Höstfint hemma med nya textilier – några idéer och förslag

Till hösten brukar man vilja göra om lite hemma. För mig är det ett måste att storstäda. Men jag vill gärna skaffa lite nytt eller möblera om lite när ”inomhusvistelsen” börjar igen. Något som gör väldigt mycket är textilier. Få saker gör ett hem så ombonat, piffar upp och ändrar karaktär samt inte minst dämpar ljud som textilier. Gardiner, mattor, draperier, kuddar, väggbonader mm.

Den moderna arkitekturen med stora fönster ibland från golv till tak utan möjlighet att kunna sätta upp gardiner är ingenting för mig. Det handlar inte bara om att kunna stänga ute nyfikna blickar utan om trivsel och bekvämlighet. Visst kan det vara knepigt med gardinuppsättningar. Många gånger tror jag till och med att det är svårigheten med gardinuppsättningar som gör att somliga avstår och hävdar att det är snyggare utan! Gardinlösa fönster är opersonliga, kalla och sterila, dvs superminimalistiska!

Numera finns så många moderna verktyg att ha som hjälpmedel. En sida som har mycket att erbjuda vare sig man är novis eller erfaren på området är Kirsch. ”Gardinuppsättningskonsten” utvecklar sig ju också som mycket annat.

Här är några förslag på uppsättningar av olika slag:

GARDINER
En vacker kretong i fina färger.
Höstfint hemma med nya textilier - några idéer och förslag
En skir och romantisk sovrumsgardin
Höstfint hemma med nya textilier - några idéer och förslag
 Gardinkappa med gröna, bruna och gula kulörer.
 Enkel och praktisk. Lätt att sätta upp.
Höstfint hemma med nya textilier - några idéer och förslag
Samma tyg som ovan i matchande dynor på köksstolarna.
Höstfint hemma med nya textilier - några idéer och förslag

 Diskret och elegant uppsättning med gröna cirklar.

Höstfint hemma med nya textilier - några idéer och förslag
DRAPERIER
Kraftigt tyg i detta draperi innanför ytterdörren dämpar både ljud och drag.
Halldraperi i mockaliknande tyg
Höstfint hemma med nya textilier - några idéer och förslag
Höstfint hemma med nya textilier - några idéer och förslag

Kommentera