Etiketter

Shetland560pxpm

För er som uppskattade TV-serien om Shetland med kommissarie Perez m fl kan jag berätta att den fjärde omgången av den populära TV-serien har börjat spelas in. Douglas Henshall och gänget omkring honom med Alison O’Donnell, Steven Robertson, Mark Bonnar, Julio Graham medverkar som tidigare. Flera nya skådespelare kommer också att medverka. Serien görs i sex delar och inspelningarna äger rum på Shetland i maj. Även Glasgow och Norge blir inspelningsplatser.

Historierna bygger på karaktärerna som en gång författarinnan Ann Cleeves skapade i sina böcker om Shetland, men handlingen i episoderna skapas av andra producenter.

Den nya serien handlar om en shetländare som misstänks vara inblandad i mordet på en lokal journalist. Enligt producenten kommer serien att bjuda på en rad överraskningar. Kan en av dem vara att Perez äntligen kommit över sin hustrus tragiska död och hittar en ny kvinna?!

Man får hoppas det inte dröjer alltför länge innan den kommer till svensk TV.

Här kan du läsa mer om Shetland och Hebriderna och några kriminalromaner som utspelar sig där