Etiketter

,

Ögonbrynspenna, ögonbrynsskugga, permanentfärg, färgpigmentering, pigmentgelé

Ögonbrynen blir dessvärre blekare och glesare med åren. Det är synd för de ger verkligen ansiktet karaktär. Det lyfter hela ansiktet att ha snygga och helst färgade bryn.

Det finns några olika alternativ att forma och färga dem. Här är mina erfarenheter.

Gelé med färgpigment
Det har nyligen kommit ett helt nytt medel för ögonbryn. Brow Dimension Fiber Infused Colour Gel (Laura Mercier) . Det är en gelé som innehåller tunna fiberstrån med ett pigment, som gör att brynen ser fylligare och tätare ut i 12 timmar. Jag har inte använt den själv – ännu! Den skall vara lätt att lägga på och ge textur och volym. Finns på SkinCity.


Ögonbrynspenna

är ett måste. Även om man låter färga eller pigmentera brynen behöver man alltid fylla i och bättra på dem. Den bästa ögonbrynspenna jag använt är Sensais brow pencil, som har en mjuk pudrig konsistens.

Man lägger på den med med korta streck åt bägge håll. Den är så mjuk och fin i konsistensen att man kan dutta på ganska rejält (även där det inte finns några strån!). Finns i två färger. Har haft min i flera år och köper en refill när den tar slut.

Snygga ögonbryn - tips och trixSensais ögonbrynspenna. Refill till höger

Snygga ögonbryn - tips och trixSoft brown tv är något gulbrun – Greyish brown th är mer neutralt brungrå (den tycker jag är snyggast)

Sensais penna har ett uppvridbart stift, som gör att den inte behöver vässas. I andra änden av pennan sitter en jättebra borste.

Mineralbaserad ögonbrynsskugga
Bare Minerals har en Brow Color för blondin/brunett /rödlätt, som är en ögonbrynsskugga (känns som ett puder) som man lägger på med en speciell pensel Brow Master Brush. Det blir mycket snyggt och ärt lätt att lägga på om man använder den rekommenderade borsten. Finns på SkinCity.

Färga och forma brynen på salong
Man kan naturligtvis låta färgen brynen på salong. Då är det bra att passa på att även färga fransarna. Brukar kosta  ca 300 – 350 kr. Fördelen är att de plockar brynen också, vilket brukar bli bra mycket bättre än när man gör det själv. Använder man glasögon är det lite komplicerat.

Högkostnadsalternativ
som håller ett till ett par år att låta pigmentera brynen på salong. Det är inte samma sak som tauering.

Man skär små ytliga skåror i översta hudlagret och läger in en pigmentfärg. (Vid tatuering skär man mycket djupare).

Jag har pigmenterat mina bryn ett par gånger med flera års mellanrum. Det blir fantastiskt snyggt och håller i alla fall i ett år, men konturerna efter pigmenteringen brukar sitta kvar ytterligare ett par år. Kostnaden varierar, men brukar ligga ungefär mellan 3 500 – 4 500 kr. Försök förhandla om priset. Det brukar lyckas!

Viktigt att man anlitar en person med rutin som kan forma brynen snyggt.

Det tar ca 1- 1,5 timmar och är inte så läskigt som det kanske låter. Lite ont gör det, men det är det värt.

Man skall tänka på att ens egna brynhår inte blir färgade utan de kommer att behöva färgas i alla fall.

Lågkostnadsalternativ

som håller en månad. Permanentfärg med gamla Coloran (som alltid har funnits), Depend eller hellre Refectocil (som jag tycker täcker bäst, sitter längst och är billigast). Refectocil brukar vara det man använder på salonger och kan vara svårt att få tag på. Det enda ställe jag vet som har det är SkinCity.

(Coloran har jag fått allergiska reaktioner av, men aldrig av Refectocil.)

Om man skall vara fin till just ett speciellt tillfälle är det att rekommendera att göra detta ett par dagar innan så att färgen hinner lägga sig och tonas ner lite.

Snygga ögonbryn - tips och trix

Detta är den utrustning jag brukar använda. 

  • Refectocil färg naturbrun (den finns i 5 färger)
  • Refectocil Oxidant – 3%ig krämig väteperoxid som man blandar färgen med. 1 cm färg till 5 droppar oxidant
  • Skål att blanda färgen i
  • Förstoringsspegel
  • Äggklocka (jag brukar låta verka i 7-10 min)
  • Liten platt borste
  • Orangepinne att avlägsna färg som hamnat utanför brynet
  • Sax och pincett
  • Bomullspads att skölja av färgen med

Snygga ögonbryn - tips och trixFöre

Snygga ögonbryn - tips och trixMed permanentfärg

Snygga ögonbryn - tips och trixEfter