Etiketter

, ,

Jag har länge varit skeptisk till alla hudserum som finns på kosmetikamarknaden. Ibland har jag provat några gratisprover men inte blivit övertygad. Just med serum tror jag i och för sig inte att det räcker med ett litet prov. Man bör nog använda det en tid för att se någon skillnad på hyn. Ibland har jag också tyckt att det är lite starka och svider, stramar åt för mycket eller till och ger flammor. En annan orsak till min skepsis är att ett serum kan kosta hur mycket som helst. Det beror naturligtvis på vad man vill att serumet skall motverka; rynkor, slapp hud, pösig eller svullen hy, trött och härjad hy osv. I mitt fall vill jag nog helt enkel se fräsch, utvilad och frisk ut.

När jag märkte att hyn nog behövde lite hjälp för att bli fräsch, fast och dämpa en viss plufsighet gjorde jag ett nytt försök. Det fick väl kosta lite då. 

Serum och creme för ett ungdomligare, fastare och friskare utseende

Valet föll på ett jättefint serum Clarins Shaping Facil Lift (695 kr) – faktiskt av en slump, som jag kan rekommendera. Man lägger på ett tunt lager på hy och hals (särskilt på dubbelhakan) varje kväll. Jag lovar att inom ett par dagar ser man att hyn blivit fastare. Serumet tar bort svullnader genom att dränera huden. Man tittar till en extra gång när man ser sig i spegeln på morgonen. Så effektiv är den. I alla fall på mig.

Det var när jag skulle köpa en kombinerad dagcreme/ansiktsmask i samma märke Beauty Flash Balm enligt reklamen en 

askungecreme som ger ett exceptionellt skönhetslyft och eliminerar alla tecken på trötthet, ansiktsdragen ser piggare, mjukare och ungdomligare ut 

som detta serum var på extrapris. Precis vad jag behövde!

Denna creme Flash Balm kan märkligt nog användas både som underlag till make-upen och som ansiktsmask (när man t ex snabbt behöver se utvilad och vacker ut). Pris 400 kr.