Peter May – Lewispjäserna

3cdefb8994e09a68a78f0c4a97b864092870028e_thumb
Lewistrilogin den tredje och sista delen om Fin MacLeod, f d poliskommissarie. De tidigare heter Lewismannen 2013, Svarthuset 2014. Alla utspelar sig på The Isle of Lewis i de Yttre Hebriderna vid nordvästra Skottland.

Spännande ”deckare” som utspelar sig i nutid med tillbakablickar till det förgångna som ytligt sett handlar om tjuvjakt, en sjö som försvinner, banden till en ungdomsvän och schackpjäser från vikingatiden, men historien har många bottnar.

Starkast intryck gör personkaraktärerna och vardagslivet på de karga Yttre Hebriderna. Berättelsen är upphängd på MacLeods eget liv genom återblickar från barn- och ungdomsåren på ön fram till hans ganska trista livssituation idag. Stämningsfulla miljöer och mycket målande naturskildringar.

På en femgradig skala får den 3,

2012. Modernista 2015. Översättare: Charlotte Hjukström

3 reaktioner på ”Peter May – Lewispjäserna

  1. Pingback: En guide om Shetland och Hebriderna och några kriminalromaner som utspelar sig där | Seniorvinklat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s