Ny klädgarderob som senior

Det har tagit mig ett par år efter pensioneringen att inse att min garderob behöver förändras. De plagg jag använde som yrkesverksam har jag inte användning för längre. Mina behov av kläder och min stil har förändrats. Hög tid för garderobsrensning och förnyelse! Ut med det gamla och in med något nytt.

Min erfarenhet är t ex att jag numera har användning för fler ytterplagg. Jag vistas utomhus mycket mer och promenerar ofta i skog och mark.

girl-2326512_640Somliga kanske har ett större socialt liv efter pensioneringen och vill anpassa garderoben efter det. Några utövar en sport och måste ha kläder lämpade för detta. Andra påtar (ja, det kan nog vara ganska slitsamt!) i trädgården och behöver praktiska och tåliga kläder. En del ägnar sig åt en hobby t ex målning mm och då är väl en artistrock ett passande plagg. Naturligtvis skall det ena inte utesluta det andra. Bara ett tips att ställa sig frågan: passar jag och min garderob ihop.

De flesta kläddesigners ägnar inte oss äldre särskilt stort intresse. Trender och säsongskollektioner anpassade för yngre och kvinnor i karriären passar oss vare sig i stil eller passform.

Här är några som jag tycker är bra och som on line försäljning

På Kungsgatan i Stockholm finns det gamla välkända Jacobssons på Kungsgatan. Förutom ett utbud av kläder som verkligen passar den mogna kvinnan – som söker något klassiskt, elegant och praktiskt – har de numera en jättebra webshop. Mycket trevligt bemötande. Stora storlekar finns.

En ny designer för lite storvuxna kvinnor jag hittat är Alice Dot. Här betyder skön kvalitet och passform mycket. Ursnygga kläder för kvinnor med framför allt större storlekar. Är jättenöjd med de plagg jag köpt därifrån. Snabb leverans.

Gudrun Sjödéns basic är favoriter i många kvinnors garderober. Hennes plagg är nästan outslitliga t ex basrandtröjorna och skönare kvalitet får man leta efter. Välutvecklad webshop och stora storlekar.

Bon A’Parte är också bra och har stora storlekar. De sänker snabbt priset på sina nyheter. Det man handlat ena veckan kan dock finnas för nästan halva priset nästa vecka. Inte så kul. Leveranserna tar lång tid.

Inte minst viktigt är underkläder när man blir äldre. Storlek och passform ändrar sig som bekant med åren. Näckrosen – en mycket välsorterad butik i Eksjö har en fantastisk webshop. I deras sortiment finns bland mycket annat nattplagg, bh, trosor, linnen, shapewear, morgonrockar, badkläder i de flesta kända märken. Om man är osäker på sin storlek finns jättebra storleksguider. Mycket trevligt och professionellt bemötande.

Ett annat mycket exklusivt alternativ är tyska Peter Hahn. Verkligen ursnygga kläder, men ack så dyra!

Har du själv någon favoritleverantör du tycker borde vara med och som du kan rekommendera?

vintage-1047919_640


 

3 thoughts on “Ny klädgarderob som senior

  1. Pingback: Snygga skor för ömma fötter | Seniorvinklat

  2. Pingback: På gång just nu – den 19 januari 2019 – Seniorvinklat

  3. Kerstin Dahlqvist

    (Jag kanske har skrivit om detta förrut, ursäkta om jag upprepar mig). För kvinnor 45 plus finns Atelier gyllene snittet (postorder). Vad som är bra att de har kläder i vanlig längd, i kort längd och extrakort längd. Vad som inte är bra är att de inte har byxor och kjolar för oss som är långa. Jag har mest köpt kläder på rea hos dem så jag kan inte säga om de är dyra. Peter Hahn har outlet/rea hela året. Tyvärr vet jag ej webbadressen till Atelier gyllene snittet men sök på nätet. Om man vill ha bra utomhuskläder är granngården bra. De har också kläder i plusstorlekar.

Kommentera