Min höstskörd på burk

Denna helg har ägnats mycket åt att ta vara på lite grönsaker och bär som ska sätta extra krydda till höstens middagar mm.

Fick äntligen tag i gröna tomater på torget. Har tjatat länge. Torghandlaren tycker det är så tokigt att vilja ha tomaterna gröna när de finns i så många andra vackra färger! De gröna tomaterna lägger jag in efter ett recept på Receptfavoriter.se. Syltade gröna tomater är för mig en läckerhet som förgyller den enklaste vardagsmiddag. Extra gott blir de till grillad kyckling.

Rödbetor är en annan favorit. Kalvsylta, kokt potatis och rödbetor och en hård macka är en höjdare. Recept efter sympatiska Tareq Taylor i Trädgårdstisdag. Han gör dem precis som jag vill ha dem.

Svart vinbärsgelé är ett måste till viltstekarna –  bland mycket annat.

Rårörda lingon kan jag bara inte vara utan. Provsmakade dem med wallenbergare och potatismos igår. Läckert! Per Morbergs recept det bästa enligt min smak.

Bon appétit!

Kommentera