kg.

Eftersom de är planterade jord som är ekologisk måste de väl klassas som ekologiska tomater!?

010pxpm

Det finns en mängd recept på webben. Jag använde Receptfavoriters syltade gröna tomater

Klicka på bilderna för att se hela texten

 

025pxpm

Gamla marmeladburkar kommer till användning.

6 thoughts on “Tid att sylta gröna tomater

  1. å, vad det ser läckert ut! jag känner igen de där Bonne Maman – burkarna. tror att jag har någon kvar. på sommaren brukar jag koka marmelad på rabarber och jordgubbar

  2. Erkänner att jag aldrig haft några tomatplantor, så jag blir rejält avundsjuk på din skörd och arbetet med stt sylta! Tvivlar inte ett ögonblick på att det är mumma .

  3. Anki

    I år har jag bara två tomatplantor, men det brukar bli en del gröna tomater över på slutet och då blir det absolut syltade tomater här också – bland det godaste jag vet!

  4. Pingback: På gång just nu – 1 aug 2018 – Seniorvinklat

  5. Pingback: På gång just nu – den 28 augusti 2020 – Seniorvinklat

Kommentera