Rouge

Rouge är något som kan göra underverk för ett ansikte, men också dra ner och nästan se löjligt ut om det inte är pålagt med största omsorg eller om det är för skärt.

På en mogen och åldrad hy gör sig ett krämrouge bäst. Puderrouget kryper in rynkor och veck. Krämrouger är inte så lätta att hitta, men de som finns är ganska billiga. Färgnyansen är viktigt. Finns tillgång till en expert, som det ofta gör i Kicks butiker, fråga om råd.

Det som jag tycker är bäst är att i stället kosta på en riktig rougeborste just avsedd för krämrouge. Detta kan kosta lite men gör det mycket lätt att lägga på och resultatet blir jättebra. Har själv en av märket Mac och den kostade en hel del, men det är en investering jag inte ångrar.

Att lägga på ett rouge tar en stund och det är inget man snabbt duttar på som avslut på make-upen. Jag brukar spegla mig i dagsljus för att se om det ser bra ut.

Över en tonad BB-creme gör ett krämrouge väldigt mycket för utseendet utan att se alltför målat ut (om man inte vill se mycket målad ut – då är det bara att ösa med tjock täckande foundation och borsta på med ett puderrouge i en trendfärg.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s