Etiketter

, , ,

Det gäller att ha framförhållning när det gäller trädgårdsplaneringen. Även om vädret växlar mer aprillynnigt än på många år blir det sommar en dag. Nedan kan man ana krasse, både ampel och busk. Luktärter, stockrosor, zinnia och sommardahlia är på gång. Austinrosor skall komma på posten från Flora Linnea i Helsingborg.


Detta kommer att vara en före-bild i alla före och efter bilder jag kommer att publicera.

002760pxpm

Samma dags eftermiddag som ovan anlände första växtleveransen från Plantagen. Många tujor. När man vill att det skall växa snabbt och vara lättskött är Brabanttuja unik. Den är inte världens vackraste häckväxt, men nöden har ingen lag som bekant.

012760pxpm

Lite annat blev det också. Favoritbäret svart vinbär som skall används till Cassis (till vittvinsdrink) och svart vinbärsgelé. Två japanska lönnar som skall placeras vid ett fågelbad som vi inte hittat ännu. Några lättskötta Ölandstokar – vita och orangea till det torraste området.

008760pxpm

Nya redskap. Lätta och korta spadar lämpliga att använda för äldre damer. Högtryckstvätt. Denna skall vi tvätta stenplattor, trädäck och staket med. Den går att använda även om man saknar en vattenkran utomhus. Man fyller helt enkelt en spann med vatten och lägger i en slangbit som man ansluter till maskinen. Vi har prövat och det fungerar om än med lite tålamod.

Första tujahäcken planterad på framsidan av huset. Det blev i Lindebergskrukor, eftersom det inte fanns jord att gräva i där.