Robert Harris – En officer och spion

Mänskliga svagheter, lögner och falsarier kontra pliktkänsla, stolthet, värdighet och sanningslidelse skildrat i snabbt tempo och med en handling som tar med läsaren på ett oförutsägbart äventyr och detta trots att man vet hur det hela kommer att sluta – kan man som läsare önska mycket mer?

002pxcpm

Robert Harris bok om Dreyfusskandalen innehåller allt detta och mycket mer. Mänskliga fysionomier, eleganta salonger, kärleksäventyr blandas med underbara Parisbilder och hemska fängelseinteriörer. Harris sveper över hela spektrat och visar upp människans sämsta och bästa sidor. Romanen är välskriven, spännande, historiskt välunderbyggd och mycket underhållande.

En bladvändare om ett över 100 år gammalt rättsfall som skakade Frankrike och Europa.

Poäng 5/5.

2 reaktioner på ”Robert Harris – En officer och spion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s