Etiketter

, , ,

En promenad i Drottningholms slottspark är ett vackert utflyktsmål alla årstider och kanske särskilt nu på hösten.

I detta inlägg fokuseras på den fantastiskt vackra parken med träd i alléer och dungar med stora gräsplaner samt lättgådda promenadstigar. Ett vattensystem med två fågelrika dammar och kanaler med små vackra broar. Till en av öarna ges hundar fritt tillträde.

Med buss från Brommaplan är det praktiskt att åka förbi hållplats Drottningholm och Orangeriet och i stället stiga av vid Kanton. Man undviker då att gå samma väg tillbaka och tar bussen vid hållplats Drottningholm på hemfärden och kan istället göra små avstickare från huvudalléerna i den underbara engelska parken utan att trötta ut sig. Dessutom är parken mycket vacker från detta håll eftersom man hela tiden har Slottet framför sig.

Drottningholmsparken

Promenera antingen Kantongatan rakt fram till Kina slott eller vik av till vänster och passera de under sommarhalvåret gästande korna och fortsätt genom trädallérna eller på stigarna. Det senare alternativet tar ca 20-30  min raka vägen utan avstickare fram till Drottningholms busshållplats.

Det finns också bilparkering längst bort på Kantongatan invid Kina slott. Toaletter finns där också.

Drottningholmsparken
Drottningholmsparken
Drottningholmsparken
Drottningholmsparken
Drottningholmsteatern
Drottningholmsteatern
Teaterboden
Teaterboden
Drottningholm
Drottningholms slottscafé, butik och besökscenter
Drottningholms slott