Sommargarderob

Att stå i trånga och oventilerade omklädnadsrum tycker väl de flesta lika illa om som jag. Jag välsignar internethandeln, särskilt som det numera är relativt smidigt att returnera sådant som inte passar. På sista tiden har jag ägnat mig åt att inventera och uppgradera min basgarderob inför sommaren.

SKOR – prio ett

Här är mina val
Ett par väl uppbyggda sneakers som man orkar gå en bra bit med. Har ett par från förra året som är ingådda och sköna (Gabor). De duger en säsong till. Kunde inte motstå ett par blå som var anpassade efter fotbäddar – Hästen.

Sandaler skall förutom att vara bekväma vara luftiga i sommarhettan. Har inte hittat några ännu. Att tänka på är att öppen häl och tå kräver välskötta fötter. Lackade tånaglar kanske och absolut släta hälar. En fotbehandling på salong kanske vore bra inför sommarsäsongen.

Valet av sandaler kommer nog att falla på några av Frövis sandaler. Här en printbild på några av dem

frövipm

Walkingskor. Dessa är kanske i kraftigaste laget, men garanterat snälla mot ömma fötter, knän och höftleder!!! Men naturligtvis inget för heta sommardagar, men då är jag heller inte i skogen och motionerar.

BYXOR
För mig gäller LaRui-byxorna ‘alla dar i veckan’ och vid alla tillfällen.

Ett par långa svarta och ett par i sand i skön bomullskvalitet. Tyget är lite grövre och blankare än tidigare (bara snyggt) och lagom stretchiga.

Beiga och vita med klädsam capri-längd med liten slits. Lika snyggt med uppvikt som nedvikt fållkant. Vita shorts i samma kvalitet viskos, polyamid och 4% elastan. De är svala och lättskötta – behöver bara strykas lite lätt.

022pxpm

(Shorts i 100% bomull eller linne har jag endast på hemmaplan. Men blir det hett är det ett måste med 100 % bomullskläder.)

OVANDELAR
Alice Dot är ett nytt märke jag köpt en del av. En mysig långkofta i bomull. En storblus i bomull/linne finns också. Bägge i vacker mullvadsfärg.

012pxpm

Här en svart/vitrandig V-ringad lång T-shirt (mycket smickrande för figuren) matchar både svarta och vita byxor. Alice Dot.

006pxpm

En smådjungelmönstrad långblus från Bon A´Parte och svart/vit småmönstrad långblus från Kappahl passar till både vita, svarta och beiga byxor.

Ytterligare en blus från Alice Dot. Jättesnygg och välsittande. Tyget finns i massor av olika modeller.

009pxpm

Till allt detta svart Nanzolinne med rynk.  Klädsamt för storbystade. Svart linne till vita shorts är klassiskt!

002pxpm

Två blå långskjortor i bomull ger en ledig look och blir fräscht till shortsen varma sommardagar och med svart eller rött linne under till jeans när det är svalare.

016pxpm

Till bad får den svarta vattengympabaddräkten duga. Jag glider ner i vattnet så fort som möjligt och till det behövs ingen tjusig baddräkt. Då lägger jag hellre pengar på en storsjal eller liknande som är snyggt att svepa in sig med.

OBS!
Kolla ursnygga sommarmössor,solkepsar, simhattar och baskrar Näckrosen/Amoena. Scrolla långt ner på sidan. Visst är det fina?!

Annars får det duga med den klassiska stråhatten.

solhatt

4 reaktioner på ”Sommargarderob

  1. Men det är jättebra att handla på nätet, men som sagt det måste vara smidigt att kunna returnera. Själv hittar jag aldrig något som passar på second hand, men det måste vara bekvämt att kunna göra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s