Donna Leon – Dödlig bekantskap

Leon verkar outtröttlig med sina samhällssatiriska deckare som alla utspelar sig i charmiga Venedig. Den artonde (!) fristående boken med poliskommissarie Guido Brunetti boendes och verksam i Venedig.

I centrum den sympatiske Brunetti, familjen, måltiderna och personerna i polishuset inklusive sekreterare signorina Elettra. Denna gång är intrigen uppbyggd på sop- och avfallshanteringen, som även den ligger under något skumt nätverk som så mycket annat i detta land.

Det känns som Leon har en mall hon följer i varje bok och endast ändrar intrigen till ett aktuellt tema. Korta lättlästa kapitel. Som alltid får hennes böcker en att längta till Venedig! En inblick i ett av de grandiosa palatsen utmed Canal Grande och ett snöfall över staden ger lite extra atmosfär denna gång.

På en femgradig skala får den 3,5.

2009. Forum 2015. Översättare: Ing-Britt Björklund

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s