Trädgårdsredskap för damer

Är numera på ålderns höst begåvad med en liten trädgårdstäppa. Har haft trädgårdar tidigare vid olika tillfällen i mitt liv. Ganska stora och arbetskrävande. Vid flera tillfällen har jag efterfrågat trädgårdsredskap som inte är anpassade endast för stora starka karlar. Med liv och lust vill jag ge mig i kast med att gräva upp och bearbeta jorden i min lilla trädgård. Dröm om min förvåning när jag fick träff på “grävspade dam” på Google. Tacka kvinnorörelserna för detta?!

För det första är en damspade betydligt lättare än en karlspade och betydligt kortare i skaftet. Min måleributik här på Ekerö, som för övrigt har allt man behöver för att underhålla ett hem och hus och dessutom är såååå hjälpsamma och vänliga, hade dessa spadar av märket Grouw. Köpte en spetsig och en rak. Man måste ha en av vardera läste jag på webben. Som ni ser av storleken på den odlingsbara marken har jag verkligen behov av 2 st!!!

Eftersom färghandeln hade en minigrensax blev det även en sådan. Ja det blev lite annat också…

Här ser ni bilder på damredskapen. Ni får dessutom se bild av hur det ser ut nu. Har också påbörjat en liten gång med plattor som synes. Man måste ju kunna ta sig fram i trädgården…

Behöver väl knappas påpeka att ni kan vara förvissade om att få se bilder på hur det blir när det är klart.

Nedan en bild av ett av våra fönster. Anar att det ser ut så här i många svenska hem just nu.004540PXPM

 

Kommentera