Garderobsstädning

Ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig. Idag skulle jag måndagsstäda. Efter påsken har det inte blivit av förrän idag. Trodde jag. Hann inte längre än till hallen med dammsugaren. Där upptäckte jag att det var hög tid att byta ut vinterns stickade och virkade sjalar.

I solskenet visade det sig att några halsdukar hade tjänat ut och kunde kastas. Det blev en hel påse med noppiga, slitna och på länge  inte använda halsdukar och scarves. Nu har jag all anledning att köpa eller sticka nya, fräscha och med rätt modefärg.

På skohyllan ställde jag  vinterstövlarna på sommarförvaring i skolådor med lufthål!. Vid närmare granskning konstaterade jag att de fick duga ett år till. Ett par mellanskor som jag glömt att jag hade ställdes fram.

I min hall har jag en stor garderob med dragdörrar där jag på ena sidan har vinterplagg och på den andra vår- sommar- och höstjackor. Den öppning som är smidigast att använda innehåller de för säsongen aktuella ytterplaggen. Inte alltid så lätt med våra årstider dock. Jag behövde inte bara byta plats utan även fräscha upp plaggen rejält. Dammsugaren kom till pass. Så även klädborsten (ett utdöende men ack så praktiskt redskap) och klädvårdsrullen. Ett och annat plagg är hängt på undantag i väntan på att det ev. kan bytas ut mot något nytt.

Nu är dammsugaren är undanställd för dagen. Ytterplaggen hänger på balkongen för vädring. Påsen med gamla sjalar ligger i soptunnan. Liksom ett par gamla uttjänta tofflor.

Orkar inte tänka på att plocka fram de övriga vår- och sommarkläderna. Det är inte alltid så lätt och roligt. Om figuren inte hållit måtten över vintern är det rätt deprimerande.

Tar nya tag med dammsugaren imorgon!

En reaktion på ”Garderobsstädning

  1. Pingback: Den ultimata höststädningen – Seniorvinklat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s